MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Λουκέτο θα βάλουν άλλες 300.000 επιχειρήσεις!

«Μαύρες» προβλέψεις για την αγορά. Δυσοίωνες προβλέψεις κάνει για το μέλλον της αγοράς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Πέρα από τις 200.000 επιχειρήσεις που ήδη έχουν κλείσει, «βλέπει» να μπαίνει λουκέτο σε ακόμη 300.000.

Αυτή την εκτίμηση μετέφερε στον Νίκο Δένδια η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου. Στη μεταξύ τους συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης τους απάντησε ότι για μεγάλο αριθμό μικρών επιχειρήσεων, που είναι θύματα της κρίσης και κινδυνεύουν να κλείσουν, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για να παραμείνουν βιώσιμες και να διατηρήσουν και τις επιχειρήσεις και την όποια απασχόληση έχουν. 

Kλονίζεται και η Γερμανία προκαλώντας παγκόσμιο σοκ!

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης προκαλούν τα τελευταία στοιχεία από τη γερμανική οικονομία καθώς αναζωπύρωσαν τους φόβους πως η "ατμομηχανή" της ευρωπαϊκής οικονομίας χάνει την ισχύ της.

Αγγελιαφόρος των κακών ειδήσεων είναι σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW (photo), που ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2012. 

Γαλλία-Ιταλία στην κόλαση της κρίσης. Η Ελλάδα για πάντα στην Αβυσσο!

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤ...

Η κατάσταση στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να μπερδεύεται. Η επέκταση της κρίσης στις κεντρικές οικονομίες της Ευρώπης και ιδιαίτερα η αβεβαιότητα σε Γαλλία - Ιταλία δημιουργούν σοβαρά εμπόδια πλέον για την «ομαλή έξοδο» της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Σε οικονομική ανέχεια βρίσκονται 3,9 εκατ. Ελληνες

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Σε συνθήκες σοβαρής οικονομικής στέρησης, ακόμη και για την κάλυψη βασικών αγαθών και υπηρεσιών, βρίσκονται 3,9 εκατομμύρια Έλληνες, δηλαδή ποσοστό 35,7% του συνόλου του πληθυσμού, έναντι 34,6% το 2012. 

Bρετανικός Τύπος: "Σε πέντε χρόνια η Γερμανία θα χρειαστεί Μνημόνιο"

ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤELEGRAPH

Η Γερμανία σε πέντε χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και σε θέση ανάλογη με εκείνη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που μπήκαν στο Μνημόνιο, όπως αναφέρουν τρεις οικονομολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι Γερμανός, και δυστυχώς στην καταστροφή θα οδηγήσει ολόκληρη την ευρωζώνη και μαζί με αυτήν και εμάς.

Έρευνα-σοκ της ΕΛΣΤΑΤ: 2.500.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε!

Η ετήσια έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης στη χώρα μας, από την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2013, με συνολικά 2.500.000 εκατομμύρια συμπολίτες μας να δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τρόφιμα!

7 Ψέματα & Αλήθειες: Η αποδόμηση της ομιλίας του Α. Σαμαρά

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Α. Σαμαράς προέβη στην «αποκάλυψη» (κατ” αυτόν) μιας σειράς από αλήθειες σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας.

Ακολουθεί η αποδόμηση των στοιχείων αυτών, που χαρακτηρίζονται ως ψέματα και η αντίστοιχη παράθεση της αλήθειας όπως την βιώνουν οι πολίτες και την καταγράφουν όλοι οι επίσημοι οργανισμοί.

Πολίτες αναζητούν νέες μορφές αντίδρασης στα χαράτσια της κυβέρνησης

Kαταθέτουν «Δήλωσης Επιφύλαξης», σε ΔΟΥ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - Δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν κάθε ποσό που πλήρωσαν αχρεωστήτως, ως φόρο, τέλος, πρόστιμο ή από άλλες αιτίες 

Σε κατάσταση απόγνωσης είναι πλέον οι πολίτες με τους φόρους που κάθε χρόνο επινοεί η κυβέρνηση και από προσωρινοί γίνονται μόνιμοι, να «πνίγουν» τα νοικοκυριά. 

Αφαίμαξη για άλλα δύο χρόνια με τις πλαστές αντικειμενικές

Η φοροληστεία μέσω των πλαστών αντικειμενικών αξιών, που επηρεάζει συνολικά 20 φόρους στα ακίνητα, θα συνεχιστεί για πάνω από 6.000.000 Ελληνες πολίτες έως το 2017, παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την περασμένη Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής, εξήγγειλε τον εξορθολογισμό τους και τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι οι πραγματικές τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει 42,8%!

Γιατί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα υποστεί συντριβή πολύ χειρότερη από αυτήν του 1981

ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε καλά το κλίμα πριν από τις εκλογές του 1981. Οι συνθήκες τότε ήταν εντελώς διαφορετικές από σήμερα, και οι προοπτικές ασφαλώς το ίδιο.

Αλλά υπάρχει ένα κοινό σημείο: σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος είχε, όπως και σήμερα, αηδιάσει με την κυβέρνηση.