MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών προκαλεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύτηκαν ορισμένα καίριας σημασίας στατιστικά στοιχεία, που δυστυχώς αποτυπώνουν τη χειροτέρευση της εθνικής μας οικονομίας και την νομοτελειακή κατάρρευση των Δημοσίων Οικονομικών τους επόμενους μήνες. Οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες και συγκλονιστικές.

Η ακτινογραφία μίας χρεωκοπημένης χώρας και η απόκρυψη της αλήθειας

Του Γεωργίου Δημητράκη
 
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία και μηνύματα που έρχονται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3,4 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας.
 

Τους έχουν ξεγραμμένους και οι δανειστές

Σταύρος Χριστακόπουλος

Η εντολή του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή ήταν σαφέστατη: η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει όλες τις μνημονιακές εκκρεμότητες πριν από τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου τον Ιανουάριο του 2015. 

Δηλαδή πριν από τις εκλογές που αναμένονται για τον ερχόμενο Μάρτιο. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων περιλαμβάνονται το νέο ασφαλιστικό και οι νέες επί τα χείρω ρυθμίσεις στα εργασιακά.

-Σας υποσχόμαστε αίμα και δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939

ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ)

Toυ Γιάννη Βαρουφάκη

Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που προετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί παρά να νιώσει την ανάγκη να παρουσιάσει, και να δεσμευτεί, σε κάποια ελάχιστη δέσμη μέτρων ανακούφισης ανθρώπων και επιχειρήσεων που θα εφαρμόσει από τον πρώτο μήνα μιας μελλοντικής κυβέρνησης της οποίας θα αποτελεί τον κορμό.

-Αντώνη, μήπως θέλεις να σου στείλω Γερμανούς κομμάντος να συλλάβουν τους φοροφυγάδες σου;

(Σ.Σ. : Και εμείς που είπαμε ότι, θα τους απολύσει αυτή την φορά!!.... τι να πείς....)
 
Σάλος έχει προκληθεί ανάμεσα στους δανειστές μετά την δημοσιοποίηση από την Κριστίν Λαγκάρντ των απειλών που δέχθηκε από τους Ελληνες φοροφυγάδες.

Η αποκάλυψη της ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ αποδεικνύει στην διεθνή κοινή γνώμη ότι στην Ελλάδα οι φοροφυγάδες έχουν διαχρονική ασυλία.

Τρόμος – βλέπουν την συντριβή τους και θέλουν να καταργήσουν το μπόνους των 50 εδρών!

«Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;». 

Αυτή η χαρακτηριστική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην χθεσινή Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε σενάρια για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα.