MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Κατα 16,1 δις μεγαλύτερο το χρεος για το 2015, απο οτι το 2009!

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να διαπιστώσεις οτι στην Ελλαδα έγινε η μεγαλύτερη ληστεία της σύγχρονης ιστορίας. 




Ενα χρεος ομολογιακό – άρα και διαχειρισιμο – με όρους εθνικού δικαίου, μετατρέπεται σε μια νύχτα σε ενυπόθηκο βρετανικού δικαίου. Άρα, ανελαστικό. 


Παρά τους oθωμανικούς ελιγμούς, η Τουρκία σε τρομερό αδιέξοδο

Μια γεωπολιτική ανάλυση για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη γειτονιά μας, που εμπλέκουν και την Ελλάδα. Μήπως για την Αθήνα υπάρχει λύση και βρίσκεται στην Πάφο; 

Του Παντελή Σαββίδη

Λες και υπάρχει θεία δίκη στην αλαζονεία που επιδεικνύουν τα κράτη στις διεθνείς τους σχέσεις. Το τρίδυμο, στην αρχή, που έγινε δίδυμο στη συνέχεια, της ηγεσίας του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP, είχε σαν διακηρυγμένο στόχο για τα νεοοθωμανικά του οράματα τα μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες. Σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά γειτονική της, χώρα με την οποία η Τουρκία να μην έχει προβλήματα αλλά η συμπεριφορά της, έχει προκαλέσει τη διεθνή κοινότητα.

Η αναζωπύρωση του πολέμου

Ο εξοπλιστικός αγώνας δρόμου μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ρωσίας έχει ξεκινήσει ξανά, με πεδίο μάχης την Ευρώπη - ενώ η Κίνα αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσε να καταστρέψει τις Η.Π.Α., με τη χρήση πυρηνικών όπλων


Η Ευρώπη βιώνει ήδη τις συνέπειες των αμερικανικών σφαλμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ευχόμαστε δε να μην ισχύουν εκείνες οι θεωρίες συνωμοσίας, με βάση τις οποίες οι Η.Π.Α. έχουν χρηματοδοτήσει, εκπαιδεύσει και χρησιμοποιήσει την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ISIS, αλλάζοντας την «επεκτατική» πολιτική τους μετά τις αποτυχίες στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού. 

Σνόουντεν: «Mείνετε μακριά από το Facebook, το Dropbox και τη Google»

Ο Edward Snowden συμβουλεύει όσους νοιάζονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους να παραμείνουν μακριά από δημοφιλείς και ευρείας χρήσης υπηρεσίες Internet όπως το Dropbox, το Facebook και η Google. 

Ο Snowden έδωσε συνέντευξη στα πλαίσια του New Yorker Festival, όπου του ζητήθηκε να δώσει εναλλακτικές που θα διαφυλάξουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας. Πρώτη απάντηση του ήταν να απαιτηθεί αλλαγή πολιτικής και μεταρρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις. "Μερικοί άνθρωποι απαντούν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν αλλά αυτό είναι λάθος που αντιστρέφει το μοντέλο ευθύνης για το πώς λειτουργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε στη δημοσιογράφο Jane Mayer που του έθετε ερωτήματα. 

Τελειώνει ο "οικονομικός ναζισμός" που επέβαλε η Γερμανία στην Ευρώπη: Υφεση και παρακμή στο 4ο Ράϊχ...

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

To πάρτι στην Γερμανία με τα "other peoples money" ή καλύτερα "other nations money" τελείωσε! 

Η κεντροευρωπαϊκή οικονομική υπερδύναμη πλέον στενάζει από την ύφεση και πολύ σύντομα θα δούμε στην Γερμανία που έχει να δώσει αυξήσεις στους εργάτες των εργοστασίων της καμιά δεκριά χρόνια προκειμένου να ανταγωνιστεί την Κίνα, σε λίγο θα μετατραπεί σε μία κοινωνική κρίση με που θα θυμίσει πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά την κρίση της δεκαετίας του '70. 

Το ΔΝΤ... φεύγει, τα δεσμά του όμως παραμένουν

Διαπραγματεύσεις με την Λαγκάρντ, για τον τρόπο με τον οποίο θα... λανσάρουν στον ελληνικό λαό τον τρόπο με τον οποίο θα βαφτίσουν το ψάρι... κρέας!

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον τρόπο με τον οποίο θα... περάσει προς τον ελληνικό λαό, η «δήθεν» έξοδος της χώρας -τυπικά και ονομαστικά- από το Μνημόνιο και η... είσοδός της σε ένα νέο πρόγραμμα επιτήρησης, υπό την «κηδεμονία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την προσωρινή «προστασία» του ΔΝΤ.

Απίστευτες αυξήσεις σε βασικά είδη παρά την κρίση - Εκτοξεύθηκαν οι τιμές σε 31 είδη πρώτης ανάγκης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζουν να βάζουν τα ελληνικά νοικοκυριά παρά την παρατεταμένη περίοδο αποπληθωρισμού που διανύει η χώρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής,σε σύνολο 54 ειδών διατροφής, φροντίδας σπιτιού και υγιεινής τις τιμές των οποίων καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στο πλαίσιο της μέτρησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, έχουν ανατιμηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 τα 31 εξ αυτών σε ποσοστό που φτάνουν ακόμη και το 13,75%.

Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με κατάρρευση - Οι τρεις «πληγές»

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Ε.Ε. - ΡΩΣΙΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ 

Του Γιώργου Καπόπουλου

Tην Tετάρτη η Σύνοδος Kορυφής της E.E. στο Mιλάνο και σήμερα και αύριο οι ετήσιες Σύνοδοι του ΔNT και της Παγκόσμιας Tράπεζας έχουν στο επίκεντρο την με κάθε δυνατό τρόπο στροφή στην ανάπτυξη, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, με την απειλή μιας παλινδρόμησης σε μια παρατεταμένη ύφεση να μην επιτρέπει επανάπαυση ή χαλάρωση. 

Η φθορίωση του νερού και των τροφίμων

Σ’αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο Δρ. Μπλέιλοκ αποκαλύπτει ότι τα προγράμματα αποπληθυσμού που δημιούργησε το Ιδρυμα Ροκφέλερ σε συνεργασία με τους Ναζί, ήταν η βάση των σύγχρονων πρακτικών «ευγονικής», όπως η δηλητηρίαση με το φθόριο και τα εμβόλια.

Ο Μπλέιλοκ εξηγεί πώς ξεκίνησε το κίνημα της ευγονικής στην Αμερική μέσω των χρηματοδοτήσεων Ροκφέλερ, Φορντ και Κάρνεγκι, και ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρόγραμμα «Επιστήμη του Ανθρώπου», ήταν μια προσπάθεια κοινωνικής μηχανικής στην ανθρωπότητα για να εξοντωθούν όσοι θεωρούνταν «ανεπιθύμητοι» για την ελίτ.

Πέφτει η κυβέρνηση

Σε 162 μέρες (περίπου 5,4 μήνες) τελειώνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία στην ουσία λειτουργεί πλέον ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, με περιορισμένες δυνατότητες.

Οι δε συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί θα αποσυρθούν στις οικίες τους. 

Η χώρα ήδη εισήλθε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου θα διαλυθούν τα πάντα. Πανικόβλητη η κυβέρνηση σπεύδει να κάνει σπασμωδικές κινήσεις που περισσότερο θα καταστρέψουν τις θυσίες του λαού, παρά θα προσφέρουν κάτι καλό. Αξίζουν άραγε όλα αυτά για την παραμονή στις καρέκλες ακόμα λίγους μήνες;

Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.