MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

H μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στον Ελληνικό λαό μέσα από ΦΕΚ!

Δεν έχει τέλος το έγκλημα που συντελείται από τους πολιτικούς ολετήρες.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, και η Τράπεζα της Ελλάδος, ουδέποτε δεν εξασφάλισαν, ως όφειλαν, την παραμικρή εγγύηση για να επιστραφούν στο Δημόσιο τα χρήματα που δάνεισαν στις Τράπεζες και βρήκαν το εύκολο θύμα μετακυλίοντας αυτά τα χρέη στις πλάτες μας. 

Γιατί προκαλεί η Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Στις 11 Οκτωβρίου η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εγκρίνει για τις πολεμικές δαπάνες της χώρας το αστρονομικό ποσό των 5,7 δις τουρκικών λιρών, δηλαδή περίπου δυο δισεκατομμύρια ευρώ, πόσο που κρίνεται υπερβολικά μεγάλο για μια οικονομία όπως η τουρκική που έχει αρχίσει να παρουσιάζει έντονα σημεία ύφεσης ενώ η ανεργία και ο πληθωρισμός έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Στα ουράνια εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος το 2013 κατά 174,9% του ΑΕΠ

Θλιβερή πρωτιά στην Ευρωζώνη

Το 2013, το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 12,2% του ΑΕΠ και το χρέος εκτινάχθηκε στο 174,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δεύτερη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ το 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το έλλειμμα της Ελλάδος το 2013 διαμορφώθηκε στο 12,25 του ΑΕΠ, από -8,6% του ΑΕΠ το 2012 και -10,1% του ΑΕΠ το 2011. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ελληνικό χρέος διαμορφώθηκε το 2013 στο 174,9% AEΠ (319,13 δισ ευρώ), από 156,9% του ΑΕΠ το 2012 και 171,3% του ΑΕΠ το 2011.

Η τρόικα επιθυμεί διακαώς την υπογραφή του Τσίπρα!

Του Κώστα Τσιτούνα 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών έχουν ως στόχο να αποσπάσουν τη συγκατάθεση και του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύναψη νέου δανείου και νέου μνημονίου – Το «παραμύθι» περί εθνικής συνεννόησης 

«Η τρόικα δεν θα ησυχάσει, αν δεν υπάρξει και υπογραφή του Τσίπρα…». Αυτή είναι η κοινή ερμηνεία όλων των πολιτικών παρατηρητών και των οικονομικών αναλυτών που παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες την παράλογη στάση της τρόικας στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Φιάσκο με τις 100 δόσεις: «Είναι όλοι ανίκανοι, αλλάξτε τους»

Ο αντιπρόεδρος των εφοριακών μιλάει στο Newsbomb.gr 

Του Κώστα Χαρδαβέλλα 

Το νέο φιάσκο με τις 100 δόσεις για όσους χρωστάνε στην εφορία –μία απόφαση δηλαδή προαναγγελθείσα που δεν προχωράει και έχει φέρει σε πλήρη απόγνωση χιλιάδες φορολογουμένους- κάνει τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας εφοριακών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, να δηλώνει, πριν λίγη ώρα, στο Newsbomb.gr

Τζίμης Πανούσης: «Το μνημόνιο είναι δοσιλογισμός!»

-Ο αιρετικός καλλιτέχνης μιλάει για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και για όλους όσοι οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια -Τι λέει για Σαμαρά, Τσίπρα και Γιώργο Παπανδρέου – Μια συνέντευξη που θα… προκαλέσει 

Ο Τζίμης Πανούσης δεν χρειάζεται συστάσεις. Μετράει πάνω από 35 χρόνια στο σανίδι και εκατοντάδες μηνύσεις τις οποίες έχει δεχθεί για τις παραστάσεις του οι οποίες πολλές φορές προκαλούσαν φορείς, αλλά και φυσικά πρόσωπα. 

Η αλητοκρατία του δημοσίου χρέους

Tου Γιώργου Βάμβουκα 

Στη διεθνή βιβλιογραφία, όταν μια χώρα προβαίνει σε “συμφωνίες αναδιάρθρωσης” ή “επαναδιαπραγμάτευσης” του δημοσίου χρέους της (debt-restructuring agreements, debt-rescheduling agreements), τότε αυτή η ενέργεια σημαίνει, υποδηλώνει, χρεοκοπία της χώρας.

Α.Νταβούτογλου προειδοποιεί την διεθνή κοινότητα: "Μην τολμήσετε να ενοχλήσετε το Barbaros"

"EΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ" Ο "ΒΕΖΙΡΗΣ": "ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ" 

Σε απίστευτες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο "βεζίρης" Α.Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει διακαίωμα να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει με το (μη αναγνωρισμένο) τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και απείλησε την διεθνή κοινότητα να μην δοκιμάσει να προκαλέσει εμπόδια στο Barbaros.