MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Δεξιά στροφή στη Γαλλία: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρώην σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου της Rothschild και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας στη θέση του Αρνό Μοντεμπούρ, μετά τον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Ο Μακρόν είχε παραιτηθεί από τη θέση του οικονομικού συμβούλου του Ολάντ τον Ιούνιο.

Λαπαβίτσας: Να προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση και όχι να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις

Πολιτική αναταραχή λοιπόν στη Γαλλία, καθώς η κρίση του κέντρου της Ευρωζώνης γίνεται όλο και βαθύτερη. Ο πρόεδρος Ολάντ αντιδρά σπασμωδικά στη γερμανική πίεση, χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση και χωρίς να διαφαίνεται ότι υπάρχει αντίληψη της πραγματικής κατάστασης της χώρας. Το πρόβλημα της Γαλλίας δεν είναι απλώς η λανθασμένη πολιτική λιτότητας που εκπορεύεται από το Βερολίνο. Η κρίση της Γαλλίας έχει δομικά αίτια που προέρχονται από την ίδια τη φύση της Ευρωζώνης.

Η Πειραιως και η Eurobank μας δανείζουν έντοκα τα χρήματα που τους δώσαμε για να ξεπληρώσουμε το δημόσιο!

Ο παραλογισμος που ζουμε σε αυτη τη χωρα πραγματικα δεν υπαρχει.

Η Τραπεζα Πειραιως και η Eurobank οι οποιες ανακεφαλαιοποιηθηκαν με χρηματα του Ελληνικου Δημοσιου για να μην χρεοκοπησουν,δηλαδη με λεφτα των φορολογουμενων στην Ελλαδα και με τοκογλιφικα δανεια που πηρε η χωρα απο τους "δανειστες"...δινουν τωρα δανεια στους πολιτες... για να ξεχρεωσουν τις οφειλες τους...προς το Ελληνικο Δημοσιο!!! 

Με εντολή Σαμαρά : Ζήτω το μνημόνιο… Ζήτω οι διεφθαρμένοι… Ζήτω η Μέρκελ…

Με εντολή Σαμαρά, σε ισόβια θα καταδικάζεται όποιος πολίτης θα τολμά να έχει άποψη για την ποιότητα της δημοκρατίας….

Με εντολή Σαμαρά, θα δικάζεται και θα φυλακίζεται όποιος πολίτης θα τολμά να ασκεί κριτική στην ασκούμενη πολιτική, αποτυχημένων πολιτικών, που έχουν αποδεδειγμένα καταστρέψει τη χώρα…

Με εντολή Σαμαρά, θα φυλακίζεται πάραυτα με 10 χρόνια, όποιος πολίτης θα τολμά να καταθέτει διαδικτυακά την άποψή μου, για τον βιασμό του Συντάγματος, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων…

Μια βόμβα μεγάλυτερη από το δημόσιο χρέος που όταν σκάσει δε θα αφήσει τίποτε όρθιο

Γιάννης Λοβέρδος

Ανακοινώθηκε ότι το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία αυξήθηκε κατά 7,2 δις το α' εξάμηνο 2014. Δηλαδή 1,2 το μηνα. Έφθασε συνολικά τα 68 δις.

Είναι αδύνατο να πληρωθεί.

Όπως δε θα πληρωθούν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Γιατί άραγε κανένας δεν αναδεικνύει το χρέος ως κορυφαίο ζήτημα;

Παραμονές της συνάντησης των Παρισίων, όπου υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες θα διαπραγματευτούν την "βιωσιμότητα" του ελληνικού δημόσιου χρέους και το παραμύθι δίνει και παίρνει. 

Πρώτα και κύρια δεν πρόκειται να γίνει καμιά διαπραγμάτευση. Απλά θα μπουν οι τελικές υπογραφές στη νέα συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η οποία προετοιμάζεται από τις αρχές του χρόνου. 

Η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη Γερμανία γίνεται όπως έγινε και με την Ανατολική Γερμανία

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Σε κάθε περίπτωση που ο Έλληνας θεωρήσει ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει λάθη από τους πολιτικούς είναι γελασμένος.

Αρκεί μόνο να μας βάλει σε σκέψεις η φράση κορυφαίου πολιτικού, που εκφώνησε σε άπταιστη ξένη γλώσσα ότι «οι Έλληνες είναι μαμάκες», και .αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

Πάνω σε αυτό στηρίζονται οι Γερμανοί και ξεκίνησαν την εφαρμογή ενός πειράματος οικονομικής υπόταξης μια χώρας (της ΕΛΛΑΔΑΣ), έχοντας πλέον την εμπειρία της ομοεθνής τους πρώην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.