MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Δημήτρης Καζάκης: Χωρίς εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή

(Σημ.Σ. : Στην Αργεντινή ο λαός φωνάζει ... Ευτυχώς που δεν γίναμε Ελλάδα)
 
Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.

Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.

ΕΝΦΙΑ και θρύψαλα

Η ζημιά που έπαθε η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη σε κάποια δημοσκόπηση. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, είναι ότι υπήρξαν σημαντικές απώλειες, και μάλιστα μέσα στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της! Όταν κάποιος χάνει τους παραδοσιακούς του φίλους, κάτι έχει κάνει λάθος! 

Το έχουμε πει πολλές φορές από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά δέχτηκε τις πολιτικές και τις πρακτικές της ομάδας Στουρνάρα. Ο δρόμος της άγριας φορολογίας της μεσαίας τάξης θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα στο σημείο που είμαστε σήμερα: Η μεσαία τάξη έχει εξαντληθεί οικονομικά και ταυτόχρονα νιώθει προδομένη από τους πολιτικούς της εκπροσώπους! 

Aρχισε ήδη να "γονατίζει" από το ρωσικό εμπάργκο η οικονομία της ΕΕ! - Ερχεται "μαύρος" χειμώνας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΟΛΙΣ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΩΜΑ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 

Μόλις 18 ημερες πέρασαν από την επιβολή του εμπάργκο εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ενωση που επέβαλε ως αντίποινα η Μόσχα στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της κια ήδη οι επιπτώσεις για την Ευρώπη γίνονται ήδη αισθητές σε επίπεδο αριθμών και η αδύναμη ευρωζώνη ήδη ταρακουνήθηκε: Η μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που κατέγραψε τον Αύγουστο η έρευνα Markit προοιωνίζεται ένα δύσκολο φθινόπωρο για την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

ΕΠΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΜΗΝΤΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Τα θαλασσοδάνεια των ντόπιων ολιγαρχών και η ληστεία του Διστόμου

Tα ρέστα τους έδωσαν τα πεκινουά των νταβατζήδων, περιγράφωντας με κάθε λεπτομέρεια την ληστεία 300 χιλιάδων ευρώ από την Τράπεζα του Διστόμου.

Την ίδια ώρα για τα κλοπιμαία της διαπλοκής και τα θαλασσοδάνεια των νταβατζήδων τουμπεκί.
 

Μετωπική επίθεση στη Μέρκελ από 17 νομπελίστες Οικονομίας!

«Φαίνεται πως η Μέρκελ δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης», παρατηρεί ο Έντμουντ Φελπς, κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας 2006. 

Ο καθηγητής Μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια δεν μασάει τα λόγια του όταν αναφέρεται στη διαχείριση της «ευρωκρίσης» από τη γερμανίδα καγκελάριο. Και δεν είναι ο μόνος. Μπορεί οι 17 νομπελίστες οικονομολόγοι που έδωσαν το «παρών» στην 5η Συνάντηση του Λιντάου να διαφωνούν σχεδόν σε όλα τα μεγάλα οικονομικά θέματα, σε ένα, ωστόσο, συμφωνούν: στην κριτική τους προς την Άγκελα Μέρκελ.
 

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Γαλλίας λόγω της κρίσης. Στο βάθος ακούγονται ερπύστριες!!!

Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!

Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο κόλασης χωρίς επιστροφή.

Οσο κι αν σας φανεί παράξενο στο βάθος ακούγονται ερπύστριες...Η παρακρατική χούντα των εγχώριων ΜΜΕ είχε για αρκετή ώρα εξαφανίσει το τρομακτικό γεγονός της παραίτησης, τρέμοντας για την τύχη της κυβέρνηση Σαμαρά.
 

Μια χώρα περικυκλωμένη από "συχνότητες προπαγάνδας"

Και η ΝΕΡΙΤ επίσημως εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας

του globinfo freexchange

Μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιβεβαίωσε επισήμως την εκστρατεία προπαγάνδας που επιχειρείται ειδικά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, από την τραπεζομιντιακή δικτατορία στην Ελλάδα (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/07/to.html), μια επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει ουσιαστικά την πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης να μετατρέψει οριστικά την υποτιθέμενη δημόσια τηλεόραση ΝΕΡΙΤ σε ένα βασικό εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας, πάντα βέβαια προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τραπεζομιντιακής δικτατορίας.

ΝΟΡΙΝΑ ΧΕΡΤΖ: Οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να πάνε σε κάποιο είδος ακύρωσης του χρέους

Η οικονομολόγος Νορίνα Χερτζ επισημαίνει τους κινδύνους από την υπερχρέωση πολλών χωρών και την αδικία να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των τραπεζών, ενώ δίνει έμφαση στη διαφοροποίηση των πηγών της ενημέρωσης και στον έλεγχο των συμφερόντων που κρύβονται πίσω τους.


Στη συνομιλία μας επισημαίνει τους κινδύνους από την υπερχρέωση πολλών χωρών και την αδικία να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των τραπεζών. Επισημαίνει την αξία της κριτικής σκέψης στη λήψη των αποφάσεων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαφοροποίηση των πηγών της ενημέρωσής μας, αλλά και στον έλεγχο των συμφερόντων που κρύβονται πίσω τους.
 

Κυβερνούν μόνο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Ένας πρόχειρος απολογισμός της θητείας διακυβέρνησης της ΝΔ αρκεί για να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός ότι Σαμαράς και Βενιζέλος κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με e-mails της τρόικας και με νομοσχέδια που έρχονται γραμμένα. απ' έξω , από ξένα δικηγορικά γραφεία.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) αντικαθιστούν τη νομοθετική εξουσία, (ν)τροπολογίες με οσμή διαπλοκής ψηφίζονται με διαδικασίες-εξπρές, το υπουργικό συμβούλιο είναι διακοσμητικό όργανο, ενώ πληθώρα «σκοτεινών» υποθέσεων προς έλεγχο παραμένει στα συρτάρια.


Εκθεση της Bank of America για την ελληνική οικονομία "σταυρώνει" την κυβέρνηση Σαμαρά

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΕΙΝΑ ΛΟΓΩ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ 

Οταν το defencenet.gr παρουσίαζε τις εκτιμήσεις σοβαρών οικονομολόγων και τα στοιχεία που έδειχναν ότι η οικονομία αντίθετα με ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται έχει αρχίζει να αυξάνει και πάλι την αρνητική δυναμική της, κοινώς να εισέρχεται σε περιδίνηση, οι κυβερνητικοί μας "έδειχναν το φεγγάρι" και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας, μαζί με τον αλήστου μνήμης Γ.Στουρνάρα, μιλούσαν για "πρωτογενές πλεόνασμα" και έξοδο από την κρίση.