MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χαρδούβελης δεν θέλει διαγραφή του ελληνικού χρέους! Αυτό θα πει διαπραγμάτευση!

Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Bloomberg, την Παρασκευή, καθώς αυτό βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαϊκών κρατών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ελάφρυνση του, όπως η παράταση της αποπληρωμής.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο οι δανειστές της χώρας, ΔΝΤ και Ε.Ε., προσπαθούν να διαχειριστούν. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως δήλωσε.

«Δεν ισχύει το Δίκαιο της Ε.Ε. στην Ελλάδα του μνημονίου»

-Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα -Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

Οι «μνημονιακές» ελληνικές κυβερνήσεις μας έδεσαν χειροπόδαρα. Εκτός από την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογών σε κυβερνητικό επίπεδο απωλέσαμε και την λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη. 

Αντί για στήριξη του έδειξε την πόρτα

Επικοινωνιακά ψάχνει το Μέγαρο Μαξίμου να μας σερβίρει ελπίδες εν όψει της συνάντησης του Σαμαρά με την Μέρκελ την Τρίτη…

Δυστυχώς όμως η καγκελαρία άδειασε κάθε είδους θριαμβολογία ενώ ψίθυροι που έρχονται στα αυτιά μας λένε ότι αναμένεται να αδειάσει και τον ίδιο πολιτικά!!!

Οι Γερμανοί επισημαίνουν ότι ο Σαμαράς δεν τραβάει και ότι δεν μπορεί να φέρει πλέον σε πέρας… τις οδηγίες του Βερολίνου!!!

700 δις ευρώ χάθηκαν στα χρόνια του μνημονίου και η χώρα παραμένει στο βάλτο

Ασύλληπτο για τον ελληνικό λαό το κόστος του μνημονίου – Δυσθεώρητο ποσό που δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο, όση ανάπτυξη και να πετύχουμε τις επόμενες δεκαετίες.

Οι αριθμοί είναι αστρονομικοί. Μετά από τέσσερα και κάτι χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα, το κόστος που πλήρωσε και πληρώνει η πραγματική οικονομία και ο απλός κόσμος πραγματικά σοκάρει.

Με τις περικοπές, τους φόρους, το PSI και τις καταθέσεις που έκαναν… φτερά στο εξωτερικό «χάθηκαν» από την πραγματική οικονομία πάνω από 700 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 3 φορές το ελληνικό χρέος. Και παρόλα αυτά η χώρα παραμένει βυθισμένη στο βούρκο.