MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μόνιμη φοροαπαλλαγή στις τράπεζες θέσπισε η κυβέρνηση των μνημονίων

Ολική παράδοση στις τράπεζες των χρημάτων των φορολογουμένων έχει αποφασίσει και πράττει η κυβέρνηση των μνημονίων

Όπως αναφέρει στην εκπομπή «Terra Nullius» o Γ. Βαρουφάκης, με το κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου (PSI), το κόστος για τις τράπεζες που τα είχαν αγοράσει ήταν 38 δισ. ευρώ.

Φοροκανίβαλοι! 513 δισ. ευρώ τα τελευταία 11 χρόνια!

Για ένα πια μπορούμε να είμαστε σίγουροι: Οι κυβερνώντες διαθέτουν ανεξάντλητη εφευρετικότητα όσον αφορά τους τρόπους φορολόγησης του κόσμου.

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, που μια από τις «σημαίες» του είναι εκείνο το «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του», αποφάσισε να φορολογεί σαν εισόδημα του εργαζόμενου τις… δωροεπιταγές των επιχειρήσεων προς τους υπαλλήλους.

"Ασφυξία" Α.Σαμαρά - Αίτημα δεκαπέντε βουλευτών: "Παραιτήσου ή πάμε σε εκλογές"

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νέος μοχλός πίεσης για άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του Αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαμε πριν από λίγο από την ομάδα των δεκαπέντε Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.


Δε θέλουν δίκαιο αλλά πελατειακό φορολογικό σύστημα

Η μνημονιακή κυβέρνηση αποφάσισε να εισάγει νέο πρωτόγνωρο θεσμό και συγκεκριμένα αυτόν της πτώχευσης των απλών πολιτών, όπως γίνεται μέχρι τώρα για τους εμπόρους και τις εταιρίες.

Αυτό το κάνει με το πρόσχημα της προστασίας από τα χρέη, αλλά στην πραγματικότητα αυτό γίνεται για διασφάλιση των απαιτήσεων των δανειστών. Όσοι δεν γνωρίζουν τις συνέπειες της πτώχευσης, ας ρωτήσουν νομικούς για να μάθουν.

Καταρρέουν τα ταμεία – μειώθηκαν τα έσοδα κατά 40%!

Και η Κομισιoν χτυπάει καμπανάκι, για το ασφαλιστικό μας σύστημα, μετά τις αναλογιστικές μελέτες που διενεργήθηκαν για λογαριασμό της και δείχνουν μείωση των εσόδων κατά 40%, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

Οι μελέτες οι οποίες αναμένεται με καθυστέρηση να προωθηθούν στην Κομισιόν στις 27 Οκτωβρίου είναι γνωστό ότι θα «υπαγορεύσουν» εν πολλοίς τις όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Τι δείχνουν λοιπόν έως τώρα;

Εργαλείο κυριαρχίας σε όλη την Ευρώπη

Από το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την υποχρέωση να ελέγχει τους εθνικούς προϋπολογισμούς, να τους απορρίπτει και να ζητά συμμόρφωση με το Μάαστριχτ, και σε περίπτωση εθνικής ανταρσίας να καταλογίζει χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει το 0,2% του ΑΕΠ! 

Από ό,τι φαίνεται ο πρώτος παραβάτης που θα τιμωρηθεί είναι η Γαλλία, μια τραυματική και άδοξη εξέλιξη για τη χώρα που πρότεινε την ΟΝΕ το 1989 ως προϋπόθεση για την ενοποίηση της Γερμανίας. Ακόμη και αν δεν επιβληθεί τελικά πρόστιμο και δοθεί παράταση χρόνου, η διαδικασία αυτή καθεαυτή είναι ταπεινωτική για τη Γαλλία.

Έχουμε μια ΕΕ της πλάκας

Υποτίθεται πως ο Γιούνκερ είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΕ και μάλιστα για πρώτη φορά με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Γιούνκερ λοιπόν σκέφτηκε να διαθέσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των 450 του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ως εγγυήσεις για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη στα διάφορα κράτη. Ο Σόϊμπλε όμως του διεμήνυσε, να το βγάλει αμέσως από το μυαλό του.

Σχέδιο χειραγώγησης του λαού

Νίκος Ιγγλέσης

Λίγες μέρες πριν από τις τελευταίες ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς, σε κεντρική ομιλία του και με παλλόμενη φωνή, έλεγε: «Εγώ σχίζω τα Μνημόνια κάθε μέρα, σελίδα – σελίδα…»

Όσοι τον άκουσαν τότε, ασφαλώς σκέφτηκαν ότι πρόκειται για μια ακόμη προεκλογική υπερβολή προκειμένου να κερδηθούν μερικοί ψήφοι από τη Ν.Δ. και να μειωθεί η διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΣΕΒΕΕ: Περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2013

Περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2013, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις επιδόσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οικονομίες της ΕΕ και της Ελλάδας για το έτος 2013, που παρουσιάστηκαν στη Νάπολη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τις Μικρές Επιχειρήσεις (SBA Facts), οι οποίες αποτελούν τον Οδηγό για την άσκηση πολιτικής στον τομέα ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας, το 2013 στην Ευρώπη σημειώθηκε ανάκαμψη στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «η οποία όμως είναι άνισα κατανεμημένη και δεν ακολουθεί σταθερή τροχιά».