MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το γεωπολιτικό βραχυκύκλωμα οδηγεί την Ευρώπη σε ασύντακτη κατάρρευση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Με την Ευρωζώνη σε βραχυκύκλωμα, καθώς Γαλλία και Ιταλία δεν αντέχουν περαιτέρω λιτότητα και η Γερμανία εισέρχεται σε ύφεση, η αναζήτηση συνολικής λύσης στην Ουκρανία γίνεται επείγουσα προτεραιότητα για το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη.

Η πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνεται από την πυρετώδη διπλωματική διαβούλευση στο Μιλάνο χθες και σήμερα στο περιθώριο Ευρωασιατικής Συνόδου μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, με τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας κοστίζει ακριβά και στις δύο πλευρές στο σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε από την επιβολή τους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι επιστολές φωτιά που οδήγησαν στο πογκρόμ των εντίμων της ΕΛΣΤΑΤ!

Διαβάστε με προσοχή τις επιστολές του Νίκου Λογοθέτη (πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ) στις οποίες ενημέρωνε θεσμικά για τις δόλιες ενέργειες του επίορκου Γεωργίου που οδήγησαν στην εξαθλίωση της Ελλαδας και στην δικτακτορία του ΔΝΤ.





Η κυβέρνηση έπεσε! Μην ταλαιπωρείτε άλλο τον κόσμο…

Μόλις πέντε ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να κυβερνήσει, να αναλάβει το βάρος των ευθυνών και να διαχειριστεί αξιοπρεπώς τα τρέχοντα ζητήματα. Η περιβόητη απεμπλοκή από το μνημόνιο φαντάζει μακρινό παραμύθι, ενώ το Reuters αργά το βράδυ της Τετάρτης έκανε λόγο για «δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα σχετικά με τη πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα», μετά τα συνεχή χαστούκια των αγορών. 

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Στο 42% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 14% η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στο 4%, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ στο 5%, η Χ.Α. στο 6%, το ΚΚΕ στο 6,5% 
Στο 42% έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες μέρες το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάει φουλ για αυτοδυναμία.

Κι όχι μόνο αυτό: O Tσίπρας πλέον προηγείται του Σαμαρά και στο ερώτημα ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για πρωθυπουργός. Κι εδώ ο Τσίπρας έχει πάρει κεφάλι.

Αφού οι εκλογές είναι επικίνδυνες, ας τις καταργήσουν...

Οταν σε μία χώρα οι εκλογές αντιμετωπίζονται από τους κυβερνώντες ως επικίνδυνες, τότε βρίσκεται η Δημοκρατία της εν κινδύνω...

Γράφει ο Γιώργος Τζεδάκις

Αν και στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι όντως επικίνδυνες για το μέλλον (της κυβέρνησης, όχι της χώρας...).

Μετά, λοιπόν, τον πρωθυπουργό που τις αποκάλεσε «αυτοκτονία» και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που τις θεωρεί «επιζήμιες», μας ήρθε από το φαύλο παρελθόν που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης να τις χαρακτηρίσει «άσκοπες»...

Οι δανειστές τρομοκρατούν την αγέλη για να γυρίσει πίσω στο μαντρί

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος εχέφρων πολίτης σ’ αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι θα εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Αυτό τουλάχιστον μέχρι… τώρα. Επίσης, δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που να πιστεύουν ότι ενδέχεται, μετά τις εκλογές που θα ακολουθήσουν, να έχουμε και πάλι κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Αυτό όμως το βλέπουν και οι δανειστές, οι οποίοι αποφάσισαν προφανώς να αναλάβουν δράση, για να ελέγξουν την κατάσταση.


Ένα «φως» από τις στάχτες της προδοσίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι περίφημοι «σωτήρες» που μας «έσωσαν», τώρα προσπαθούν να βρουν δίοδο διαφυγής για να σωθούν οι ίδιοι καθώς το καράβι βουλιάζει με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην καθημερινότητα μας.

Η Ελλάς του 2014, μετά από τέσσερα χρόνια μαζικής λεηλασίας της κοινωνίας, καταρράκωση όλων των παραδοσιακών αξιών μας, ξεπούλημα από τους ίδιους του ποιμένες μας των ιερών και των οσίων μας, βρίσκεται πλέον στο φάσμα της ολοκληρωτής καταστροφής καθώς κανένα πρόγραμμα από αυτά που μας επέβαλαν οι ξένοι ανθέλληνες τοκογλύφοι όχι μόνο δεν διέσωσε την χώρα, αλλά επέφερε τον επιθανάτιο ρόγχο της. 

Καμμένος: «Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν πλειστηριασμό»

«Κανένα σπίτι Έλληνα πολίτη δεν θα πέσει στα χέρια τραπεζίτη» το μήνυμα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Ηχηρό «όχι» στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λέει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κ. Πάνος Καμμένος έστειλε μήνυμα προς όλους τους Έλληνες από τα δικαστήρια Ρεθύμνου, δίνοντας συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία πολιτών που ανακόπτει πλειστηριασμούς.