MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ούτε καν μία εβδομάδα δεν πρόλαβε αυτός ο τόπος να χαρεί την Ελευθερία του!

Έξι ημέρες και πέντε νύχτες. 12 Οκτωβρίου του 1944 οι Έλληνες ανάσαναν και το ξημέρωμα της 6ης ημέρας ήρθε η νέα κατοχή. Σιγά μην άφηναν οι προστάτες και σύμμαχοι να περάσει εβδομάδα και να μην έχουν τον πλήρη έλεγχο που διήρκεσε μέχρι το 2010. Μετά άλλαξαν πάλι χέρια τα συμβόλαια της αποικιοκρατίας βάζοντας μέσα στο παιχνίδι όλο τον καλό κόσμο της Δύσης.

Ήταν που ανέβηκε η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη από έναν Γεώργιο Παπανδρέου και ξανακατέβηκε μαζί με τα βρακιά των Ελλήνων κατά τις μεγάλες ημέρες της τελευταίας διακυβέρνησης του κεντρώου δημοκρατικού (και πρώην σοσιαληστρικού) χώρου. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε το 1974, το ΠΑΣΟΚ ήρθε το 1944. Από ένα μπαλκόνι με έναν Παπανδρέου, συνθήματα για την Πατρίδα, την συμφιλίωση και την Λαοκρατία ξεκίνησε το πανηγύρι.

Το μόνο χρέος

Της Βασιλική Σιούτη

Τέσσερα χρόνια τώρα οι έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι θυσιάζονται καθημερινά για να συνεχίσει να φυσάει ούριος άνεμος στα πανιά αυτών που προκάλεσαν την κρίση. Εκείνων που την προηγούμενη περίοδο διασκέδαζαν στο «πάρτι» και όταν ξέσπασε η κρίση την μετέτρεψαν αμέσως σε ευκαιρία

Τέσσερα χρόνια τώρα οι έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να κάνουν αιματηρές θυσίες -και τις κάνουν- για να μειωθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος και για να πεισθούν οι αγορές να μας δανείσουν ξανά με χαμηλά επιτόκια. «Για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών» όπως λένε οι κυβερνώντες.

Οι τιμές αυξάνονται παρά τον 19o συνεχή μήνα αρνητικού πληθωρισμού!

Τον Αύγουστο του 2014 η ελληνική οικονομία συμπλήρωσε τον 19o συνεχή μήνα αρνητικού πληθωρισμού, φαινόμενο πρωτοφανές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ωστόσο, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Σε σύνολο 54 ειδών διατροφής, φροντίδας σπιτιού και υγιεινής τις τιμές των οποίων καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στο πλαίσιο της μέτρησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, έχουν ανατιμηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 τα 31 εξ αυτών σε ποσοστά που φτάνουν ακόμη και το 13,75%. Στο διάστημα αυτό μάλιστα δεν υπήρξε καμία μεταβολή του ΦΠΑ (με εξαίρεση τους χυμούς και τα αναψυκτικά).

Πολιτικό σύστημα της πλάκας που προστατεύει τα κεκτημένα του

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Με απόλυτη αγανάκτηση παρακολουθεί σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στην ελληνική οικονομία, την κοκορομαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με τη μια πλευρά να ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη, ενώ μέσα σε λίγες μέρες έχουν «εξαερωθεί» περιουσίες περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Αυτή η εντελώς απαράδεκτη κατάσταση αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα παραμένει δέσμιο της πολιτικής – κομματικής σκοπιμότητας, την εξυπηρέτηση της οποίας θέτει ως προτεραιότητα,ενώ την ίδια στιγμή πέφτει «ο ουρανός στα κεφάλια μας».

Ανευθυνότητα εκτός ορίων

Φαίνεται πια καθαρά πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη χώρα, αλλά αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό τους - αφού κάνουν ότι μπορούν για να βυθιστεί ξανά η Ελλάδα στην κρίση, παραμένοντας στα νύχια του ΔΝΤ

Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες Πολίτες κατανοούν πλήρως το μέγεθος των τρομακτικών λαθών, καθώς επίσης των εγκληματικών παραλείψεων της πολιτικής της χώρας τους - με θύματα δυστυχώς τους ίδιους, καθώς επίσης με τεράστιο κόστος. Άλλωστε, δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν οικονομικά ή πώς ακριβώς λειτουργούν οι διεθνείς αγορές - οι οποίες έχουν πάρει δυστυχώς τα ηνία σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σκάνε οι φούσκες του success story!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι φούσκες του success story, που έστησαν το Βερολίνο, η ΕΚΤ και η ελληνική κυβέρνηση έσκασαν πολύ νωρίτερα από όσο θα ήθελαν κάποιοι να συμβεί, είπε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

«Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γερμανία, μαζί με την ελληνική συγκυβέρνηση, δημιούργησαν δύο φούσκες και έσκασαν πιο νωρίς από ότι θα ήθελαν κάποιοι να συμβεί» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
 
Στις 12 Φεβρουαρίου 2012, 199 Εθνοπροδότες βουλευτές, στο Ναό της Δημοκρατίας, ψήφισαν την παραίτηση άνευ όρων και αμετακλήτως από κάθε ασυλία της Εθνικής κυριαρχίας της Πατρίδος μας. Ψήφισαν την καθολική δήμευση της Εθνικής περιουσίας. Ψήφισαν το PSI, όπου στο βωμό της διάσωσης των τραπεζών, έγιναν θυσία οι αποταμιευτές – ομολογιούχοι. Ψήφισαν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ψήφισαν την δραστική μείωση του κατώτατου μισθού, των κύριων συντάξεων και των επικουρικών. Ψήφισαν σωρεία απολύσεων στο Δημόσιο, ψήφισαν το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. 

«Εκκωφαντική» σιγή από τα ΜΜΕ για τη μήνυση στη Χάγη!

Πριν δύο εβδομάδες, εδώ στον Λόγιο Ερμή αναδείξαμε μια πολύ σημαντική είδηση που αφορούσε την μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, απο την Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing ενάντια σε όσους οδήγησαν σε εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό και η οποία πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη από όλα τα μεγάλα Ελληνικά ΜΜΕ. 

Βλέπετε, όταν κάποιοι αγωνίζονται για την ανθρωπότητα, δεν υπάρχει η προβολή από τα ''μεγάλα'' κανάλια , παρά μόνο η απόκρυψη της πληροφορίας ή η αναφορά σε αυτη με γκρίζα χρώματα και με ελάχιστο χρόνο προβολής.
Την προβολή και την αξία της πληροφορίας - ενημέρωσης θα την δώσουν οι Πολίτες προς τους Πολίτες και όσα άλλα μέσα υπάρχουν που δεν μασάνε τα λόγια τους.

Μετάλλαξη της Ε.Ε. σε γερμανική επικράτεια κι επικράτηση της γερμανικής μεγαλομανίας

Γάλλος συγγραφέας καταγγέλλει:
Μετάλλαξη της Ε.Ε. σε Γερμανική Επικράτεια
Και Επικράτηση της Γερμανικής Μεγαλομανίας
Ντώϋτσαλντ Υμπερ Άλλες αντι Ισότητας Ελευθέρων 

Την μετάλλαξη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ελεύθερων και ισότιμων κρατών, σε γερμανική επικράτεια επισημαίνει ο κορυφαίος Γάλλος διανοούμενος Εμμάνουελ Τοντ, σε συνέντευξή του στη Ρωσίσκαγια Γκαζέτα. 

Προς παγκόσμια οικονομική κρίση;

«Επενδυτές σε κατάσταση πανικού», «Η Ευρώπη εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης», «Σε κατήφορο τα χρηματιστήρια» είναι μερικοί από τους τίτλους των σημερινών οικονομικών αναλύσεων που φιλοδοξούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα των αγορών.

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές σηματοδοτούν μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση», γράφει ο Χόλγκερ Τσέπιτς στην εφημερίδα Die Welt. 

Αλλο η σχεδιασμένη επιστροφή στην Εθνική Νομισματική Κυριαρχία και άλλο η βίαιη εκπαραθύρωση από την Ευρωζώνη

ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφαίοι Αμερικανοί οικονομολόγοι συνιστούν στους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν επειγόντως πολιτική αναπτυξιακής ρευστότητας ή να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα.

Την δε Ελλάδα παροτρύνουν να επιστρέψει στην δραχμή, ώστε να μπορέσει να ανατάξει την οικονομία της σε μία νέα, ρεαλιστική βάση, προωθώντας με ένα φθηνό νόμισμα τις εξαγωγές της και τον τουρισμό, διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά αλλά και οπωσδήποτε πραγματοποιώντας τις ριζικές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς τις οποίες ποτέ η ελληνική οικονομία δεν θα καταστεί βιώσιμη, ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή.

Πανικός για «άλλο» Μνημόνιο

Προς νέου τύπου Μνημόνιο κατευθύνεται ολοταχώς η Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση υποχώρησε πανικόβλητη στις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων της, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και, κυρίως, των αγορών, για να παραμείνει η χώρα μας σε εποπτεία, και όπως παραδέχονται πλέον ευθέως κυβερνητικές πηγές θα δεχτεί την προληπτική στήριξη της χώρας από το 2015, η οποία συνεπάγεται νέους όρους και νέες υποχρεώσεις.

O ρώσος υπουργός άμυνας δήλωσε ανήσυχος για τις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ

Δ Πορφύρης / Π Σταφυλά 

Η Μόσχα δείχνει μεγάλη ανησυχία από τη δήλωση του αρχηγού του Πενταγώνου, Chuck Hagel, σχετικά με την αναγκαιότητα προετοιμασίας του αμερικανικού στρατού για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.

Σήμερα το απόγευμα ο ρώσος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Sergueï Choïgou, δήλωσε: 

Να γιατί «καίγεται» η Τουρκία για το κυπριακό «οικόπεδο 9»

Των Δρ. Γεωργίου Φίλη και Δρ. Ηλία Κονοφάγου

Πολύ μεγάλο είναι το κοίτασμα που βρίσκεται στο οικόπεδο 9 της Κύπρου όπως εκτιμάται από ειδικούς, οι οποίοι δηλώνουν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα των ερευνών της κοινοπραξίας ΕΝΙ-KOGAS στα θαλάσσια οικόπεδα 9, 2 και 3.

Αυτή τη στιγμή, η κοινοπραξία Ιταλίας (ENI) – Νότιας Κορέας (KOGAS) έχει εστιάσει την προσοχή της στον στόχο «Ονασαγόρας» του θαλασσίου οικοπέδου 9. Σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση, οι έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή αναμένεται να διαρκέσουν για 80 ημέρες, ενώ τα αρχικά αποτελέσματα των ερευνούν θα είναι σε θέση να εξαχθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες μετά τη λήξη των ερευνών.