MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

800.000 ευρώ έφτασε το κόστος για τον έλεγχο στο «πόθεν έσχες» πολιτικών!

Μία … περιουσία πλήρωσε η Βουλή για να ελέγξει αναδρομικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών και τελικά δεν βγήκε τίποτα! 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Ποντίκι, στο ποσό των 800.000 ευρώ έφτασε το κόστος σε βάρος του προϋπολογισμού της Βουλής για τον αναδρομικό ελέγχου των πόθεν έσχες όσων κατείχαν κυβερνητικές θέσεις από το 1974 έως το 2012, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μόνο σε δύο περιπτώσεις από τους 500 που ελέχθησαν υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις. 

Νότης Μαριάς: Άμεση εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Τη γνωστή πρότασή του για εγγραφή των οφειλών της Γερμανίας στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας επανέφερε με σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς 

Έχουν χάσει τον ύπνο τους αυτές τις μέρες οι Ελληνες τραπεζίτες.

Του Γ. Δελαστίκ 

Εχουν χάσει τον ύπνο τους αυτές τις μέρες οι Ελληνες τραπεζίτες, όπως άλλωστε και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους - τουλάχιστον εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρωζώνης. 

Ο λόγος είναι κοινός: μεθαύριο, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει στο ανώτατο επίπεδο και απολύτως εχέμυθα τους διοικητές των τραπεζών αυτών για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε. Οι διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης θα έχουν στη διάθεσή τους 48 όλες κι όλες ώρες για την προβολή αντιρρήσεων αναφορικά με την τράπεζά τους. Οι αντιρρήσεις αυτές θα γίνουν δεκτές ή θα απορριφθούν από την ΕΚΤ μέσα σε αυτό το κολασμένο σαρανταοκτάωρο, καθώς την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει δημόσια τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για όλες τις «συστημικές» τράπεζες της Ευρωζώνης - και τις 130. 

Το μνημόνιο της κατάρρευσης και η αλήθεια των αριθμών!

Αυτό που επιχείρησε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση, να βγει δηλαδή από το μνημόνιο και να «εκδιώξει» την τρόικα, δεν γίνεται ούτε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. 

Το «γιατί;» είναι προφανές. Διότι οι αριθμοί, μετά την εφαρμογή του μνημονίου, είναι πολλαπλώς χειρότεροι από την εποχή προ μνημονίου. 

Για του λόγου το αληθές αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2009 η χώρα μπήκε στο μνημόνιο με χρέος 130% του ΑΕΠ, ανεργία στο 9% και ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) 236 δισ. ευρώ. Εν έτη 2014 ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του θέλουν να πείσουν τους δανειστές και τον ελληνικό λαό ότι η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια με χρέος κοντά στο 180%, ανεργία που αγγίζει το 27% και με ΑΕΠ που δεν ξεπερνά τα 180 δισ. ευρώ!!! 

«Την τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση στον πλανήτη έχουν οι Έλληνες»

Μόνο κολακευτικά δεν είναι για την ελληνική κυβέρνηση τα αποτελέσματα της έρευνας Global States Of Mind που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Gallup καθώς μόλις το 14% των Ελλήνων αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα με την…
λίστα που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσα από την ιστοσελίδα 247wallst.com, η Ελλάδα είναι πλέον τρίτη σε όλο τον κόσμο στις κυβερνήσεις με χαμηλό βαθμό αποδοχής από τους πολίτες. Πρώτη, στην λίστα είναι η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και δεύτερη η Βουλγαρία. 

Κώστας Λαπαβίτσας: Προς γενικευμένη αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία

Η πρόσφατη αναστάτωση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές κατέδειξε την εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης που βρέθηκε στο επίκεντρο της αναταραχής.

Στο άρθρο αυτό αναλύεται σύντομα η πορεία της παγκόσμιας και εντοπίζονται οι πιθανές αιτίες της επόμενης κρίσης. Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την προηγούμενη εβδομάδα, θα αναλυθούν σε νέο άρθρο τις επόμενες μέρες.

15 δις ευρώ σε φόρους καλούμαστε να πληρώσουμε σε 3 μήνες!

Σοκ και απόγνωση στους πτωχευμένους Έλληνες.

Εξαιρετικά κρίσιμο για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισµού τουλάχιστον στο σκέλος των εσόδων θεωρείται το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αφού για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί θα πρέπει να εισρέουν στα δημόσια ταμεία έσοδα πάνω από 5 δισ. ευρώ κάθε μήνα. 

Ο τσαρλατάνος που ακυρώνει συνέχεια τον εαυτό του

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ειδικά μετά την μεταπολίτευση, όλοι όσοι κυβέρνησαν ετούτο τον ευλογημένο τόπο, υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ασύστολα προεκλογικά και ανεφάρμοστα ψεύδη.

Πολλές φορές δε, αυτή η εξαπάτηση άγγιξε τα όρια της διαστροφής και της παράκρουσης, μετατρέποντας τον πολιτικό που διεκδικούσε την διακυβέρνηση της Πατρίδος μας, από άκακο φαινομενικά αρνάκι, σε αιμοσταγή λύκο, όταν αναλάμβανε την Εξουσία. Ποτέ μα ποτέ δεν εφάρμοσαν κατά το ελάχιστο τα προεκλογικά τους προγράμματα – με τα οποία τους επέλεγε ο λαός - και όταν η κυβερνητική τους αποτυχία αντανακλούσε σε μειωμένα δημοσκοπικά αποτελέσματα, αυτοί χωρίς ίχνος εγωισμού, περηφάνιας και ευθύνης, προσπαθούσαν συνεπικουρούμενοι και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, να πείθουν το λαό πως εκείνος τους εξέλεξε και βεβαίως έχουν την δεδηλωμένη διακυβέρνησης της χώρας.

Κόβουν από παντού εκτός απ’ το μισθό τους

Αμετάβλητος ο μισθός των βουλευτών, στα 7.270 ευρώ μεικτά! -800.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό τυπογραφικής μονάδας -1,3 εκατ. ευρώ για ρεύμα -620.000 ευρώ για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας -90.000 ευρώ για νερό -180.000 ευρώ για φυσικό αέριο -563.000 ευρώ για την καθαριότητα του κτηρίου 

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βλέπει τον μισθό του να μειώνεται δραματικά και το μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο, οι «ιερές αγελάδες» του Κοινοβουλίου παραμένουν στο απυρόβλητο. 

Το οικονομικο-κομματικό αδιέξοδο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποσταθεροποίηση της Χώρας

Του Άγη Βερούτη

Μετά την ανάληψη του βρετανικού θρόνου το 1760, ο Βασιλέας Γεώργιος ΙΙΙ ξεκίνησε να επιβάλλει φόρους εναντίον των 13 αποικιών της Αμερικής, οι οποίοι δεν ωφελούσαν με κανένα τρόπο τους Αμερικανούς φορολογούμενους αποίκους. 

Αυτοί οι φόροι περιλάμβαναν δασμούς σε εισαγωγές μη-Βρετανικών προϊόντων, όπως το τσάι από την Κίνα και τις Ινδίες (Stamp Act - Διάταγμα Τέλους Χαρτοσήμου Εισαγωγών), αλλά και ένα άλλο ακόμη Τέλος Χαρτοσήμου που επέτρεπε στους Βρετανούς να φορολογήσουν τις εφημερίδες, τους αγροτικούς οδηγούς Αλμανάκ, τα ζάρια και τα τραπουλόχαρτα, ως και τα νομικά έγγραφα!