MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Καμμένος: Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία

-Τις προτάσεις τους για τα κόκκινα δάνεια παρουσίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες -Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. προανήγγειλε συναντήσεις με Τσίπρα, Κουβέλη και Πολύδωρα 

Τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. 

Στο επίκεντρο της πρότασής του βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών και της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών για επιβίωση αλλά και το «κούρεμα» των «λοιπών χρεώσεων». 

Πως φούσκωσαν την κρίση

Μάνος Οικονομίδης 

Η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, με επίκεντρο την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο, επηρεάζει και επιδεινώνει την κατάσταση συνολικά της παγκόσμιας οικονομίας.

Χωρίς να εξαιρείται ούτε καν η οικονομία των ΗΠΑ.Για την… κακοτυχία του ευρώ, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είναι προφανής. Όπως αυταπόδεικτος είναι και ο ανασχετικός ρόλος που διαδραματίζει η Γερμανία, έχοντας τη δική της ατζέντα, και επιδιώκοντας τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη, σε βάρος του ίδιου του μέλλοντος της Ευρώπης.

Ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία

Του Γιώργου Μαλούχου

Δυστυχώς, οι διπλοί αναμενόμενοι εορτασμοί τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, όχι απλώς δεν μπορούν να κρύψουν, αλλά ίσως άθελά τους και να υπερτονίζουν μια θλιβερή πραγματικότητα: ότι το πάλαι ποτέ κεντρικό αστικό κόμμα της χώρας με τα μέγιστα επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών στην ελληνική πολιτική ζωή, δεν είναι πλέον ούτε Νέα, αλλά ούτε και Δημοκρατία…

«Βόμβα» στο Δημόσιο: Τέλος η μονιμότητα, στα 586 ευρώ ο μισθός

Μεγάλες ανατροπές στο μισθολόγιο του Δημόσιου τομέα έρχονται το επόμενο διάστημα, καθώς σε σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προβλέπεται εισαγωγικός μισθός 586,08 ευρώ για τους νεοδιοριζόμενους, εξισώνοντας τον με αυτούς του ιδωτικού τομέα. 

Ο μισθός αυτός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται η τελική πρόσληψή τους. 

Πάνω από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ...

«Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των δαπανών των νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα αμφιβάλλουν για την εφαρμοσιμότητα των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι δείχνουν να ελπίζουν για βελτίωση τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών τους, όσο και γενικότερα στην οικονομία».