MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

170 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 έως σήμερα!

Πλούτο ύψους 170 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 έως σήμερα, σύμφωνα με αποκαλυπτική μελέτη της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer.

Οι ερευνητές της τράπεζας πρόσθεσαν τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και αφαίρεσαν τα χρέη τους, για να καταλήξουν στην τελική εκτίμηση για τον πλούτο τους.

Λαπαβίτσας: Πιθανή έξοδος από την ΕΕ είναι απόλυτα διαχειρίσιμη

Μια ριζοσπαστική κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει στη στρατηγική της, ακόμα και στην περίπτωση που αυτή φέρει την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη, τόνισε ο πανεπιστημιακός Κώστας Λαπαβίτσας παρουσιάζοντας το βιβλίο του με τίτλο: «Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και την περιφέρεια της ευρωζώνης».

«Βόμβα» της Goldman Sachs για ευρώ – δολάριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για το ευρώ και το δολάριο και τα επίπεδα στα οποία μπορεί να διαμορφωθεί η ισοτιμία μέχρι το 2017. Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman το δολάριο αναμένεται να σημειώσει άνοδο μέχρι και 20% μέχρι το 2017.

Όπως αναφέρει ο οίκος ο δείκτης του δολαρίου δείχνει ότι το αμερικανικό νόμισμα έχειενισχυθεί κατά 6,0% από την αρχή της χρονιάς, με την πλειοψηφία των κερδών να έχουν σημειωθεί τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ακόμα και αυτή η άνοδος αφήνει το δολάριο 7% χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο με αποτέλεσμα να αναμένεται συνέχεια της ανόδου τους επόμενους μήνες, καθώς η Fed κινείται προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Τσουνάμι νομισματικής αναταραχής

Γράφει η Ελεωνόρα- Βασιλική Πατρικαλάκη

Η κυριαρχία του δολαρίου απειλείται. Ό,τι δεν κατάφερε το ευρώ, ίσως το καταφέρει το κινεζικό νόμισμα γουάν. Κίνα και Ρωσία απειλούν το ισχυρότερο νόμισμα, δηλαδή, το δολάριο. Η κινεζική οικονομία ισοδύναμη σήμερα με την αμερικανική, με τη βοήθεια της Ρωσίας φαίνεται να αποτελεί απειλή για την μονοκρατορία των ΗΠΑ.