MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Καλύτερο από το «Game of Thrones»

Υπάρχουν δυο προβλήματα.
Το ένα πρόβλημα είναι ο χρόνος.
Το άλλο είναι το Internet. 

Και τα δύο αυτά προβλήματα φτιάχνουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν , οι γνωστοί μας άγνωστοι , τα παιδιά της Νέας Τάξης πραγμάτων, τρέχουν να προλάβουν. Έχουν πατήσει ξέφρενα το γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος. 

Πρέπει να προλάβουν, μιας και τα μέσα προπαγάνδας, αυτά που διαθέτουν, δεν προλαβαίνουν να σβήσουν, τις εστίες φωτιάς που απλώνονται σε χρόνο μηδέν, σε όλον τον πλανήτη.

Στο 40% η πραγματική ανεργία

Εως 40% φτάνει η ανεργία στην πράξη

Του Γιώργου Χατζηλίδη

Ενα ζοφερό εργασιακό τοπίο στη Βόρεια Ελλάδα, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνάει κατά μέσο όρο το 40%, περιέγραψαν οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων της περιοχής σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στη Μέρκελ αναζητούν σωσίβιο σύνεσης Αμερικανοί βετεράνοι μυστικών υπηρεσιών

Θα άκουσαν το περί «ανυπέρβλητης γερμανικής λογικής»… 

Του Μιχαήλ Στυλιανού 

Βετεράνοι των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, άκρως ανήσυχοι για το τι μπορεί να αποφασίσει το ΝΑΤΟ στην επικείμενη σύνοδο του στην Ουαλία και με ποιες εκρηκτικές συνέπειες, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Καγκελάριο ΄Αγγελα Μέρκελ! 

Ανακαλύφθηκε το αεικίνητο! Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις

Του Θόδωρου Σκυλακάκη

Για εκατοντάδες χρόνια ο άνθρωπος αναζητούσε το μηχάνημα του αεικίνητου (Perpetuum mobile). Δυστυχώς η επιστήμη κατέληξε στη δική μας εποχή ότι το μηχάνημα αυτό δεν είναι εφικτό. Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια τους απανταχού «εφευρέτες» να καταθέτουν σχετικές πατέντες. Είναι μάλιστα τόσο δημοφιλής η πατέντα αυτή που η σχετική αμερικανική υπηρεσία (United States Patent and Trademark Office (USPTO)), έχει υιοθετήσει ως επίσημη πολιτική της την άρνηση χορήγησης οποιασδήποτε σχετικής πατέντας αν προηγουμένως δεν υπάρχει λειτουργικό μοντέλο του αεικίνητου.

Eσφαξαν 1,5 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για να μην απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους!

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της εποχής των μνημονίων είναι ότι οι δανειστές μας επέβαλαν την άγρια φορολογία σε ακίνητα, εισοδήματα και επιχειρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή αυτή υπήρξε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αρνήθηκε να κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα και επέλεξε την οδό των χαρατσιών. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τόλμησε να αλλάξει πολιτική. Αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα!

Πώς φορολογείται η ακίνητη περιουσία στην Ευρώπη

Σε όλη την Ευρώπη τα προβλήματα του υπέρογκου χρέους έχουν τροφοδοτήσει τα 6 τελευταία χρόνια με νέα επιχειρήματα την συζήτηση για αλλαγές στη φορολογία για την κατοχή ακινήτων αλλά και την ανάγκη να συνυπολογίζεται σε έναν φόρο επί της περιουσίας. Η «Κ» μίλησε με ειδικούς και κατέγραψε τα σημεία αιχμής αυτής της συζήτησης σε 4 χώρες της Ε.Ε. Τη Γερμανία και την Αυστρία στο Βορρά, την Κύπρο και την Ισπανία στον Νότο.