MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά την εκεχειρία μπορούμε μόνο να μαντέψουμε τη μοίρα της Ουκρανίας

Η κατάπαυση του πυρός που είναι σε ισχύ στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι η πρώτη σοβαρή διαπραγμάτευση μεταξύ των εμπόλεμων μερών σχετικά με την πορεία προς μια ειρηνική διευθέτηση. 

Ωστόσο, η επεξεργασία των λεπτομερειών και η διαπραγμάτευση - η οποία είναι αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, για ένα μελλοντικό καθεστώς για την περιοχή, θα είναι ένα δύσκολο έργο που απαιτεί τον συμβιβασμό από όλες τις πλευρές.

Νέο μνημόνιο ζήτησε ο Μάριο Ντράγκι

Θετικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, στην εφαρμογή ενός τρίτου Προγράμματος για την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι αυξάνεται η ρευστότητα και διευκολύνονται οι τράπεζες. 

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε ο κ. Ντράγκι κατά τη συνάντησή του, χθες το βράδυ στο Μιλάνο, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, χωρίς, πάντως, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, να είναι πιεστικός, όπως κατά την προηγούμενη συνάντησή τους τον περασμένο Ιούλιο. 

Ο διάσημος «οικονομικός εκτελεστής» John Perkins αποκαλύπτει πως η Ελλάδα έγινε δούλος του ΔΝΤ και της ΕΕ!

Ο Τζον Πέρκινς έγινε γνωστός στις ΗΠΑ από τη στιγμή που εξέδωσε το βιβλίο του «Confessions of an Economic Hit Man στο οποίο πραγματευόταν τον τρόπο που οι «ελεύθεροι σκοπευτές» του ΔΝΤ και των αγορών κατάφεραν να χτυπήσουν και στη συνέχεια να αιχμαλωτίσουν χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα!

Βούλτεψη που δίδασκες!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει απολέσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας και σοβαρότητας – Μετά τις δηλώσεις της για τα ακίνητα, σε συνεννόηση με το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ 

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση και λόγω της «κατηφόρας» προχωρά σε κινήσεις πολιτικής αυτοκτονίας που θυμίζουν άλλες εποχές. Την ίδια ώρα η αλαζονεία της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεπερνά κάθε προηγούμενο αφού η κυρία Βούλτεψη για όσο διάστημα δεν είχε κυβερνητικό πόστο ήταν αυστηρότατος κριτής της κυβέρνησης, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργείο έχει μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο του πρωθυπουργού και των δανειστών.