MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ή θα γίνεις υπηρέτης του συστήματος ή θα γίνεις περιθωριακός

Σήμερα, διεθνώς επικρατεί το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα. Είναι γνωστό πως αυτό το σύστημα δεν είναι δημοκρατία, παρά του ότι φέρει τον τίτλο «δημοκρατία». Είναι ένα έκτρωμα του Διαφωτισμού, σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργη. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτό το πολιτικό σύστημα, όπως αυτό ισχύει στην Ελλάδα, έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα σε σχέση με το ίδιο σύστημα που ισχύει στις πολιτισμένες χώρες. Είναι ανεξέλεγκτο και κλειστό:

Γενική στάση πληρωμών κήρυξαν οι πολίτες και η κοινωνία

''ΔΕΝ ΕΧΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'':ΑΥΞΗΣΗ 1,3 ΔΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 170.000 ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Στα 15,2 δισ. αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Ειδικότερα, οι νέες οφειλές (οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 01/01/2013 και μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 ή το πολύ σε 24 δόσεις) έφθασαν στα 15.236.463.532 ευρώ τον Ιούλιο, έναντι 13.949.208.521 ευρώ τον Ιούνιο.

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ εντελώς ο Ολάντ. Οι απαράδεκτες δηλώσεις ενός ανόητου κι επικίνδυνου πολιτικού νάνου

Του Στρατή Μαζίδη

Ο χειρότερος μακράν πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, όπως έχει μπερδέψει τις ερωτικές του παρτενέρ, ομοίως δεν ξέρει τι λέει και τι του γίνεται.

Ο πολιτικός αυτός νάνος, ο σύγχρονος επικεφαλής της νέας κυβέρνησης του Βισύ, που παραίτησε μια ολόκληρη κυβέρνηση για να συμμορφωθεί με τον Αξονα αντί να δει τα χάλια της χώρας του και το λαό που δεν αντέχει τη λιτότητα έκανε δηλώσεις για τη Συρία λέγοντας πως πρέπει να βοηθηθεί η συριακή αντιπολίτευση και πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον Ασαντ διότι είναι ο αντικειμενικός σύμμαχος των τζιχαντιστών!

H Ευρώπη βουλιάζει. Η αίσθηση του Ναυαγίου είναι διάχυτη στους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου

The Economist: Η αίσθηση του ναυαγίου (πάλι) Με Μέρκελ, Ολαντ, Ντραγκι στο καράβι του € που βυθίζεται καθώς μπάζει νερά. Oπως όλα δείχνουν έχει αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχεί η λειψανδρία ηγετών με τις εμμονές της Μέρκελ να επιταχύνουν την κόλαση και ίσως έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Δεν είναι υπερβολή. Ο Πόλεμος χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης. Είναι ήδη δίπλα μας: Oυκρανία, Συρία, Ιράκ και έπεται συνέχεια...

Στην Ελλάδα μετά από 4 χρόνια καταστροφικών μνημονίων διαπιστώνουμε με τον το βίαιο τρόπο τον κυνισμό που χαρακτηρίζει την πολιτική της Μέρκελ. Οι Γερμανοί δεν δίνουν δεκάρα να μεταρρυθμισθεί το διεφθαρμένο κράτος των εγχώριων κρατιστών και αχυρανθρώπων τους.