MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ν. Μπογιόπουλος: Γίναμε Βουλγαρία (στους μισθούς), Σομαλία (στα κοινωνικά δικαιώματα) και «οθωμανικό βιλαέτι» (στους φόρους)!

Η κυβέρνηση και οι πυροβολαρχίες της καθεστωτικής προπαγάνδας, παίρνοντας απροσχημάτιστα θέση υπέρ (!) των όρνεων που δρουν στις διεθνείς χρηματαγορές, με απίστευτο συγχρονισμό, ρυθμό και πάθος, από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλο το καλοκαίρι αναμηρύκαζαν: «Ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή»!

Κατ’ αρχάς - και για να εξηγούμαστε: Η στήλη για το τελευταίο που μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι «σαγηνεύεται», «προτιμά», «επιλέγει» ή «προτείνει» το εκμεταλλευτικό, πλουτοκρατικό και καπιταλιστικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό «μοντέλο» της Αργεντινής. Αν, επομένως, μπαίνουμε στον πειρασμό να αποτιμήσουμε τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης με όρους «Αργεντινής», το κάνουμε ώστε αυτή η αποτίμηση να γίνει με τα δικά της μέτρα και σταθμά. Με τα μέτρα και τα σταθμά, δηλαδή, των ίδιων των κυβερνητικών θριαμβολογιών περί «Αργεντινής». Ίσως έτσι φανεί καλύτερα και το μέγεθος του κυβερνητικού «επιτεύγματος». Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 

Ξεχειλίζει η οργή στη ΔΕΘ

Συνδικάτα αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών καθώς και η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται να ριχτούν στη «μάχη» της ΔΕΘ – Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί.
Πανστρατιά των αστυνομικών δυνάμεων από τις γύρω περιοχές ενώ θα σταλούν μέχρι και από την Πρωτεύουσα. 

Την τελική ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας θα έχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης.