MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αλαλούμ με τις 100 δόσεις: Τρελοί ή απατεώνες κοροϊδεύουν τον κόσμο!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, για τη ρύθμιση με 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έφτασε στο σπίτι Έλληνα φορολογουμένου το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου (τα πλήρη στοιχεία του υπάρχουν στο Newsbomb.gr) ένα έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο:

Τον καλούν να πληρώσει άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, για τις οποίες εννοείται ότι ψηφίζεται νομοσχέδιο σήμερα (23/10/2014), για τη διευκόλυνση με 100 ή 70 δόσεων των οφειλετών του δημοσίου.

Στάση πληρωμών από την κοινωνία

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο, καθώς ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους 1,029 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, ανήλθαν στα 9,6 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δημιουργούν νέο χρέος προς το Δημόσιο 36.000.000 ευρώ την ημέρα. 

Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο

Φίλοι μας, η κατάστασή μας αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

1) Υπάρχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, για το οποίο εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα διαχειριστεί το θέμα, σύμφωνα με τη θέση που πρεσβεύει ο καθένας μας.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Ρυθμίσεις με δόσεις; Βεβαίως! Αν είσαι οικονομικά... άνετος!

Υπήρχε άνθρωπος που να πίστευε ότι θα κάνουν ρύθμιση χρεών στην εφορία για όσους πραγματικά υποφέρουν; 

Ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση μερίμνησε μόνο για όσους χρωστάνε και έχουν και... λεφτά στην άκρη!

Η ρύθμιση των χρεών είναι γεμάτη ΠΑΓΙΔΕΣ και αναμένεται να φέρει και όχι να λύσει προβλήματα των αφαιμαγμένων Ελλήνων...

«Σκηνικό επόμενης ημέρας» προετοιμάζουν οι Γερμανοί

Σπαζοκεφαλιά για Σαμαρά οι Βούλτεψη, Χρύσανθος και Βορίδης

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Αναζητούν τους «καταλληλότερους» συνομιλητές σε ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροδεξιά - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι σχολίασαν ότι υπάρχουν «όψιμοι Νεοδημοκράτες με ημερομηνία λήξεως» και βλέπουν πτώση της κυβέρνησης - ΜΠΗΧΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Μπέρδεψε την κυβέρνηση με εφημερίδα που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο»!

Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον.

Το φταίξιμο στην κυβέρνηση ρίχνει ο επικεφαλής του ESM, διαπιστώνοντας ότι προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές η προαναγγελία για πρόωρη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα προσαρμογής. 

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες και εξηγεί ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα. Βρίσκονται, όπως υποστηρίζει, σε διαφορετική θέση και, παράλληλα, καρφώνει την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Βαρουφάκης: Προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει

«Η κατάσταση στη χώρα δεν έχει αλλάξει καθόλου από το 2010, αυτό που κάνουμε είναι ότι προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» ανέφερε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι «πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά όχι ανόητοι». «Βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν το 2010» είπε ο κ. Βαρουφάκης, «έχουμε μία τριπλή πτώχευση, το λέω και το ξαναλέω και γίνομαι δυσάρεστος, έχουμε ένα δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και τον τραπεζικό τομέα που είναι βαθιά πτωχευμένος. Αυτό που κάνουμε από το 2010 είναι ότι προσποιούμαστε δανειζόμενοι από την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

To άτιμο παιγνίδι της Ευρώπης με τα ελληνικά-κυπριακά πετρέλαια

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ Κ. ΣΟΥΛΤΣ 

Από τον Θανάση Μαυρίδη 

Η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την Ελλάδα, για την Οικονομία της και τη μελλοντική γεωπολιτική της αξία. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Τουρκία τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι η επίκληση του διεθνούς δικαίου δεν είναι ικανή από μόνη της για να γίνει το σωστό και νόμιμο. Αν και εφόσον σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο με καλές δημόσιες σχέσεις. 

Ωμός εκβιασμός από Μέρκελ και ΝΑΤΟ

Βάζουν τους Τούρκους να μας προκαλούν για να καθόμαστε ήσυχα και να πληρώνουμε τους τοκογλύφους.

ΚΑΘΕ φορά που η χώρα μας πάει να ξεφύγει, από τα θανατηφόρα «σφιχταγκαλιάσματα» των ξένων και συγκεκριμένα, των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποιες «αόρατες» δυνάμεις βάζουν πάνω τους Τούρκους και αρχίζουν τους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ εναντίον της χώρας μας, βγάζοντας έξω για… σουλάτσο στο Αιγαίο κάποιο από τα δέκα περίπου σεισμογραφικά σκάφη που έχουν για έρευνες πετρελαίου!!! Θυμάστε το «Χώρα»; Θυμάστε το «Πιρι-ρεϊς»; Θυμάστε το «Σεισμίκ»; Τώρα πάλι μας έβγαλαν τον… «Μπαρμπαρόσα» και αύριο θα μας βγάλουν και το «Τζέκινς Χαν»!!! 

Ο μπαμπούλας

Δεν πιστεύω να πιστεύετε σοβαρά ότι, αν ήταν να γίνουν οι εκλογές –λέμε τώρα– στο τέλος της τετραετίας, τότε πια Σαμαράς, Βενιζέλος, Βούλτεψη, Γεωργιάδης και τα λοιπά μέλη του θιάσου που μας κυβερνάει θ’ άλλαζαν εκείνες τις ημέρες το σημερινό τους τροπάριο και θα μας έλεγαν «τώρα εντάξει, ο κίνδυνος παρήλθε, οι αγορές δεν πρόκειται ν’ ανησυχήσουν με τίποτε, τα ΑΤΜ δεν θ’ αδειάσουν, οι καταθέσεις δεν θα φύγουν, οι θυσίες έχουν στεριώσει για τα καλά και πλέον δεν χάνονται, οπότε, με γεια σας με χαρά σας, ψηφίστε ό,τι θέλετε». Δεν πιστεύω να το πιστεύετε αυτό!

Πλώρη για μισθούς Βουλγαρίας... Είναι απλά θέμα χρόνου

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ

Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ που κοινωνικοποίησε όσο κανένας άλλος την κλεπτοκρατία και την παρασιτοκρατία στη χώρα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα του εισαγωγικού μισθού στο δημόσιο στα 680 Ευρώ, ανέφερε ότι «τα όσα δημοσιεύονται για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί».

Γιατί τους τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ…

H ΠΤΩΣΗ αυτής της κυβέρνησης (όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε πολλά κείμενά μας) δεν είναι μόνο ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ελληνικό λαό, αλλά και ΑΝΟΙΓΕΙ τους δρόμους της λαϊκής ΚΙΝΗΣΗΣ και της πολιτικής αφύπνισης, δημιουργεί τις ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ να απαλλαγούμε από πολλές αυταπάτες και να δημιουργηθούν οι πολιτικοί όροι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις: 

Αποδοχή μόνο 14% έχει η κυβέρνηση κατά την Γκάλοπ.

Του Γ. Δελαστίκ
 
Ταυτισμένη απολύτως με τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης είναι η αμερικανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Γκάλοπ (Gall up) - σε τέτοιο βαθμό που παλιότερα αποκαλούσαμε «γκάλοπ» τις ίδιες τις δημοσκοπήσεις ακόμη και στην Ελλάδα!

Αέρας κοπανιστός οι δηλώσεις Μέρκελ - Σόιμπλε περί βοήθειας για ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Μια από τις πιο πολυμασημένες καραμέλες στα χρόνια του μνημονίου είναι «οι γερμανικές επενδύσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα». Δηλώσεις επί δηλώσεων, από το 2011 κιόλας. Και ποιοι δεν έχουν μιλήσει για τις γερμανικές επενδύσεις που θα ανοίξουν δουλειές στη χώρα μας; 

Ο Σόιμπλε το 2011 («σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα»), ο Ράιχενμπαχ την ίδια χρονιά («θαυμάσια ευκαιρία για γερμανικές επενδύσεις η Ελλάδα»), ακόμα και η αυτού μεγαλειότης Μέρκελ, όταν μας είχε επισκεφτεί το 2012, είχε επίσης ρίξει το βάρος της εκεί. Κι από τότε πάει σχοινί κορδόνι το δούλεμα μέχρι και τώρα.

«Βόμβα»για το πρωτογενές πλεόνασμα το εισπρακτικό «κραχ»

Γράφει ο Ceteris Paribus,

Ισχυρούς «πονοκεφάλους» προκαλεί στην κυβέρνηση ο σαφής πλέον κίνδυνος εισπρακτικού «κραχ» μέχρι και το τέλος του έτους.

Τα δεδομένα που επιβεβαιώνουν εύγλωττα αυτό τον κίνδυνο είναι δύο: Πρώτο, ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2014 κατέστησαν ληξιπρόθεσμοι 8,3 δισ. νέοι φόροι, δεύτερο, ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξάνονται πλέον σταθερά με ρυθμό πάνω από 1 δισ. ευρώ ανά μήνα!

Δημήτρης Καζάκης: Πάλι με λεφτά δικά μας πάνε να σώσουν τράπεζες και χρηματιστήριο

Με τα λεφτά των ελλήνων ασφαλισμένων και φορολογουμένων οι κυβερνώντες προσπαθούν να αναχαιτήσουν την κερδοσκοπία των επενδυτικών κεφαλαίων, που οδήγησε σε μίνι κραχ το ελληνικό χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και τη δευτερογενή αγορά των ελληνικών ομολόγων. 

Να θυμήσουμε ότι οι ίδιοι οι κυβερνώντες εμφάνισαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις στα "ψόφια" ελληνικά ομόλογα και στο "ψόφιο" χρηματιστήριο από ξένα επενδυτικά κεφάλαια κυρίως υψηλού ρίσκου, που αναζητούν γρήγορες και υψηλές αποδόσεις, ως "αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών".

Γιάννης Βαρουφάκης: Γιατί έσκασε η διπλή φούσκα

Είναι στη μοίρα των φουσκών να σκάνε. Στην Ευρώπη, εδώ και δύο χρόνια, Φραγκφούρτη και Βερολίνο πασχίζουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η Ευρώπη ξεπέρασε την κρίση του ευρώ.

Τι καλύτερος τρόπος να πείσουν περί αυτού από το να φανεί πως ακόμα και η βαθιά πτωχευμένη Ελλάς συνέρχεται;