MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σύμβουλος του ΔΝΤ συνέταξε το φορολογικό νομοσχέδιο

Οι Έλληνες υπουργοί απλά μεταφράζουν τα νομοσχέδια που έρχονται απ' έξω - Μετά τον ΕΝΦΙΑ και ο Κώδικας Φορολογικών Στοιχείων γράφτηκε από ξένους 

Δυστυχώς η κατρακύλα της συγκυβέρνησης δεν έχει τέλος. Μετά τις αποκαλύψεις των εφοριακών ότι ο ΕΝΦΙΑ ήρθε απ' έξω γραμμένος στα αγγλικά - κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν διαψεύσθηκε ποτέ - άλλη μια είδηση έρχεται και σκάει σαν βόμβα ενισχύοντας όλους αυτούς που εδώ και χρόνια φωνάζουν ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται εξόχως υποχωρητική και υποτακτική στις επιταγές των τροικανών. 

Η αλήθεια-ο Ιδιωτικός Τομέας είναι ο εργοδότης του Δημοσίου

του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη 

Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση εις την Ελλάδα, τόσο περισσότερο γίνεται δυσοίωνο το μέλλον των Ελλήνων. Διότι ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε γιατί η οικονομική κρίση προκαλεί απειράριθμες ανατροπές σε όλα αυτά που επί δεκαετίες εθεωρούντο δεδομένα, όπως π.χ. εις την κρατική κυριαρχία, τα ατομικά δικαιώματα, την κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση, τον δημόσιο χαρακτήρα βασικών αγαθών κ.λ.π. Εδώ, δυστυχώς, κυριαρχεί η εσφαλμένη έννοια του «φορέα του δημοσίου συμφέροντος», ότι μόνο οι πολιτικοί και τα αρμόδια όργανα του κράτους μπορούν να αποφασίζουν για όλα και όχι ουδείς άλλος, με συνέπεια να περιττεύουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών. 

Το τραπεζικό κέρδος πάνω απο όλα! Ακόμα να το καταλάβεις;

Στις 15 Σεπτέμβρη του 2008 κατέρρευσε η «Lehman Brothers». Επρόκειτο για ένα τραπεζικό «κραχ» στο έδαφος των ΗΠΑ το οποίο αποτέλεσε τη με βροντώδη τρόπο εκδήλωση της οικονομικής κρίσης που έκτοτε αγκαλιάζει ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Πώς αντέδρασε το αμερικανικό πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας στην κατάρρευση της «Lehman Brothers»; Ανοιξε τους κρουνούς των δημόσιων ταμείων και έκτοτε εφαρμόζει το... «σοσιαλισμό» των ιμπεριαλιστών:

Το φονικό...πείραμα της Ελλάδας

Οταν διακηρύσσεις σε όλους τους τόνους, με κάθε ευκαιρία, ότι έρχεται η «ανάπτυξη», αλλά δεν μπορείς να σκιαγραφήσεις στοιχειωδώς πέντε συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα, και όταν -κατά συνέπεια- δεν είσαι σε θέση να τα προγραμματίσεις και να τα βάλεις σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποδώσουν, τότε είσαι καταδικασμένος να πηγαίνεις από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, όπως η συγκυβέρνηση.

Γιατί μια τέτοια κυβέρνηση, υπό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και με τις οποίες πορεύεται τρεκλίζοντας η χώρα, δεν μπορεί παρά να βλέπει την ανεργία να καλπάζει και ως «φάρμακο» να εξαγγέλλει κάτι ψευτοπρογράμματα απασχόλησης, που θα δώσουν ένα πρόσκαιρο «φιλί ζωής», κάπου 400 ευρώ για μερικούς μόνο μήνες, περίπου στο ένα δέκατο των 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.

Η πραξικοπηματική αυθάδεια αυτής της κυβερνητικής «συμμορίας» δεν έχει όρια και αναστολές!

Με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσει, πραξικοπηματικά η συγκυβέρνηση, να μείνει στην εξουσία. Που σημαίνει: ότι πάση θυσία δεν θα προσφύγει στις κάλπες... 

Ήδη από τώρα έχει στήσει τη «βιομηχανία» εξαγοράς βουλευτών: Μια «βιομηχανία» διάβρωσης και εξαγοράς των ήδη διαβρωμένων, λακέδων και τυχοδιωκτών του καθεστώτος, που έχουν «συνωστιστεί» σε άλλα κόμματα ή σ’ αυτό το ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ καθεστωτικό τοπίο των «ανεξάρτητων».

Εάν ο λαός δεν κινητοποιηθεί για να ανακόψει αυτόν τον σχεδιασμό των κατοχικών ανδρεικέλων για νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην εκλογή Προέδρου, θα βρεθούμε μπροστά σε πιο οδυνηρές καταστάσεις…