MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κατάρρευση της Ευρωζώνης προκαλούν οι γερμανοί

Σε καταστροφή, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, οδηγεί την Ευρώπη η Γερμανία, με την εμμονή της στην ανελέητη λιτότητα, είπε Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος δε μάσησε τα λόγια του, εκπέμποντας, επί γερμανικού εδάφους μάλιστα, «σήμα κινδύνου» για την Ευρώπη, που απειλείται, εξαιτίας της λιτότητας που έχει επιβάλλει το Βερολίνο, με μακρόχρονη ύφεση, μπροστά στην οποία «θα ωχριούν οι χαμένες δεκαετίες της Ιαπωνίας».

Είμαστε τελικά μέσα ή έξω από το ευρώ; Μετά τα ροδακινα εκτός χρηματοδότησης και οι τράπεζες!

Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί στις ελληνικές τράπεζες από το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΚΤ, το “TLTRO”!


Τα περίπου 250 δισ. ευρώ που θα διοχετεύσει σε πρώτη φάση από τον Σεπτέμβριο ο κ. Draghi στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα – από ένα σύνολο περίπου 850 δισ. ευρώ – δεν θα αφορούν τις ελληνικές τράπεζες για ένα πολύ απλό λόγο: τα κρατικά ομόλογα που έχουν στην διάθεσή τους οι ελληνικές τράπεζες είναι χαμηλής διαβάθμισης και δεν είναι αποδεκτά ως εγγυήσεις για την απορρόφηση των πάμφθηνων τετραετούς διάρκειας δανείων από την ΕΚΤ!
 

«ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ

Σε μία προσπάθεια να καταστείλει την ισλαμιστική βία, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2015 και θα απαγορεύει συγκεκριμένα έργα της ισλαμικής λογοτεχνίας ως ακραία και επικίνδυνα για την κοινωνία. 
Στο μεταξύ, με εντολή της κυβέρνησης, η ρωσική αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους στα μουσουλμανικά σχολεία, ενώ στην Κριμαία οι αξιωματικοί υποβάλλουν σε έρευνες γυναίκες με τσαντόρ και γενειοφόρους μουσουλμάνους που κρίνονται ύποπτοι. 


Οι Γερμανοί ελέγχουν απόλυτα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κι αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα τους επόμενους μήνες

Τουλάχιστον 120 Γερμανοί δημοσιογράφοι ετοιμάζονται να στρατοπεδεύσουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Μιλάμε για την απόλυτη επικοινωνιακή καταιγίδα που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπίσει Ελληνας πρωθυπουργός.

Ούτε καν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η Μέρκελ αποφάσισε να ισοπεδώσει στην κυριολεξία την κυβέρνηση Σαμαρά μια και θεωρεί την Ελλάδα, Κολομβία των Βαλκανίων.

STRATFOR: Μια πολύ «μαύρη» πρόβλεψη για το μέλλον της Ευρώπης…

Καθώς Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους, το Ιράκ έχει τριχοτομηθεί και η κατάσταση στη Γάζα παραμένει κρίσιμη. Όλα αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν, ίσως, να αποτελούν την κορωνίδα της παγκόσμιας κρίσης.

Του George Friedman, «Europe’s Malaise: The New Normal?»
ΠΗΓΗ: STRATFOR
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Και όμως δεν είναι έτσι. Ακόμα σημαντικότερο γεγονός είναι ότι η γερμανική οικονομία παρουσίασε συρρίκνωση της τάξης του 0,2%, το τελευταίο τετράμηνο. Αν και πολλοί θα αμφισβητήσουν τη βαρύτητα του γεγονότος, η αλήθεια είναι ότι η τέταρτη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου και η ισχυρότερη της Ευρώπης εισήλθε σε ύφεση.

Περιμένουν απλώς την κατάρρευση;

Σε μια χώρα που πορεύεται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια ξυλάρμενη στην καταιγίδα, χωρίς κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα που να επιτρέπουν να υπάρξει στοιχειώδης ελπίδα για το αύριο, σε μια χώρα που η ανεργία τραβάει την ανηφόρα, τα λουκέτα πληθαίνουν και τα κυβερνητικά στελέχη κυριολεκτικά... σφυρίζουν, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνουν αλώβητα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ένωση Στρατιωτικών κατέθεσε μήνυση εναντίον των Χαρδούβελη και Σταϊκούρα

Το είπαν και το έκαναν. Μην αντέχοντας άλλο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που δεν εκτελεί δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.