MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” είναι η ίδια η τρομοκρατία

Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν να δημιουργηθεί η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος


Όπως και η περίπτωση της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος είναι και αυτό κατασκεύασμα της Αμερικής. Είναι ένα “όργανο του τρόμου” σχεδιασμένο για να διαιρέσει και να κατακτήσει την πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, Μέση Ανατολή, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Έρχεται «καταιγίδα» προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα χρήματα που ζητάει το κράτος με αποτέλεσμα να διογκώνεται ένα ποτάμι προσφυγών κατά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. 

Χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα θέλουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή του. Ήδη μετά την πρωτοβουλία που έλαβε μέσω της ιστοσελίδας του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας που ενημερώνει τους πολίτες για την νομική διαδικασία των προσφυγών, πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και Ενώσεις Καταναλωτών αλλά και ενώσεις φορολογουμένων.

Ο ΕΝΦΙΑ έκανε τη Θάτσερ αλοιφή

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια μερικές φορές. Κι όπως η «Σιδηρά Κυρία» του νεοφιλελευθερισμού, η Θάτσερ, έγινε… αλοιφή τελικά από τα κόλπα που έκανε στον δικό της ΕΝΦΙΑ, εξοργίζοντας εκατομμύρια Βρετανών, έτσι, απ’ ό,τι φαίνεται, και η αρχή του τέλους για την πρωθυπουργία Σαμαρά ξεκίνησε κι επίσημα με τις παλινωδίες για το χαράτσι του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Όλο αυτό το αλαλούμ, δηλαδή, που εξέθεσε την κυβέρνηση και υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στη ΔΕΘ με το «συγγνώμη, λάθος».

Έλληνες εφοπλιστές: Ευημερούν κατεβάζοντας την ελληνική σημαία

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μέγεθος του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών, τόσο σε αριθμό όσο και σε χωρητικότητα, οι οποίοι φαίνεται πως ευημερούν κατεβάζοντας την ελληνική σημαία.

Τον Ιούλιο του 2014 καταγράφονται 4.707 ελληνόκτητα πλοία, εκ των οποίων, υπό ελληνική σημαία –και άνω των 100 κόρων- είναι μόλις τα 1.870. Σε σχέση μάλιστα με ένα χρόνο πριν, ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος, καθώς τον Ιούλιο του 2013 την ελληνική σημαία ύψωναν 1.913 πλοία. 

Θα είναι αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς όταν επιστρέψει από το Βερολίνο;

Πολιτικό θρίλερ σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας!

Η κατάσταση είναι τέτοια ώστε κάποιοι αναρωτιούνται αν ο Σαμαράς θα βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ όταν θα επιστρέψει από το Βερολίνο!

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις-κόλαφος επιτείνουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης την ώρα που μεγάλος αριθμός βουλευτών αμφισβητεί ανοιχτά τον ΕΝΦΙΑ!