MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Είναι γλυκιά η… διαπλοκή της εξουσίας!

Σε πλήρη εξέλιξη των παιχνίδι των φιλοκυβερνητικών μιντιακών «δορυφόρων» με στόχο την αποδόμηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ 

Κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο…. Ένα εξ’ αυτών είναι βεβαίως και η σχέση μεταξύ υποτιθέμενων μεγάλων εκδοτικών ομίλων και πολιτικής εξουσίας. Όλοι αυτοί που επί σειρά ετών «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις» όπως συνηθίζει να λέει ο λαός. 

Την στιγμή που πέντε Ευρωπαϊκά κράτη κάνουν επανάσταση εναντίον της λιτότητας η Ελλάδα σφυρίζει αδιάφορα!

Στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, εκδηλώθηκε, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, μια μίνι επανάσταση εναντίον της λιτότητας όχι από τους λαούς ή τους πολίτες αλλά από τους ίδιους τους αρχηγούς κρατών!.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Θέλει να στήσει πλατφόρμα στην κυπριακή ΑΟΖ

Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα – Ήρθε σε επαφές με διεθνείς εταιρείες για την ενοικίαση ή αγορά πλατφόρμας ώστε να ξεκινήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. 

Στην αγορά πλατφόρμας που θα εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου προχωρά η Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου. 

Πάρε, κόσμε, τζάμπα σπίτια

Λουκούμι για τους ξένους τα ελληνικά ακίνητα αφού μπορούν να τα αγοράσουν με τον μισό μισθό τους

Στα 20 λεπτά μέσα έλυσε την εξίσωση που ήθελε την Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια η Λαγκάρντ γυρίζοντάς μας ακόμη πιο πίσω και ο Χαρδούβελης λέει ότι δεν πρόκειται για διαζύγιο: «Το ονομάζω αλλαγή σχέσης. Θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής!!!» περιέγραψε με τον τρόπο του το φιάσκο ο υπουργός…

Οικονομικός στραγγαλισμός: Αυξήθηκαν κατα 984 εκατ. ευρώ οι φόροι μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο!

Αύξηση της τάξεως των 984 εκατ. ευρώ παρουσίασαν μέσα σε ένα τρίμηνο οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι φόροι ανήλθαν στο τέλος του δεύτερου τριμήνου σε 4,79 δισ. ευρώ, από 3,806 δισ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο, ενώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013 κατέγραψαν αύξηση κατά 460 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για νέο Μνημόνιο…Αλλά γιατί άραγε;

Του Γ.Δελαστίκ

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η χώρα μας ετοιμάζεται για το 3ο – επίσημο πάντα – Μνημόνιο:

«Σε τραγικά επίπεδα έχει καταβυθιστεί το διεθνές κύρος της χώρας και αυτό πλέον αρχίζει να αποτιμάται και σε… χρήμα! Για να βάλουν στα προηγούμενα Μνημόνια την Ελλάδα, οι Γερμανοί και η ΕΕ είχαν δανείσει τη χώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρήματα τα ξαναπήραν αμέσως οι ίδιοι για να σώσουν τις ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες χρωστούσε η Ελλάδα. 

Πως η Ρωσία ξεφυγε απο τα δοντια της Νέας Τάξη των Rothschilds

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2014 

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας το 2000, η Ρωσία ειχε πεσει σε πτώχευση. Η Ρωσία χρωστουσε 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΔΝΤ ( Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ), το εργαλειο της οικογενειας Rothschild. 

Επιπλέον, η Ρωσία είχε ένα δάνειο 36 δισ. δολαρίων στην – επίσης ελέγχομενη από τους Rothschilds – Paris & London Club of Creditors (Λέσχη Πιστωτών Παρισιου και Λονδινου). Ο Πούτιν χρησημοποιησε την ανοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και μέρος των κερδών της μεγαλύτερης ρωσικής εταιριας Gazprom, έτσι ώστε να ξεπληρωσει τα χρέη. Η σταδιακή αύξηση της τιμής του πετρελαίου σήμαινε ότι η Ρωσία σταματησε να ελεγχεται από τις τράπεζες των Rothschilds και εγινε οικονομικά ανεξάρτητη. 

Η Κύπρος δεν έχει πια φίλους.

Του Γ. Δελαστίκ 

Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθε ο δεξιός «ανανιστής» πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, θερμότατος φίλος των Άγγλων, μόλις είδε την παράγραφο των Συμπερασμάτων (όπως ονομάζεται τα τελευταία χρόνια η απόφαση) της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή που περιλαμβανόταν στο προσχέδιο: