MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκαλυπτική έρευνα: Η Ελλάδα έχει τους βαρύτερους φόρους ακινήτων σε όλο τον δυτικό κόσμο

Πρώτο σοκ: η Ελλάδα, σύμφωνα με την ειδική μελέτη της εταιρείας συμβούλων ακινήτων GLP Values έχει τους βαρύτερους φόρους κατοχής ακινήτων σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο.

Δεύτερο σοκ: τα στοιχεία της έρευνας είναι από το 2011, έκτοτε στη χώρα μας έχουν επιβληθεί και άλλα φόροι, με τον τελευταίο (ΕΝΦΙΑ) να έχει προκαλέσει θύελλα. Άρα μια επικαιροποίηση των στοιχείων θα έκανε ακόμα πιο δραματικές τις συγκρίσεις.
 

Αναθεώρηση για την ολιγαρχία ή νέο Σύνταγμα από τους πολίτες;

Η ανακοίνωση της εκκίνησης της αναθεωρητικής διαδικασίας από τον πρωθυπουργό, αποτελεί ακόμη μια κίνηση επικοινωνίας χωρίς αντίκρισμα, ένα ακόμη επεισόδιο της πολιτικής μυθολογίας του success story. Όσα ανακοινώθηκαν αποτελούν ξαναστεζαμένες και άνευρες επαναλήψεις όσων υποστήριζε ο κύριος Σαμαράς ήδη από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Το σημαντικότερο: η απόπειρα είναι εξαρχής θνησιγενής. Και τούτο γιατί για να γίνει η Βουλή αναθεωρητική, απαιτούνται τουλάχιστον 151 ψήφοι βουλευτών, τις οποίες ο πρωθυπουργός δεν έχει, μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σοκ από την παραίτηση-βόμβα του Ελληνα Πρέσβη στο Βερολίνο

Παραιτήθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο, Παναγιώτης Ζωγράφος.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της παραίτησης αλλά ο ίδιος φέρεται να το έχει επιβεβαιώσει σε δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ. 

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της παραίτησης αλλά ο ίδιος φέρεται να το έχει επιβεβαιώσει σε δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ. 

Ποιος και γιατί θέλει να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα;

Γιατί το Βερολίνο διαφωνεί με το «κούρεμα» ενώ το Ταμείο επιμένει

Η αναφορά του πρωθυπουργού από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ολοκλήρωση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ νωρίτερα από τις προγραμματισμένες ομιλίες, έχει «ανάψει» τα πληκτρολόγια των ΜΜΕ, ενώ έχει δημιουργήσει θέμα συζήτησης σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους.
Το αν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης του ΔΝΤ μάλλον είναι το... τελευταίο σε μια σειρά εξελίξεων που κινούνται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο εδώ και μήνες και έχει να κάνει με το χρέος!