MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Γ.Δελαστίκ: Οι εκκλήσεις της Μέρκελ προκαλούν οργή στη Μεσόγειο

Οξυδερκές ήταν στις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις του το πρωτοσέλιδο άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ντι Τσάιτ» της γερμανικής σοδιαλδημοκρατικής διανόησης, το οποίο αναφερόταν στη δομική κρίση της ΕΕ. «Εξι χρόνια σωτηρίας και αυξάνεται ο κίνδυνος στο τέλος κανένας πλέον να μη γνωρίζει τι ακριβώς σώζουμε!» επισημαίνει προσφυώς ο αρθρογράφος Ούβε Ζαν Χόιζερ.


«Η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2010»

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, οι ελλείψεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και η επιδίωξη της κυβέρνησης Σαμαρά να βάλει τέλος στα μνημόνια είναι στο επίκεντρο της σημερινή επισκόπησης τύπου. 

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2010» επιγράφει το ρεπορτάζ της για την ελληνική οικονομία η αυστριακή εφημερίδα Kurier, η οποία επικαλούμενη έλληνες οικονομολόγους αναφέρει ότι «τα μέτρα λιτότητας εξόντωσαν την ιδιωτική οικονομία». 

Bloomberg: "Τα χρέη των Ελλήνων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο" - Το πραγματικό succes story...

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε στην κυβέρνηση; Η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα ένα 'όνειρο', σύμφωνα με το Bloomberg. 

Το πρακτορείο σημειώνει πως «αν και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένει επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη το τρίτο φετινό τρίμηνο, τα "κόκκινα" χρέη απειλούν να εμποδίσουν τα νέα δάνεια που απαιτούνται για να τονωθεί η οικονομία».