MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η τέλεια καταιγίδα! 67,66 δισ. τα χρέη στο Δημόσιο

Καταιγίδα απλήρωτων φόρων και χαρατσιών πνίγουν τους Ελληνες πολίτες, με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών να δείχνουν ότι 2.451.909 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και χρωστούν στο Δημόσιο 67,66 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό ίσο με το 36,9% του ΑΕΠ!

Πρόκειται για στοιχεία-σοκ που καταδεικνύουν την πρωτοφανή υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Ολα αυτά συνέβησαν με την εφαρμογή των Μνημονίων.

Ελλάδα, ένα κράτος φτιαγμένο στα μέτρα των εφοπλιστών…

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Ίσως έχω γράψει περισσότερο απο οιοδήποτε άλλο για το θέμα της φορολόγησης και των προνομίων των εφοπλιστών. Ο λόγος είναι γιατί τα φορολογικά έσοδα απο αυτούς για το κράτος είναι στο επίπεδο των 10 δις. ευρώ το χρόνο ενώ αυτοί πληρώνουν ψίχουλα χωρίς να ανταποδίδουν κάτι σημαντικό στη μικροοικονομία. Για 10 δις ευρώ η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Το ξεχνάτε…

Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι το σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα τα 40 τελευταία χρόνια καταρρέει… 

Τα πρώτα δύο χρόνια της μεγάλης κρίσης παρακολουθήσαμε την ουσιαστική αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο… 

από το θρίαμβο του 43,92% στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 «κατόρθωσε» να καταποντιστεί στο 12,3% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Εν τούτοις, η πολιτική της υπήρξε απαράλλαχτη με εκείνην του… ΠΑΣΟΚ. 

Ντράγκι-Μοσκοβισί: "Θα είστε στη μέγγενη των μνημονίων όσο ζείτε για να ζουν οι τράπεζες"

ΑΠΑΝΩΤΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 

Απανωτά «χαστούκια» τρώει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που ονειρεύεται και προσπαθεί να παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό ότι θα διώξει την τρόικα και η χώρα θα απεμπλακεί από τα μνημόνια. Ο Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι ήταν ξεκάθαρος. «Θα είστε στη μέγγενη των μνημονίων όσο ζείτε», είπε.