MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Πως οι δικαστές έβγαλαν εαυτούς από το μνημόνιο

Από τον Παναγιώτη Στάθη 

Περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, 100 εκατομμύρια άπαξ για τα αναδρομικά της διετίας και με ανυπολόγιστο το κόστος από τυχόν αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, ξεκινά ο Σεπτέμβρης για τον προϋπολογισμό μόνο για τους δικαστικούς λειτουργούς. Βλέπετε αυτή η επαγγελματική κατηγορία Ελλήνων είναι η πρώτη που ευτυχεί να βγει από το μνημόνιο αφού αρχίζει η εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31/12/13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12. Δηλαδή οι δικαστές πρώτοι επανέρχονται στα μισθολογικά τους του 2012 μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας πριν από ενάμιση περίπου μήνα.

Αυτοί οι τύποι βρίσκονται μπροστά σε μία μεγάλη ήττα!

Aπό τον Θανάση Μαυρίδη 

Ο αστικός χώρος βρίσκεται μπροστά σε μία ιδεολογική και πολιτική ήττα. Διαχειρίστηκε την κρίση με τρόπο τέτοιον που η ιστορία δεν πρόκειται στο μέλλον να τον επαινέσει. Δεν είναι μόνο τα πέντε χρόνια της ύφεσης, η ανεργία σε ύψη ρεκόρ και η λαίλαπα των εξοντωτικών και άδικων φόρων. Είναι που δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Η ήττα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν έρθει η αριστερά στην εξουσία και αρχίσει να κάνει όλα εκείνα τα "νεοφιλελεύθερα" που δεν τόλμησαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος. 

Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ, λέει ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων της χώρας

Οι συνέπειές του θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνικοοικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, τονίζεται στην επιστολή 

Ανοικτή επιστολή «φωτιά» απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομελείας των Δικηγορικών Συλλογών της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαραδούβελη, στην οποία υπογραμμίζει ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, πλέον του αντισυνταγματικού χαρακτήρα του, επιφέρει παράλογες συνέπειες, οι οποίες «θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνικοοικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και, επιπλέον, πλήττουν βάναυσα την ανάπτυξη του συναφούς πεδίου της Ελληνικής οικονομίας». 

Ο χαμένος τα παίρνει όλα...

Αδράνεια, σιωπή, κατεβασμένο το κεφάλι της ''ελληνικής'' κυβέρνησης σε αυτή την πρωτοφανή, εξευτελιστική για την Ελλάδα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης(μη χ@σω), να αποζημιώσει όλους τους αγρότες που χάνουν από το ρωσικό εμπάργκο τα προϊόντα τους, εκτός από τους ροδακινοπαραγωγούς που κατά 70% είναι Έλληνες! 

Ακόμα και για τα αγγούρια της Ιταλίας και της Ισπανίας που δεν θα μπουν στη ρωσική αγορά θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι, εκτός από τα ελληνικά ροδάκινα.

Σεραφείμ:«Πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες Πρωθυπουργίας!»

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού εμφανίζεται με επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιά αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Σεραφείμ στην επιστολή του είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Αντώνη Σαμαρά τόσο για το θέμα των γενοκτονιών όσο και για το θέμα του γενετήσιου προσανατολισμού και των διώξεων που απορέουν για όσους εκφράζουν απόψεις επί του θέματος. 

Με μια σκληρή επιστολή ο κ. Σεραφείμ κατακεραυνώνει τον Αντώνη Σαμαρά για το αντιρατσιστικό Ν/Σ - «Ποινικοποιείτε την ελευθερία της έκφρασης και ανιδρύετε νέο τύπο ανθρώπου» γράφει μεταξύ άλλων ο ιεράρχης. 

Το μεγάλο κόλπο πίσω απο το νόμo ΕΝΦΙΑ για τα κόκκινα δάνεια

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Το να γράψεις ότι γράφουν όλοι π,χ, για την Αργεντινή είναι εύκολο, το να γράψεις όμως για κάτι μόνο εσύ θέλει προσοχή και τουλάχιστον ευθύνη.


Η Αργεντινή χρεοκόπησε επιλεκτικά γιατί δεν ήθελε να πληρώσει 1.5 δις ευρώ ενώ η Ελλάδα χρεοκόπησε επιλεκτικά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει χρέος 300 δις ευρώ και βάλε. Δεν είναι το ίδιο.


Σημειώστε ότι, επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει αδυναμια αποπληρωμής ποσού που αναφέρεται σε συγκεκριμένη οικονομική οφειλή. Η Ελλάδα εχει ήδη υποστεί επιλεκτική χρεοκοπία και αυτό είναι καταγεγραμμένο είτε το λέει ο Βενιζέλος είτε όχι. Η επιτυχία αυτή έχει καταχωρηθεί διεθνώς και στην ιστορία σαν επιτυχία δική του και του Σαμαρά.