MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς και η λεηλασία της αλήθειας

Το 1996, στο τέλος μιας συζήτησης για τα ελληνοτουρκικά που είχα με αμερικανό γερουσιαστή στο Καπιτώλιο, γύρισε και μου είπε: «Αυτή είναι η αλήθεια, γιε μου… Αλλά αν δεν σου αρέσει αυτή η αλήθεια, έχω άλλες δέκα!».

Θυμήθηκα αυτή τη στιχομυθία ακούγοντας τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για την αλήθεια από το βήμα της ΔΕΘ, κατηγορώντας όλους τους άλλους σαν ψεύτες. Αλλά για ποια ακριβώς αλήθεια βγήκε και μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας; Πέντε σημεία καταδεικνύουν πως η σχέση της πρωθυπουργικής ομιλίας με την αλήθεια είναι τόση, όση και η σχέση του με την αστροφυσική, όταν έβλεπε «εκστασιασμένος» το περίπτερο του CERN.

Τα δύο «υπερόπλα» της συγκυβέρνησης...

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Ένας θα πει ψέμα, δέκα (σ.σ. ΜΜΕ) θα το επαναλαμβάνουν ως αλήθεια! (Κινεζική παροιμία) 

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστο θέση να αποκαλύψουμε τα δύο υπερόπλα της συγκυβέρνησης. Αυτά που την οδήγησαν στο success story του κ. Σαμαρά, τρομάρα τους. Δεν είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν είναι τα σχέδια της για το μέλλον, ούτε τα πετρέλαια, ούτε τίποτα από όλα αυτά! Είναι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και η παραπληροφόρηση-αποπληροφόρηση του λαού. Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι έχουν όρια τα οποία δεν ξεπερνούν. Θέλουμε να πιστεύουμε για παράδειγμα ότι στον κατήφορο τους, στην κατρακύλα τους οι πολιτικοί που μας κυβερνούν θα έχουν κάποιο όριο και δεν θα πέσουν ακόμη πιο κάτω… Μέγα λάθος μας… Γιατί δεν υπάρχει όριο! Είναι κάτι σαν τις κόκκινες γραμμές που θέτει, στα λόγια φυσικά, η ηρωική κυβέρνηση μας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και μετά τα κάνει όλα γαργάρα… 

Π. Καμμένος: Η πολιτική του Α. Σαμαρά θυμίζει Χίτλερ!

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις εξαγγελίες που έκανε στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμμένος κατά την περιοδεία του στο νομό Ημαθίας και ερωτώμενος για τις φοροελαφρύνσεις που ανέφερε ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «ο κ. Σαμαράς θυμίζει την πολιτική του υπουργείου προπαγάνδας του Χίτλερ. Ο Χίτλερ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, άφησε να διαρρεύσει ότι θέλει 60% υποτίμηση στο μάρκο και όταν έκανε 30% υποτίμηση στο μάρκο, τότε ήταν όλοι ευχαριστημένοι στη Γερμανία».

Όποιος δουλεύει να το... πει

Καρφωμένη στα ύψη είναι η ανεργία στη χώρα μας, διατηρώντας μάλιστα το 27,2%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία έδειξαν ότι η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 11,5%, σε σχέση με τον Ιούνιο. Την ίδια περίοδο, η ανεργία στους νέους μας καλπάζει φθάνοντας το 53,1%.