MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Μετατρέπουν σταδιακά τα 100 τρις του Ελληνικού πλούτου σε 100 δις ώστε να είμαστε συνεχώς χρεωμένοι»

Γράφει ο Mυτιληνιός 

«Η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα υπερπολλαπλάσια του χρέους της και σκοπός των δανειστών είναι κατά πρώτον να υποτιμήσουν την …
αξία τους και κατά δεύτερον να τα δεσμεύσουν έναντι πινακίου φακής …
η παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων οδήγησε στην μεγέθυνση του χρέους»

(Nτιρκ Mιουλερ: γερμανός χρηματιστηριακός αναλυτής) 

Καλά ο υπαρκτός, με τον "έρποντα" τί γίνεται...

Για τον φασισμό μιλάμε.

Εντάξει. Βάλαμε φυλακή τους μισούς, παραπέμπουμε στην δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας και τους υπόλοιπους. Καλά ως εδώ.

Με την άλλη συμμορία θα γίνει κάτι;

Την γνωστή, την κυβερνητική.

Δεύτερη απόπειρα κατάργησης της Διαύγειας μέσα σ ένα χρόνο από την κυβέρνηση.

Που οφείλονται η σημερινή κρίση, τα οικονομικά αδιέξοδα της Ευρώπης και της διεθνούς οικονομίας;

Θεόδωρος Κατσανέβας

Αφού έσκασε και πάλι η φούσκα της εικονικής αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής αλλά και της διεθνούς οικονομίας, αναρωτιέται κανείς, πόσο ειδήμονες είναι τελικά όλοι αυτοί οι επιλεγόμενοι «ειδήμονες» των αγορών, αφού ποτέ δεν κατάφεραν να προβλέψουν παρόμοιες κρίσεις. 

Αναρωτιούνται όλοι, γιατί η διεθνής και ειδικότερα η ευρωπαϊκή οικονομία, δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Χώρα Καταπατημένων Δικαιωμάτων

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Έχει η Ελλάδα ανθρωπιστική κρίση;

Αποδέχεται η ελληνική συγκυβέρνηση ότι οι Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα πλήρους ένδειας;

Είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα εν καιρώ ειρήνης ή πολέμου που δεν καλύπτει τους πολίτες της με ιατρική περίθαλψη αν αυτοί είναι ανασφάλιστοι, αλλά και ασφαλισμένοι να είναι έχει δικαίωμα να τους στερήσει ακόμα και την ζωή;

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 1929 - Αρχίζει η καταστροφή...

Πάμε πίσω πριν από 85 χρόνια. Η μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση του 20ου αιώνα εκδηλώνεται. 

Ήταν ακριβώς σαν σήμερα:...

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

«Πέµπτη 24 Οκτώβρη 1929. Αρχίζει η καταστροφική πορεία από το χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης: 12.894.650 µετοχές προσφέρθηκαν για πώληση. Έγινε πανικός. 

Μαριονέττες

Αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αλλά και την αρθρογραφία που αναπτύσσεται σχετικά με το μέλλον της χώρας, τόσο από εκείνους που υποστηρίζουν την παρούσα πολιτική κατάσταση όσο και από εκείνους που στηρίζουν τις ελπίδες τους στην αλλαγή σκηνικού με μια "κυβέρνηση της αριστεράς", θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν δυο εκτιμήσεις κοινές σε όλους.

19 σημεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία δεν πάει καλά

19 σημεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.Τα κυρίαρχα Δυτικά μέσα ενημέρωσης προπαγανδίζουν για την υποτιθέμενη «οικονομική ανάκαμψη» των Η.Π.Α. Φυσικά και ψεύδονται. Και τα media, και ο Barack Obama και η Federal Reserve.. 

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 984 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι φόροι στο εισόδημα και την περουσία

Κατά 984 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν μέσα σε ένα τρίμηνο εφέτος, οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία.

Ανήλθαν σε 4,79 δισ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου, από 3,806 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο (και έναντι 4,33 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο 2013- αύξηση κατά 460 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση).

Στον αντίποδα, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων περιορίστηκαν περαιτέρω.
Οι δαπάνες για αμοιβές εξηρτημένης εργασίας, ανήλθαν σε 5,158 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο εφέτος, από 5,208 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2014 (μείωση κατά 50 εκατ. ευρώ) και έναντι 5,616 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο 2013 (μείωση κατά 458 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση).

Liberation: Μήπως η Ευρώπη είναι πολύ γερμανική;

Προτιμούν το Βερολίνο από τις Βρυξέλλες: μετά τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, ακολούθησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών οι οποίοι πήγαν στο Βερολίνο, στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να πείσουν την Άνγκελα Μέρκελ για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Γαλλίας.

Κανείς από την ηγεσία της Γαλλίας δεν σκέφτηκε να μεταβεί στις Βρυξέλλες, ενώ εκεί χτυπά, υποτίθεται, η καρδιά της Ευρωζώνης, γράφει η Liberation σε ένα άρθρο που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με τίτλο «Μήπως η Ευρώπη είναι πολύ γερμανική;».

Το μήνυμα των αγορών για την Ελλάδα και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στην πρόσφατη έκρηξη χρηματοπιστωτικής αστάθειας. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου πήρε ανοδική πορεία στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ήταν περίπου 5,5%. Η άνοδος έγινε εκρηκτική την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο σπασμός της αστάθειας διέτρεξε τις παγκόσμιες αγορές, φτάνοντας το 9%. Ταυτόχρονα κατέρρευσε και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως περίμεναν οι ψυχραιμότεροι - ακριβώς επειδή επρόκειτο για σπασμό και όχι για την ίδια την κρίση - η κατάσταση εξομαλύνθηκε παγκοσμίως την εβδομάδα αυτή και το ελληνικό επιτόκιο έπεσε ταχέως γύρω στο 7%. Αλλά το μήνυμα για την Ελλάδα ήταν αμείλικτο, ιδίως για το πολιτικό της προσωπικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

Τουρκικός εκβιασμός προς την Κύπρο, αλλά ΕΕ - ΗΠΑ αδιαφορούν.

Του Γ. Δελαστίκ
 
Σφυρίζουν αδιάφορα η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και εν γένει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για την ωμή παραβίαση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», το οποίο διεξάγει έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα... νότια (!) του νησιού, στη θάλασσα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.