MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ: Κατα 16,1 δις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ το χρεος για το 2015, απο οτι το 2009!

Δεν ειναι “λάθος συνταγή” ειναι ληστεία. 
Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να διαπιστώσεις οτι στην Ελλαδα έγινε η μεγαλύτερη ληστεία της … σύγχρονης ιστορίας. Ενα χρεος ομολογιακό – άρα και διαχειρισιμο – με όρους εθνικού δικαίου, μετατρέπεται σε μια νύχτα σε ενυπόθηκο βρετανικού δικαίου. Άρα, ανελαστικό.

Προ των πυλών η σύγκρουση στην Ευρώπη - Από τι κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή και γιατί το μέλλον είναι ζοφερό

Η Ενωμένη Ευρώπη διέρχεται τη μεγαλύτερη δοκιμασία συνοχής από συστάσεώς της. Οι απειλές των Βρετανών περί δημοψηφίσματος και αποχώρησης δεν είναι το σημαντικότερο, από την εποχή της Θάτσερ και μετά η Μ. Βρετανία είναι στην περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοξοκοιτάζει προς την έξοδο. 

Η απειλή της συνοχής της Ευρώπης είναι πλέον υπαρξιακής φύσεως και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, στην Ευρωζώνη. Η αιτία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική. 

Αυτά είναι τα κοράκια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια μας!

Ποια funds διαπραγματεύονται να αγοράσουν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες;

«Μπαράζ» πωλήσεων δανειακών χαρτοφυλακίων από τις τράπεζες θα εκδηλωθεί αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress test. Oι τράπεζες ήδη οργανώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν σχεδιάζουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΕΚΤ και αφήσουν πίσω τους την αβεβαιότητα των stress test.

Τον χορό έχει ανοίξει ήδη η Εurobank, η οποία έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό για την πώληση χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δανείων ύψους 470 εκατ. ευρώ. Η σχετική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και οι δεσμευτικές προσφορές πρόκειται να υποβληθούν στο τέλος του Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των stress test στις 26 Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προσφορές που θα δοθούν για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Deutsche Welle>Πλησιάζουμε στο τέλος της Ευρωζώνης;

ΠΡΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ 

Rolf Wenkel/Σταμάτης Ασημένιος 

Στην ευρωζώνη πληθαίνουν τα συμπτώματα της κρίσης. Σχεδόν παντού καταγράφεται επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ανεργία. Στις χώρες-κλειδιά, Γαλλία και Ιταλία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν ζητούμενο, με συνέπεια η ανταγωνιστικότητά τους να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Πολλοί ειδικοί κάνουν ήδη λόγο για την «ευρωκρίση II». Άλλοι «βλέπουν» να κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη της ευρωζώνης.