MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούσε τον ISIS στη Συρία

Αν υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν αμφισβητείται, αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν υπάρχει ένα άλλο πράγμα που επίσης δεν αμφισβητείται ποτέ εντός της ΕΕ, αυτό είναι η εξωτερική πολιτική της. 

Η ΕΕ είναι δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας – το ξέρετε ήδη φαντάζομαι, θα το έχετε ακούσει εδώ κι εκεί, από δεξιούς κι αριστερούς, μνημονιακούς και άλλους. Κι αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει μ’ αυτό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν – για την πραγματικότητα.

Ηγέτες Υποτελείς Οδηγούν την Ευρώπη σε Πόλεμο

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς:

Ηγέτες Υποτελείς Οδηγούν την Ευρώπη σε Πόλεμο

Δυτικό «Ντόπινγκ» Αντιρωσικής Υστερίας

Την φόρα κατολίσθησης ελεγχόμενων και ανεπαρκών ηγετών της Ευρώπης σε μια πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία καταγγέλλει ο Αμερικανός πρώην υπουργός, καθηγητής Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς, στο παρακάτω, προχθεσινό, βαρυσήμαντο άρθρο του.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προσγειώνουν βίαια Σαμαρά - Βενιζέλο

Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τέρμα τα όνειρα θερινής νυκτός. Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε μαζέψει στο Βερολίνο τους ηγέτες αυτών που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν παραπλανητικά "Δυτικά Βαλκάνια".

Εννοούν τα κρατίδια στα οποία τεμάχισαν την αλήστου μνήμης Γιουγκοσλαβία.

Υπερκέρδη για τις τράπεζες την ώρα που κλείνουν και άλλο την στρόφιγγα της ρευστότητας!

Ερμητικά κλειστή παραμένει η «στρόφιγγα» ρευστότητας των τραπεζών! Μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι μετά το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης των λεγόμενων συστημικών τραπεζών της χώρας, οι «στρόφιγγες» της ρευστότητας θα άνοιγαν!

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που ,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσαν την Πέμπτη (28/8) στη δημοσιότητα η Εθνική Τράπεζα ,η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank παρουσιάζουν υπερκέρδη! 

Economist: Γιατί βουλιάζει (και πάλι) η ευρωζώνη

Τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης δείχνουν ότι η ανάκαμψη ήταν μια αυταπάτη, υποστηρίζει ο Economist. Παγιδευμένες σε χαμηλή ανάπτυξη Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία. Η έλλειψη πολιτικών ηγετών και το σφιχτό νομισματικό πλαίσιο.


Το ευρώ είναι καταδικασμένο αν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία δεν βρουν ένα τρόπο να τονώσουν τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, προειδοποιεί σε δημοσίευμα του o Εconomist, υποστηρίζοντας πως οι ελπίδες για ανάκαμψη αποδείχτηκαν αίολες.