MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάς υπό κατάσχεση! Να μη μείνει ούτε πέτρα στα χέρια των Ελλήνων

«Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά έξι (!) νέους φόρους στα ακίνητα επέβαλε, και μάλιστα ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στην εν μέσω κρίσης και Μνημονίου εποχή, ανεβάζοντας στα 40 τα συνολικά χαράτσια που βαραίνουν την ιδιοκτησία! [...] 

Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού δείχνουν ότι οι φόροι στην ακίνητη ιδιοκτησία επταπλασιάστηκαν σε διάστημα μόλις τριών ετών! Από 500.000.000 ευρώ, που ήταν το 2009 και το 2010, οι φόροι αυξήθηκαν σε 1,1 δισ. ευρώ το 2011, και από το 2012 εκτινάχθηκαν στα 3,2 δισ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση θέλει να εισπράττει κάθε χρόνο και τα επόμενα έτη!»

Ξέρετε ότι ο ΟΗΕ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν είναι καν μυστικό;

Ξέρετε ότι ο ΟΗΕ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν είναι καν μυστικό; Το ονομάζει «βιώσιμη ανάπτυξη», και αν ισχύσει, θα αλλάξει για πάντα όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Πρόκειται για μια αναφορά 204 σελίδων, με τίτλο «Working Towards a Balanced and Inclusive Green Economy, A United Nations System-Wide Perspective», που δημοσιεύτηκε ενόψει της επερχόμενης συνάντησης Rio + 20 του ΟΗΕ στη Βραζιλία.

Φοβούνται τη συντριβή

Σταύρος Χριστακόπουλος 

Είναι παραζάλη; Είναι πανικός; Είναι επικοινωνιακή ανικανότητα ή μήπως κυβερνητική διάλυση; Όποια εκδοχή και αν προτιμήσετε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχετε τελείως άδικο. Ο λόγος για τα απανωτά – και τραγικά – πολιτικά και επικοινωνιακά στραπάτσα της κυβέρνησης, η οποία δείχνει εικόνα διαλυμένης παρέλασης.

Καζάκης: Τι ομελέτα να φτιάξει ο Τσίπρας αφού δε θέλει να σπάσει αυγά;

Με άρθρο του στο «Χωνί» ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέπεται δυστυχώς από τη λογική του «takeitorleaveit» και το «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο».

Σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, ίσως να φταίνε οι καινούριες παρέες που απέκτησε στα σαλόνια υψηλής πολιτικής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Τσίπρας διεκδικεί την εκλογική αυτοδυναμία. Όχι την αυτοδυναμία μέσα στο λαό, που θα απαιτούσε τη συγκρότηση ενός πλατύτατου πλειοψηφικού ρεύματος με συμμαχίες και πολιτικές συμφωνίες μέσα από την κινηματική αναγέννηση της κοινωνίας , αλλά και την κομματική αυτοδυναμία στην κυβέρνηση.