MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η διαίρεση και η πολιτική κρίση προ των πυλών της ΕΕ

SON OFEON 

Διαβάζοντας την είδηση της αποπομπής του Γάλλου Υπουργού των Οικονομικών κου Arnaud Montebourg από τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες σχημάτισαν την εντύπωση ότι και πάλι η Merkel πέτυχε μία νέα νίκη.

Αυτή η εντύπωση διαμορφώθηκε και από τον τρόπο παρουσίασης του γεγονότος από τα μνημονιακά ΜΜΕ, με σκοπό να περάσουν το μήνυμα ότι το μνημονιακό μπλοκ παραμένει νικηφόρο και συμπαγές στην Ευρώπη με ηγέτη την Γερμανία.

Έρχεται ανατροπή του σκηνικού...

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ

Συνήθως οι σημαντικές ειδήσεις, αυτές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις, περνάνε στα ψιλά της ενημέρωσης, στα μονόστηλα. 

Όταν φτάνουν στα πρωτοσέλιδα η επίδρασή τους στις εξελίξεις βρίσκεται στο απόγειό της και έπεται η εξασθένιση.

Γιάννης Βαρουφάκης: Ο ταλαντούχος οικονομικός σύμβουλος της Eurobank

«Όλοι πρέπει να κρινόμαστε από το έργο μας και την αποτελεσματικότητά μας». Αυτή δεν είναι η βασική αρχή της αξιολόγησης που με ενθουσιασμό προωθούν οι θιασώτες των μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας;

Η αρχή αυτή δεν πρέπει να ισχύει για τους άρτι διορισθέντες υπουργούς, ιδίως για τους «τεχνοκράτες» που χειρίζονται τα πιο λεπτά και καίρια ζητήματα – όπως, π.χ., την διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος;