MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πεθαίνοντας για το χυδαίο ΕΝΦΙΑ! Τώρα τρέμουν την έκρηξη της λαϊκής οργής

Λαϊκή καταγραυγή για τον ENΦΙΑ μετά τον θάνατο 70χρονου ο οποίος δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας στην ουρά της τράπεζας.

Ο άντρας που λιποθύμησε περιμένωντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέλυξε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα τράπεζας, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η χώρα σε διαδικασία πτώχευσης. Σε πρωτοφανή επίπεδα οι δανειακές ανάγκες της χώρας

Γιώργος Βάμβουκας

Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

Τις τελευταίες μέρες και ιδίως μετά την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών προθέσεων, περί σχεδιαζόμενης εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές τον Νοέμβριο του 2014, με εκδόσεις 18μηνων εντόκων γραμματίων και 7ετών κρατικών ομολόγων για την άντληση αρκετών δις ευρώ (€), τα spreads (περιθώρια) των 5ετών, των 10ετών και των υπόλοιπων κατηγοριών κρατικών ομολόγων, άρχισαν να διευρύνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς. 

Δημήτρης Καζάκης: Οι αγορές το έχουν προεξοφλήσει: Η Ελλάδα υπό καθεστώς κηδεμονίας εσαεί!

Η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο βαθιά σε δύνη αποπληθωρισμού και οι εντολοδόχοι των δανειστών, αλλά και της Μέρκελ, που έχουν κατσικωθεί στην κυβέρνηση συνεχίζουν την αποστολή εκποίησης ολόκληρης της χώρας και του λαού.

Ο Σαμαράς μάλιστα μετά την επίσκεψή του στο Βερολίνο και την πολιτική στήριξη που νομίζει ότι απέσπασε από την σιδηρά καγγελάριο, προέβει σε απίστευτες δηλώσεις.

Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό είναι το πλάνο των φόρων για την «διάσωση» της Ελλάδας.

Σχετικά με τα NUMB3RS της Κυβέρνησης.... και το Success Story. 

(Αναδημοσίευση Άρθρου -

Χωρίς να χρειάζεται κάποιος ειδικός , η σπεσιαλίστας στα οικονομικά....
και σχετικά με τα νούμερα που «βγαίνουν», τα «Success Story», και τα «πάμε μια χαρά» του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης....

Αν μπορεί παρακαλώ κάποιος να μας εξηγήσει πως στα  νούμερα που καταθέτει στην αναφορά του, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, προς την κ. Λαγκάρτ, τον Ιούλιο του 2013 δείχνουν κάποια καλυτέρευση, ή κάποιο success story.

Η Επιτροπή των 300 - "Ας γνωριστούμε καλύτερα"

(Σ.Σ. : περιλαμβάνει λίστα με ονόματα)

Το πράγμα πηγαίνει ακόμη βαθύτερα από το πολιτικό παρασκήνιο... Υπάρχει ένα πανίσχυρο όργανο που συντονίζει όλη τα τεκταινόμενα της κρυφής ιεραρχίας για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των μαζών. Έχει στους κόλπους του ειδικούς στις "ψυχικές επιθέσεις" και τα ψυχοτρόπα ναρκωτικά, σπεσιαλίστες στις δολοφονίες με δηλητήριο, στελέχη μυστικών υπηρεσιών και τραπεζίτες εξειδικευμένους στο "ξέπλυμα" μαύρου χρήματος.

Ο John Coleman θυμάται, από την εποχή που ήταν στις Μυστικές Υπηρεσίες, ότι «οι ηγέτες των ξένων κυβερνήσεων αναφέρονταν σ' αυτή την πανίσχυρη οργάνωση με τον όρο "οι μάγοι". Ο Στάλιν επινόησε τη δική του φράση για να την περιγράψει: "οι μαύρες δυνάμεις". Άλλοτε τους αποκαλούσε "η οικογένεια".

Τραγική εικόνα από μια διαλυμένη κυβέρνηση

Αντi να διαπραγματεύονται με την τρόικα, προσπαθώντας να περισώσουν ότι είναι δυνατό, τσακώνονται μεταξύ τους. 

Σε οπερέτα εξελίχθηκε η πρώτη μέρα των απ` ευθείας επαφών κυβέρνησης και τρόικα, με αρνητικό πρωταγωνιστή, τον περιβόητο Χρύσανθο Λαζαρίδη. Αιτία της ιλαροτραγωδίας, που εξελίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τροϊκανών και δείχνει την εικόνα διάλυσης του κυβερνητικού θιάσου , ήταν η επιμονή του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου και των συναρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Παραιτούνται σωρηδόν οι γενικοί γραμματείς

Κυβέρνηση σε αποσύνθεση – Τρείς έφυγαν και ετοιμάζονται ακόμα δύο προκειμένου να κατέλθουν υποψήφιοι -«Πύργος της Βαβέλ» η ΝΔ – Όλο και περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές συζητούν για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «προβλέποντας» τις εξελίξεις 

Άνω – κάτω είναι ολόκληρη η ΝΔ . Καμία κοινή γραμμή σε τίποτα. Πύργος της Βαβέλ το κυβερνών κόμμα. Ο καθένας λέει ότι θέλει, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα είναι καζάνι που βράζει καθώς τα σενάρια των πρόωρων εκλογών φουντώνουν και η ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει επικίνδυνα.

Μετράει μέρες η κυβέρνηση. Καταρρέουν τα πάντα στη χώρα

Καταρρέουν τα πάντα στη χώρα-Βούλιαξε το χρηματιστήριο - Χάος στην οικονομία. Νυχτα θα φυγουν τροικα και ξενοι τοκογλυφοι.

ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός των Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά τη γενική κατάρρευση που παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας, που έχουν προκαλέσει συνθήκες εξαθλίωσης στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Οι συνταγές της τρόικας κατάφεραν να εκτοξεύσουν το ιδιωτικό χρέος στα 164 δισεκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας ασφυξία στην αγορά και υπονομεύοντας κάθε οικονομική δραστηριότητα.

FT: Χάνει τη διορία η Ελλάδα να απαντήσει για τα greek statistics του Σημίτη

Χάνει, σήμερα η Ελλάδα, τη διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποστολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών, παρατείνοντας το μυστήριο για το έως ποιον βαθμό, η τότε κυβέρνηση Σημίτη παραποίησε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ώστε να επιτύχει την ένταξη στο ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία, ζήτησε τον Φεβρουάριο στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να προετοιμάσει την αποστολή τους στις Βρυξέλλες για την περίοδο 1995 με 2013. Αλλά έλαβε την πρώτη παρτίδα μόλις στις αρχές του Σεπτεμβρίου, εξαιτίας καθυστερήσεων στο υπουργείο.

Άρχισε το «ξήλωμα» Σαμαρά

Τα γεγονότα πλέον τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και τα γεγονότα δείχνουν πως δεν μπορούν να βρεθούν με τίποτα οι 180 βουλευτές, ώστε να παραταθεί η παραμονή στην πρωθυπουργία του κ. Σαμαρά. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά και οι άσχημες για τη ΝΔ δημοσκοπήσεις (φανερές και κρυφές).

Είναι προφανές πως ένα από τα βασικά εμπόδια συλλογής των 180 βουλευτών είναι η παραμονή στην ηγεσία της κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι έχουν ταυτιστεί στη λαϊκή συνείδηση με την ακολουθούμενη φορομπηχτική πολιτική και την εξαθλίωση του λαού.