MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΝΤ: Τα λεφτά cash αλλιώς δεν πάμε πουθενά!

Γιατί η τρόικα και το ΔΝΤ δεν θα φύγουν ποτέ – Πού θα βρίσκει η χώρα μας 9 με 10 δισ. ευρώ το χρόνο για να αποπληρώνει τους τόκους; - Πάνε φουλ για τρίτο δάνειο

Μια από τις μεγαλύτερες «φούσκες» των τελευταίων ημερών είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δήθεν «θα διώξουμε το ΔΝΤ και δεν έχουμε ανάγκη νέα δάνεια και νέα μνημόνια».

Δυστυχώς οι αριθμοί διαψεύδουν την κυβέρνηση, εκτός βεβαίως από την κατηγορηματική διάψευση του ίδιου του ταμείου ότι η χώρα μας δεν έχει κάνει κανένα αίτημα για να φύγει νωρίτερα το ΔΝΤ.

Ιωάννης Καποδίστριας: Η Ελβετία ευγνωμονούσα, η Ελλάς δολοφονούσα…

Πώς ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους που εμείς δολοφονήσαμε, συνέβαλε στη δημιουργία του πιο δημοκρατικού, ειρηνικού και ανεπτυγμένου κράτους της γης.

1831. Η Ελλάδα έχει μόλις την προηγούμενη χρονιά γίνει κράτος, έπειτα από μια επανάσταση που είχε αρχίσει δέκα χρόνια πριν και που διήλθε μέσα από τεράστιες περιπέτειες, σχεδόν αποτυγχάνοντας. Τώρα, όμως, έχει, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της αποκτήσει σύνορα, διεθνή αναγνώριση και χτίζει τις πρώτες της δομές.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στην Τεκτονική Στοά!

Στο μικροσκόπιο το "Τεκτονικό Ίδρυμα Ελλάδος" με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος

Του Γιώργου Λεβέντη,

Φως στα μυστικά του τεκτονισμού στην Ελλάδα επιχειρούν να ρίξουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά την εντολή που πήραν από τον αντεισαγγελέα,Παναγιώτη Νικολούδη, να διερευνήσουν καταγγελίες για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά.

Οι δικαστές απαιτούν εντός 2014 αναδρομικά 100 εκατ. ευρώ!

ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

του Παναγιώτη Στάθη 

Εδώ και τώρα απαιτούν οι δικαστικές ενώσεις όλων των βαθμίδων και των δικαστηρίων της χώρας την καταβολή των αναδρομικών τους που υπολογίζονται στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Το καθεστώς έχει σιγήσει για τα αρνητικά επιτόκια και για την ΕΟΖ για εφοπλιστές!

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη


Η ΕΚΤ έχει ήδη προανακοινώσει ότι θα προωθήσει και προωθεί μειώσεις όλων των επιτοκίων της σε αρνητικό πρόσημο και στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση του δανεισμού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Αρνητικό επιτόκιο 1% σημαίνει, ότι ο καταθέτης θα δίνει 100 δραχμές στη τράπεζα και θα παίρνει πίσω σε ένα χρόνο μόνο 99 δραχμές.

Το ερώτημα είναι τί μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κάτι τέτοιο στην Ελληνική οικονομία και τί προληπτικά μέτρα πρότεινε ο αρχηγός του καθεστώτος στη κ. Μέρκελ κατά τη συνάντησή του μαζί της.

Κόβουν πάλι τους μισθούς. Αρχίζουν απολύσεις και πλειστηριασμοί

Θέλει να πιεί και άλλο αίμα η τρόικα. Nα διώξουμε τους κατακτητές για να γλυτώσουμε!

Με άγριες διαθέσεις και αποφασισμένοι να πιούν κι άλλο αίμα έρχονται οι τροϊκανοί για την τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Με την αμέριστη υποστήριξη των Βρυξελλών οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων, φτάνουν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και πιάνουν αμέσως δουλειά για να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τις σκληρές και αντιλαϊκές επιταγές των αφεντικών τους. Οι καταστροφικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αποτελούν και το τελευταίο βήμα για την απόλυτη απαξίωση των εργασιακών σχέσεων.