MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεφτίλα! Ο ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την μονομερή αναδιάρθρωση χρέους και η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ CRISTINA FERNANDEZ DE KIRCHNER

Την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την αναδιάρθρωση του χρέους της και την μη πληρωμή των απίστευτων τοκοχρεωλυσίων που ζητούσαν τα κοράκια-"επενδυτές" με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης,η Ελλάδα ως άμεσα ενδιαφερόμενη και έχουσα έννομο συμφέρον απείχε της ψηφοφορίας για να μην θυμώσουν οι δανειστές και ειδικότερα οι Γερμανοί.

ΕΛΣΤΑΤ: 700.000 νοικοκυριά έκοψαν κεντρική θέρμανση

Στον «πάγο» μπήκαν 700.000 νοικοκυριά καθώς το 2013, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση του σπιτιού τους, χρησιμοποιώντας είτε εναλλακτικές μορφές είτε έμειναν χωρίς καθόλου θέρμανση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την έρευνα οικογενειακού προϋπολογισμού, το 2013 κεντρική θέρμανση στο σπίτι τους χρησιμοποίησαν 1.592.835 νοικοκυριά, μειωμένα δηλαδή κατά 31,3% από τα 2.317.127, νοικοκυριά που είχαν κεντρική θέρμανση στο σπίτι τους το 2012. 

Κίνδυνος παγκόσμιας εργασιακής κρίσης

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου για την παγκόσμια αγορά εργασίας, χτυπούν οι Financial Times με άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση. Η αύξηση των θέσεων εργασίας αποτελεί πρόκληση για τις χώρες, αναφέρει η εφημερίδα ενώ προειδοποιούν ότι η απραξία δημιουργεί κίνδυνο πολυετούς αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και ενός φαύλου κύκλου που θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο να σπάσει.

Η έλλειψη απασχόλησης και η στασιμότητα των μισθών ενισχύουν την ανισότητα και κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια την ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες

ΕΛΣΤΑΤ: «Τσεκούρι» 694 ευρώ το μήνα στις δαπάνες των νοικοκυριών

Αμείωτη παραμένει η λιτότητα μετά από 4 χρόνια κρίσης, με τα νοικοκυριά να στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα αγαθά, σύμφωνα με την Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι θέρμανση στον τόπο διαμονή τους χρησιμοποίησαν το 2013, 1.592.835 νοικοκυριά, μειωμένα δηλαδή κατά 31,3% από τα 2.317.127, νοικοκυριά που είχαν κεντρική θέρμανση στο σπίτι τους το 2012. Το story της ανάπτυξης σκοντάφτει πάνω στην ωμή πραγματικότητα, η οποία περιλαμβάνει φτώχεια και στερήσεις για τους πολλούς και φοροαπαλλαγές και κέρδη για τους λίγους.

Οι πολυεθνικές κλέβουν την Ελλάδα αλλά το κράτος κυνηγάει τον Έλληνα

Αυτές έφαγαν τα λεφτά που χρωστάμε και να αφήσουν ήσυχους οι τροϊκανοί τους Έλληνες που τους έχουν τσακίσει στη φορολογία και πάνε να τους πάρουν και τα σπίτια.

Αντί το ΣΔΟΕ, η εφορία και η οικονομική αστυνομία να κυνηγούν σε μόνιμη βάση τους ταλαίπωρους μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους, που δεν έχουν δεκάρα τσακιστή θα έπρεπε να στραφεί σε αυτούς που για ολόκληρες δεκαετίες λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα και προκάλεσαν το τεράστιο χρέος με το οποίο οι ξένοι τοκογλύφοι αλυσόδεσαν τη χώρα.

ΟΟΣΑ: Ελλάδα και Ιρλανδία τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία, φαίνεται ότι αποτελούν τα πιο δραματικά παραδείγματα που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, χώρες οι οποίες είδαν να μειώνεται τραγικά το επίπεδο της υγειονομικής τους περίθαλψης, με αποτέλεσμα οι πολίτες τους να βλέπουν με τρόμο να επανέρχονται ξεχασμένες μολυσματικές ασθένειες και οι ίδιοι να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία τους φάρμακα.

"Βουλιάζουν" το ασφαλιστικό 100.000 νέοι συνταξιούχοι

Κατά 20% εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι πληρωμές μέχρι το 2017

Από τον Δημήτρη Κατσαγάνη 

Συναγερμός» έχει σημάνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, από το επερχόμενο -χωρίς προηγούμενο- κύμα συνταξιοδοτήσεων στο στενό Δημόσιο.

Η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο

Ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλα χαρτιά να βάλει στο τραπέζι. Η σκέψη για μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη εβδομάδα είναι αυτονόητη, μετά την εικόνα που διαμορφώθηκε στην ψηφοφορία για την τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ. 

Αλλά, όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δεν αρκεί για να συγκρατήσει τους βουλευτές που μεταφέρουν στο κοινοβούλιο με τον τρόπο τους τα μηνύματα που παίρνουν από την εκλογική βάση.

Άδειασαν το Σαμαρά οι Αμερικάνοι. Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Ναυάγησε και η διάσκεψη για το χρέος. Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι Γερμανοί υποχρέωσαν την Ελλάδα να απόσχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τον έλεγχο των ξένων τοκογλύφων και του δημόσιου χρέους!

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ διάρκειας και ευθύνης θεωρούν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και η τρόικα και γιαυτό ακυρώνουν τη συνδιάσκεψη για το χρέος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον!...