MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΚ: Με 300 ευρώ μισθό ένας στους τρεις εργαζόμενους

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ για την εργασία στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα οποία ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με 300 ευρώ καθαρά μηνιαίως, δηλαδή 440 περίπου μικτά, διότι απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως το μειωμένο ωράριο, η μερική απασχόληση, η ενοικίαση και η εκ περιτροπής εργασία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εργατικός μισθός έχει συρρικνωθεί σημαντικά, μέσω των ευέλικτων και φθηνών εργασιακών σχέσεων που επέβαλαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις των μνημονίων, επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.

Αποκάλυψη-βόμβα: Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6.230 offshore! € 3 δις θα είχαν εισπράξει, όσα δηλαδή θέλουν με τον ΕΝΦΙΑ

> Με προφορική εντολή τον περασμένο Μάρτιο!

> Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ο μεγάλος προστάτης των φίλων της των φοροφυγάδων, με τις βίλες στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη και με τις θαλαμηγούς

Λεφτά υπάρχουν. Όχι βέβαια από εκείνα τα... πέτσινα του Γιωργάκη. Πολλά δισ. κυκλοφορούν και η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση τού πού βρίσκονται, αλλά, από γεγονότα και όχι από απλές εικασίες, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να βάλει χέρι σε δικούς της ανθρώπους.