MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Περιμένουμε από τους λύκους να σώσουν τα πρόβατα…

Αν κάποιος είχε ένα περίπτερο και το χρεοκόπησε δεν του αναθέτεις να διευθύνει ένα σούπερ μάρκετ.

Πόσω μάλλον αν εκτός της χρεοκοπίας στη διαχείριση του περιπτέρου υπάρχουν και υποψίες για μαύρα χρήματα και άλλες απάτες.

Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Από κάποιους που έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν καθημερινά πως δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα οικονομικά των κομμάτων τους και των συνδεδεμένων με αυτά επιχειρήσεων, περιμένουμε να μας βγάλουν από τη χρεοκοπία και να βάλουν τις βάσεις για οικονομική ανάπτυξη.

Η Μέρκελ είναι ηλίθια λέει ο Κολ!

Η Mερκελ είναι ηλίθια, αχάριστη και έτρωγε με τα χέρια, γιατί δεν ήξερε να φάει με μαχαίρι και πιρούνι, από, δε, ευρωπαϊκή πολιτική δεν έχει ιδέα!

Αυτά τα γαργαλιστικά αποκαλύπτει ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ για την Άνγκελα Μέρκελ – που σήμερα αποτελεί το φόβο και τον τρόμο για όλη την Ευρώπη – ο οποίος όπως φαίνεται είχε πάρει υπό την προστασία του την Ανατολικογερμανίδα πολιτικό, η οποία όμως τον πρόδωσε.

Αρχίζει να κλονίζεται η γερμανική οικονομία

Καταρρέει με πάταγο ο γερμανικός μύθος, της δήθεν ισχυρής γερμανικής οικονομίας, ως της «ατμομηχανής» που οδηγεί και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, η «ατμομηχανή» είναι ένα βήμα πριν τον εκτροχιασμό, απειλώντας να παρασύρει και την Ευρωζώνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση, στον όλεθρο. 

Αθλιότητα Γερμανών δια στόματος Σόιμπλε & μια πρόταση που θα ζόριζε…

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, η χώρα που είναι ο φυσικός – από γεωγραφικής και οικονομικής απόψεως – ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, συμπεριφέρεται κατά τρόπο άθλιο απέναντι στους εταίρους της στην Ευρώπη, δείχνοντας απίστευτη μικροψυχία, αχαριστία, κυρίως όμως αδυναμία – ή ιδιοτέλεια που την εμποδίζει – να αντιληφθεί τη στρατηγική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ένωση, άρα επικίνδυνη ανικανότητα και ανεπάρκεια για να ηγείται…

Η φτώχεια των μνημονίων σε αριθμούς

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και τα οποία βασίζονται σε επίσημα στατιστικά, το Δίκτυο του Ελάχιστου Εισοδήματος.

 
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα:

Πλεόνασμα… χρεών!

2,5 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία!

Λογιστικά και αντιστρόφως ανάλογα με τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας είναι τα λίγα «θετικά» αποτελέσματα της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτό για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο οκτάμηνο του έτους εμφανίζεται πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα και τα νοικοκυριά είναι χρεοκοπημένα.

Υπό νέο Μνημόνιο η χώρα για να πάρουν... 5 δισ. οι τραπεζίτες! Του Γ. Δελαστίκ

Σε τραγικά επίπεδα έχει καταβυθιστεί το διεθνές κύρος της χώρας και αυτό πλέον αρχίζει να αποτιμάται και σε... χρήμα! Για να βάλουν στα προηγούμενα Μνημόνια την Ελλάδα, οι Γερμανοί και η ΕΕ είχαν δανείσει τη χώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρήματα τα ξαναπήραν αμέσως οι ίδιοι για να σώσουν τις ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες χρωστούσε η Ελλάδα.

Τώρα όμως η χώρα και ο λαός της απειλούνται να ξαναμπούν αμέσως και επίσημα σε καθεστώς νέου Μνημονίου (καθώς υποτίθεται ότι το τρέχον λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου) για το γελοίο ποσό των... 5 ή το πολύ 7 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, ο ελληνικός λαός θα μπει υπό νέο μνημονιακό ζυγό και επισήμως για να πάρουν τα 5 δισ. όχι το κράτος, αλλά οι... τραπεζίτες! Δεν πρόκειται για κάποιο περίπλοκο και δυσνόητο για τον απλό πολίτη «κόλπο» που θα οδηγήσει τελικά τα χρήματα στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών. Τώρα έχουν τόσο αποχαλινωθεί που μας το λένε ευθέως. Κατάμουτρα!

Με τα αμείλικτα στοιχεία των αριθμών: να πως καταρρέει η ελληνική οικονομία ενώ η εικονική αισιοδοξία επιμένει

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ

Έρχεται "καυτός" χειμώνας για την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, αλλά το success story καλά κρατεί.

Τα κεντρικά ΜΜΕ βομβαρδίζουν το ζαλισμένο πλήθος ( κατά Τσόμσκι) με εικονική αισιοδοξία, εμφανίζοντας πλασματικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ τα έσοδα του κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων και η οικονομία γενικότερα, καταρρέουν. Δυστυχώς εκτός από τους ανθρώπους υποφέρουν και οι αριθμοί. 

Νέες αποκαλύψεις πριν από την τελική επίθεση κατά της Ελλάδας το 2010

Ερμηνεία των νέων δηλώσεων του πρώην "αφεντικού" της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν
globinfo freexchange

Ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, αποκάλυψε ότι η Γερμανική τράπεζα είχε προτείνει τον Φεβρουάριο του 2010 ένα σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων για την δανειακή στήριξη της Ελλάδας:

O Σόιμπλε ρίχνει… πόρτα στον Γιούνκερ

Το Βερολίνο γκρεμίζει τις υποσχέσεις που έδινε ο «αδερφός» του Αντώνη Σαμαρά για επενδυτικά προγράμματα 100 δις. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - «Άνθρακες» το δωράκι που υποσχέθηκε ο Γιούνκερ στον Σαμαρά. 

Απίστευτο κι όμως… Ευρωπαϊκό! Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel το οποίο επιβεβαιώνει το Βερολίνο, γκρεμίζει το «επικοινωνιακό πανηγυράκι» που επιχείρησαν να στήσουν ο Αντώνης Σαμαράς με τον φίλο και αδερφό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Σπρώχνουν τον Τσίπρα με τα μπούνια !!!

«Γιατί τώρα βγάζουν τα άπλυτα των γερμανικών εταιρειών;»

Γράφει ο Μυτιληνιός

Από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εταιρείες εισαγωγής ηλεκτρικών ειδών, εταιρείες διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών, εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, φαρμακοβιομηχανίες και άλλες, καμία κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, δεν απαίτησε απόδοση ΦΠΑ, ούτε διερεύνησε τις περιπτώσεις περαιτέρω φοροδιαφυγής η άλλων παράνομων πράξεων (μίζες) …

Πως οι ελίτ της παγκόσμιας εξουσίας ετοιμάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός

ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», Ο ΑΡΧΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την προετοιμασία του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας κι από εδώ να αρχίσει ο τορπιλισμός της Μέρκελ. 

Η παρουσία του Αλέξη στο Ambrosetti International Economy Forum at Villa d” Este Hotel αυτό και μόνο αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε και δεν ήταν παρά ένα ακόμη μήνυμα προς τους Γερμανούς μετά την κίνηση του Mάριο Ντράγκι.