MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Βαρουφάκης: Μια ακόμα κουτοπονηριά πίσω από το Πέπλο της Σιωπής

Αρκετές φορές, έχω αναφερθεί στο Πέπλο της Σιωπής (βλ. εδώ κι εδώ) που καλύπτει τη σκανδαλώδη πριμοδότηση των μεγαλο-ιδιοκτητών των ελληνικών τραπεζών εις βάρος των ίδιων των τραπεζών και, βέβαια, των εξουθενωμένων φορολογούμενων.

Η προτελευταία(*) κουτοπονηριά, με την οποία ο εξαθλιωμένος φορολογούμενος πολίτης επωμίζεται το κόστος της συγκάλυψης της γύμνιας των τραπεζών, έχει ακρώνυμο: ΑΦΑ ή Αναβαλλόμενη Φορολογική Απαίτηση.

Βραχυκύκλωμα στην Ευρωζώνη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Η Γαλλία των Ολάντ - Βαλς και η Ιταλία του Ρέντσι δεν κατόρθωσαν να πείσουν τη Γερμανία να κινηθεί προς την κατεύθυνση που δείχνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι, με την πολιτική στήριξη του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ αλλά και της επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ, του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Λιου και της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Κόλαση, η επόμενη Σύνοδος Κορυφής

Γιατί πρέπει η Ελλάδα να είναι εκεί με νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό – Οι ανισότητες «σπάνε» τα Σύμφωνα

Του Μάκη Ανδρονόπουλου

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, παρουσίασε τον προϋπολογισμό της χώρας του για το 2015, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αλλά μεταθέτει για δύο ακόμη χρόνια τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%. Προβλέπει αυξημένο έλλειμμα 4,4% του ΑΕΠ (από 4,3% το 2014) και μείωση στο 2,8% το 2017. Κι αυτό μετά από δύο παρατάσεις που έχει πάρει η Γαλλία από την Κομισιόν. O Σαπέν συνόδευσε τις ανακοινώσεις του με την παραίνεση προς τη Γερμανία να ενισχύσει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης…

Και τώρα που πληρώσατε τον ΕΝΦΙΑ, δείτε που θα πάνε τα λεφτά σας...

Με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία που κατατέθηκε, εκπροθέσμα από το υπουργείο Οικονομικών και αφορά το μέρος του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών. Η εκπρόθεσμη υποβολή της τροπολογίας, και μάλιστα μετά την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο επισυναπτόταν, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Η δήλωση Ντράγκι φανερώνει την πικρή πραγματικότητα: το 1821 απλά αλλάξαμε κατακτητή!

Η δήλωση Ντράγκι ότι το ελλαδικό κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς επιτήρηση, φανερώνει εκ νέου την πικρή πραγματικότητα: το 1821 απλά αλλάξαμε κατακτητή. Οι… «φιλέλληνες» της εποχής μας πήραν από τους Οθωμανούς και μας έριξαν στην… αγκαλιά της Δύσης.

Από τότε παίρνουμε δάνεια και υπογράφουμε Μνημόνια. Η ταυτότητα του Ελληνισμού περιορίστηκε σε συγκεκριμένα σύνορα και τίποτα δεν γινόταν χωρίς την έγκριση των «φίλων» και «συμμάχων» από την Δύση. Όποιος πολιτικός τολμούσε να προτείνει κάτι πέραν της συγκεκριμένης γραμμής απειλείτο ακόμα και η ζωή του. Υπάρχουν τόσο γνωστά όσο και άγνωστα στο ευρύ κοινό παραδείγματα.

Ξεπερνούν τις 50.000 οι προσφυγές κατα του ΕΝΦΙΑ!

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας θα οδηγηθεί όπως όλα δείχνουν η αντισυνταγματικότητα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδικοφανείς προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους φορολογουμένους ξεπερνούν τις 50.000 σε ολόκληρη τη χώρα, εξέλιξη που θα αναγκάσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να θέσει ερώτημα προς το ΣτΕ ως προς το αν είναι συνταγματική ή μη η επιβολή και η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ. 

Η αποθέωση της αοριστολογίας!

Για άλλη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς διάβασε ομιλία «επαγγελματικού τύπου» που του ετοίμασαν οι λογογράφοι του - Υποσχέθηκε αλλαγές, θέσεις εργασίας και ελαφρύνσεις χωρίς να εξηγήσει πως θα τα κάνει - Επιχείρησε άνοιγμα ενότητας σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή - Ομιλία εσωτερικού τύπου με αποδέκτη το κομματικό ακροατήριο 

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση - όπως ισχυρίζεται - έκλεισε το θέμα των εκλογών με την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Σαμαράς εκφώνησε μια προεκλογική ομιλία και μάλιστα παλαιού τύπου και «παλιάς κοψιάς» θυμίζοντας πολιτικό της δεκαετίας του 1980. 

Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Συνταξεις πείνας για τους Έλληνες ζητά η Ευρωπαϊκή επιτροπή, γιατί τις θεωρεί υψηλές. Βάση της Μελέτης που έχει συντάξει, ουσιαστικά λέει ότι τα «κουκιά» δε βγαίνουν, και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μπει το «μαχαίρι» ακόμα και στις κύριες, πέραν των επικουρικών. Κατ’ αυτό τον τρόπο διαψεύδει και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, που τονίζει, πως οι κύριες συντάξεις δεν κινδυνεύουν. 

Υπήκοοι μιας ολιγαρχικής ελίτ ή απελευθέρωση από την ΕΕ - ΟΝΕ;

Αθανάσιος Καρανάσιος

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Μια υπεύθυνη Διακήρυξη Σωτηρίας από το λάκκο των λεόντων

Υπήκοοι μιας ολιγαρχικής ελίτ ή απελευθέρωση από την ΕΕ-ΟΝΕ;

4-10- 2014 Σαμαράς: Βγαίνουμε από το μνημόνιο στο τέλος του 2014. Standard & Poors: Θα πτωχεύσει η Ελλάδα εντός 15 μηνών.

Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου - Πανάγου

Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με την μικρότερη αποδοχή από τον ελληνικό λαό στην ιστορία του νεωτέρων χρόνων, αφού έσκισε τα μνημόνια, έφερε επενδύσεις, κατατρόπωσε την ανεργία, έφερε την ανάπτυξη, έταξε θέσεις εργασίας, άλλοτε 400 χιλιάδες, άλλοτε 700 χιλιάδες, σήμερα 300 χιλιάδες, δεν του έμεινε τίποτα άλλο από το να τάξει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο στο τέλος του 2014.