MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Ετοιμαστείτε για παγκόσμια οικονομική κρίση»

Σενάρια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, επεξεργάζονται πλέον οι αναλυτές από πολλές χώρες. Απαισιόδοξες είναι οι προγνώσεις και του γνωστού Γερμανού οικονομολόγου Χανς-Βέρνερ Ζιν, ο οποίος βλέπει μια μακρά περίοδο μαρασμού της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post, ο πρόεδρος του Ifo τονίζει ότι η ευρωκρίση δεν παρήλθε, αλλά αντίθετα, οξύνεται σε χώρες όπως η Ιταλία, όπου σημειώνεται ήδη διαφυγή κεφαλαίων. 

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Ευρώπη

Οι πλουτοκράτες σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Ευρώπη

Ο Ντάισελμπλουμ δίνει το σύνθημα

του system failure

Ο Ολλανδός υπουργός και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλούμ, δήλωσε πρόσφατα ότι και η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις", φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία (!) και απηύθυνε χαρακτηριστική προειδοποίηση στο Βερολίνο “να μην επαναπαύεται στις δάφνες του”. (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113366795) Οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που η Γερμανική οικονομία εκπέμπει σήμα κινδύνου και νέοι τριγμοί ταλανίζουν την, ούτως ή άλλως, εύθραυστη ευρωζώνη.

Το τελευταίο τους χαρτί επισφραγίζει το μέγεθος της εθνικής προδοσίας

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό κατάφεραν. Γι αυτό τους χειροκρότησες. Αυτή είναι η τύχη των ελπίδων που σου καλλιέργησαν μέσα από αυτό το ασύστολο παραμύθι.

Αυτό είναι το success story τους. Ένας χάρτινος πύργος που σε δυο μόλις μέρες έγινε θρύψαλα και αφήνει πίσω του λιγότερη Ελλάδα… Μικρότερη περιουσία… Μεγάλο χρέος… Απίστευτη συμφορά...

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δυο μέρες στον τόπο μας, δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά το συνοπτικό πόρισμα του ιατροδικαστή, που αφορά στο κουφάρι της δολοφονημένης Ελλάδας...

Τα μαύρα σύννεφα πάνω απο την Ευρώπη πυκνώνουν...

Και ενώ τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την προεδρική εκλογή.

Τα μαύρα σύννεφα δεν είναι μόνο τα ελληνικά spreads (χθες τα ελληνικά επιτόκια των δεκαετών ομολόγων έσπασαν το φράγμα του 7%), ούτε η κάθετη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ξαναέσπασε το φράγμα των 1.000 μονάδων (προς τα κάτω). Είναι και διάφορες μικρές ειδήσεις από την αλλοδαπή, στις οποίες δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. 

“Νομίζω πως όλα μπαίνουν σε μία λογική σειρά ...”

(Από Αναγνώστη)

Δεν έχω καμία σχέση με τα οικονομικά. 

Δεν ζήτησα ποτέ να μπω στο Δημόσιο.

Δεν ζήτησα ούτε προίκα. Δεν “έκανα” ποτέ μου “λεφτά”.

Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου μου έλεγε τη φράση του λαού “δούλεψε να φας και κλέψε να'χεις” αλλά με τη στάση του με απέτρεψε από την κλεψιά.

Οπότε...

Δημήτρης Καζάκης: Πάμε ολοταχώς για παγκόσμιο κραχ με πρώτο θύμα την Ελλάδα

Έξι χρόνια μετά το μεγάλο παγκόσμιο κραχ του 2008, οι χρηματαγορές κινούνται ξανά στον ρυθμό του κραχ. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μόλις είχε την χειρότερη ημέρα του με κάθετη πτώση των τιμών του. Η χειρότερη των τελευταίων τριών χρόνων. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε ή κοντά σε "διόρθωση" με πτώση που κινείται άνω του 10% την Τετάρτη, εν μέσω αδυναμίας στην Ευρώπη, απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την γεωστρατηγική και το βάθαιμα της παγκόσμιας ύφεσης.

Κλείνουν τράπεζες σωρηδόν σε Ελλάδα αλλά και Ευρωζώνη.

Του Γ. Δελαστίκ
 
Λουκέτα μπαίνουν μαζικά σε τράπεζες τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη ολόκληρη και ιδίως στα κράτη της Ευρωζώνης από τότε που άρχισε η κρίση, όπως αποκαλύπτει έκθεση της ΕΚΤ. Στην Ελλάδα από 66 που ήταν οι τράπεζες το 2008 (36 ελληνικές και 30 ξένες τράπεζες) απέμειναν το 2013 μόνο 41!

Στην κυβέρνηση λένε ότι φταίει ο Α.Τσίπρας αλλά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...

ΑΡΧΙΣΕ Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;

H κυβέρνηση καταρρέει και μαζί της καταρρέει και ότι είχε μείνει όρθιο στη χώρα. 

Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και έξω. 

Η ευρωζώνη περνά δύσκολες στιγμές. Αυτά μόνο όσοι πιστεύουν την εικονική μιντιακή πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία της χώρας, δεν το είχαν αντιληφθεί.
Αλλά τώρα έρχεται η ώρα της πληρωμής: 

«Μην τολμήσετε να ξαναθέσετε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων!»

Η ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Νότη Μαριά των ΑΝ.ΕΛ. και στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ διότι έθεσαν θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησαν να συζητηθεί στην ολομέλεια

Το γραφείο Τύπου των Ευρωβουλευτών της ΝΔ εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Νότη Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ. και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «τόλμησαν» να φέρουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.