MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αντιμέτωπος με «χιονοστιβάδα» εν μέσω θέρους ο Αντώνης Σαμαράς

Αντιμέτωπος με «χιονοστιβάδα», εν μέσω θέρους, βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς και η συγκυβέρνηση. 

Θυμίζοντας τον Σίσυφο που καθημερινά ανέβαζε τον βράχο στην κορυφή και αμέσως κατρακυλούσε, η κυβέρνηση, ενώ περίμενε ότι θα μπει στην αυγουστιάτικη ραστώνη με κλειστά όλα τα μέτωπα, φροντίζοντας να περάσει μια ακόμα παρτίδα σκληρών μέτρων – τα περίφημα προαπαιτούμενα – στα τέλη Ιουλίου, βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά ζητήματα που απειλούν για μια ακόμα φορά την εύθραυστή πολιτική πλειοψηφία.

Ένα νέο 1914 πλανάται πάνω από την Ευρώπη…

Ο Χένρυ Κίσινγκερ, ο σοφός και έμπειρος (όσο και κυνικός…) Ταλεϋράνδος της σύγχρονης εποχής, με ζώσα την ιστορία και διπλωματία εντός του, έγραψε ένα καταπληκτικό άρθρο τις πρώτες κι’ όλας μέρες που ξέσπασε η ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας για τις λάθος τακτικές και στρατηγικές εκτιμήσεις ΗΠΑ και ΕΕ και τους επαπειλούμενους κινδύνους από την απόφαση τους να δοκιμάσουν τις αντοχές της Μόσχας.

Επτά χρόνια παραλογισμού

Η παγκόσμια οικονομία μπαίνει... αισίως στο έβδομο έτος της κρίσης. Τόσα χρόνια φαγούρας, κι όμως το φάντασμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 όχι μόνο δεν έχει φύγει, αλλά πλανάται ακόμα πιο σκοτεινό κι απειλητικό.

Το ντόμινο παρενεργειών που ξεκίνησε από τότε έχει βυθίσει στον μαρασμό, μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας, τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Ενώ λαοί χωρών όπως η Ελλάδα δεινοπαθούν.