MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Με 120% χρέος μπαίνεις στο μνημόνιο. Με 170% βγαίνεις!

Του Στρατή Μαζίδη

Μιας και γίνεται αρκετή συζήτηση περί εξόδου από το Μνημόνιο, καλό είναι να αποτυπώσουμε ορισμένα παρανοϊκά δεδομένα.

Για παράδειγμα με 120% χρέος επί του ΑΕΠ τίθεσαι υπό επιτήρηση και μπαίνεις στο Μνημόνιο.

Πώς η ΕΛΣΤΑΤ ανεβοκατεβάζει το ΑΕΠ!

Πως από το 2008 μέχρι το 2013 οι ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών «εξαφάνισαν» 60 δισ. ευρώ – Αλλάζουν τα νούμερα με λογιστικές αλχημείες για να μας πείσουν ότι πάμε καλά 

Ο θρυλικός μάγος Χάρι Χουντίνι μπροστά τους ωχριά. Αλλάζουν τα νούμερα για να μας πείσουν ότι πάμε καλά και να βοηθήσουν - με την ανοχή της Eurostat - την εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Πώς αλλιώς θα δείξουν οι δανειστές ότι η συνταγή που έδωσαν στην Ελλάδα δεν ήταν καταστροφική;

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ - Μόνο οι... δικοί τους 155 βουλευτές ψήφισαν "ΝΑΙ"

(1) Έκαναν τόση φασαρία μόνο και μόνο για να δούν ότι τους εμπιστεύονται οι βουλευτές τους! 

Πήρε, πράγματι, 155 ψήφους η κυβέρνηση Σαμαρά και το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει σαφές ότι δεν έχει καμία τύχη να εξαντλήσει τετραετία. 

155 ΝΑΙ, 131 ΟΧΙ, 2 ΠΑΡΩΝ : Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και είναι σαφές ότι τα... όνειρα για εξεύρεση 180 βουλευτών θα μείνουν όνειρα.

«Μπάχαλο» το ΠΑΣΟΚ με «συνωμοσίες» και «πέμπτες φάλαγγες»!

Του Γ. Δελαστίκ

Τι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και παραμύθια! Μόνο... μπουνιές δεν έπαιξαν προχθές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Φρίττει κυριολεκτικά όποιος ακούει τι λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι ειπώθηκε μεταξύ τους, όταν έκλεισαν οι πόρτες και έμειναν μόνοι τους για να συζητήσουν, υποτίθεται, τα περί της παροχής «διπλής ψήφου εμπιστοσύνης» από τους πράσινους κοινοβουλευτικούς άνδρες και γυναίκες: τόσο στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και στην κυβέρνηση γενικότερα. 

Αγοράζουν χώρες και πουλάνε λαούς!

«Το μόνο που χρειάζεται το κακό για να θριαμβεύσει, είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί» (Edmund Burke)

 
Η κρίση σε όλες της τις μορφές έχει ένα κοινό παρονομαστή. Σήμερα, αυτός ο κοινός παρονομαστής είναι η υπερσυγκέντρωση του πλούτου, κληρονομικού και παραγόμενου. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν παραγόταν τόσος πλούτος και ποτέ δεν συσσωρευόταν τόσος πλούτος. Τώρα, αυτός ο υπερπλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα «πορτοφόλια». Και υπερίπταται, καθώς τίθεται υπό τον έλεγχο όλο και λιγότερων ανθρώπων, πάνω από τα κράτη και πάνω από τις κοινωνίες.

Το ΔΝΤ τραβάει το χαλί από τα πόδια του Σαμαρά

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ακύρωση του ελληνικού δανείου» τόνισε ο Πολ Τόμσεν - Δεν μπορεί η Ελλάδα να σταθεί χωρίς μνημόνιο λέει ο Δανός τεχνοκράτης του Ταμείου

Mετά την Κριστίν Λαγκάρντ που εχθές άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται μαξιλαράκι ασφαλείας για να προχωρήσει, έρχεται σήμερα ο Τόμσεν και βάζει ταφόπλακα στα σχέδια Σαμαρά που απόψε το βράδυ ήθελε να καλέσει όλα τα κόμματα να συνδράμουν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από το μηχανισμό, όπως το έχει φανταστεί ο ίδιος.

Καμμένος: Να απαντήσει ο Σαμαράς αν καλύπτει τον Βορίδη

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος κατά του Βορίδη για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν - Να απαντήσει ο Σαμαράς αν καλύπτει τον υπουργό του στα ψεύδη που λέει μέσα στο κοινοβούλιο είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ - Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί προϊστάμενοι που υπέγραψαν θολές συμβάσεις θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

Ο κ. Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην νέα τάξη πραγμάτων που όπως είπε οδηγεί στην μετατροπή του πολίτη σε έναν αριθμό. Εκτίμησε ότι θα πάμε σε κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και αυτοί που το υπηρετούν είναι η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες.

Ανθρωπιστική κρίση με 2.500.000 ανασφάλιστους – Στα χαρτιά η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία

Μπορεί ο νόμος να άνοιξε την πόρτα στην δημόσια υγεία, όμως στην πράξη οι 2.500.000 ανασφάλιστοι παραμένουν όμηροι της γραφειοκρατίας, της άγνοιας ακόμη και της αδιαφορίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΣΥ. 

Οι ανασφάλιστοι είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιήσουν τους όρους δωρεάν νοσηλείας που έχουν τεθεί και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική κρίση.

Γιάννης Βαρουφάκης: Το Νέο Κατοχικό Δάνειο

Το Κατοχικό Δάνειο μόνο δάνειο δεν ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με το Νέο Κατοχικό Δάνειο.

Αυτό που έμμεσα προσφέρουν οι λαοί των υπό τροϊκανής κατοχής χωρών της περιφέρειας στο Γενικό Λογιστήριο του γερμανικού κράτους. Σύμφωνα με στοιχεία που πρόσφατα δημοσιοποίησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών (τα οποία δημοσίευσε το Der Spiegel στις 19 Αυγούστου), η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει πως, στη διάρκεια της περιόδου 2010-2014, θα έχει εξοικονομήσει κατ’ ελάχιστον €41 δισ. λόγω της κρίσης.