MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια ανάπτυξη; Στο 26,6% η ανεργία

Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως ξεπερνάμε την κρίση, η ΕΛΣΤΑΤ δίνει τα στοιχεία της ανεργίας αποκαλύπτοντας το “successstory”

Στο 26,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 από 27,8% το πρώτο τρίμηνο και 27,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

«Αντιμνημονιακά» παπαγαλάκια έγιναν ως δια μαγείας μνημονιακά!!!

Πολλοί δυστυχισμένοι από το μνημόνιο πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται ότι τα ΜΜΕ είναι μέρος του καθεστώτος, ότι δηλαδή στην… 

πραγματικότητα είναι η τέταρτη εξουσία, ο τέταρτος βραχίωνας του πολιτικού συστήματος, εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους σε κάποια παπαγαλάκια των ΜΜΕ που το έπαιζαν αντιμνημονιακοί. 

ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ 

Η γερμανική στήριξη έχει τα όριά της 

Σύμφωνοι! Σημαντική η έξωθεν στήριξη, ση­μαντικότερη όμως η εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτή που καταγράφεται στις σφυγμομετρήσεις και – πάνω απ” όλα – επισφραγίζεται με τις ψή­φους στην κάλπη. Ε, απ” αυτήν την εμπιστοσύνη η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαθέτει, πλέ­ον, ελάχιστη… 

ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Έγκυροι κύκλοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα τόνιζαν ότι στόχος τρόικας και κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να περάσουν ταχύτατα οι τράπεζες στα χέρια των ξένων funds…

Μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστούν για να καλύψουν μέρος ή και το σύνολο των ποσών που θα αναδείξουν τα stress tests και τα οποία θα συνιστούν όχι μόνο λογιστικό αλλά και πολιτικό εργαλείο. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι… μετά το πέρασμα των τραπεζών σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα ακολουθήσει μια μεγάλη επιχείρηση συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων και δραστικής μείωσης του κόστους λειτουργίας των τραπεζών, που θα συμπεριλάβει όχι μόνο χιλιάδες «εθελούσιες» εξόδους με χείριστους όρους αλλά και χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, μαζί με τη ριζική εκθεμελίωση των υπαρχουσών σκληρών εργασιακών σχέσεων. 


Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων: Πήρε οριστικά την "κάτω βόλτα" η κυβέρνηση

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ DEFENCENET.GR 

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί τις τελευταίες ημέρες και μετά την παρουσία Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ δείχνουν πώς η κυβέρνηση μας… τελειώνει, επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή αποκάλυψη του defencenet.gr πώς η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι έως και 8 μονάδες, γεγονός που έχει προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου και οδήγησε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για “bank run” σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ. 


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ

Η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Θουριγγία και το Βραδεμβούργο της Γερμανίας όπου το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θριάμβευσε συγκεντρώνοντας 10.6% και 12.2% αντίστοιχα, δείχνει ότι οι ψηφοφόροι του προέρχονται από 35.000 Χριστιανοδημοκράτες, 28.000 Φιλελεύθερους, 23.000 Σοσιαλδημοκράτες, 35.000 από το αριστερό De Linke και μόλις 2.000 από τους Πράσινους. Παρόμοιου πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα είναι και η σύνθεση των επικεφαλής στελεχών του.