MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γιατί η ευρωπαϊκή οικονομία κινδυνεύει με κατάρρευση

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Κάσσανδρος

O βασικός δείκτης συναγερμού για τον αποπληθωρισμό στην Eυρώπη έχει ανάψει κόκκινο. Άλλοι ουσιώδεις οικονομικοί δείκτες διέσχισαν τις κόκκινες γραμμές τους, ο φόβος για παγκόσμια ύφεση εμφανίστηκε και πάλι και οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν πτώση με ρεκόρ δωδεκαμήνου και πλέον. 

Yπάρχουν πλέον όλες οι ενδείξεις ότι η ευρωπαϊκή οικονομία οδηγείται σε μια, ιαπωνικού τύπου, αποτελμάτωση. Aκόμη και στη Γερμανία κάνουν εμφάνιση κακές ειδήσεις για το μέλλον της οικονομίας της.

Αδειάζουν οι τσέπες των Ελλήνων

-Περαιτέρω απώλειες στο εισόδημα των νοικοκυριών το β' τρίμηνο -Αυτό είναι το “successstory” της δικομματικής Σαμαρά – Βενιζέλου 

Στα όρια της ανέχειας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η δικομματική κυβέρνηση τον ελληνικό λαό. 

Τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας είναι δραματικά και αποτυπώνουν με τον πιο ωμό τρόπο το «success story» των Σαμαρά – Βενιζέλου. 

Κατοχικό Δάνειο: Μιά Άγνωστη Αλήθεια

Του Τάσου Μηνά Ηλιαδάκη*

Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ.Ανατολή-Βαλκάνια, είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ’ αυτήν και είχαν πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή της.

Αυτά ήταν υπερπολλαπλάσια από εκείνα των στρατευμάτων κατοχής. Επιπλέον η Ελλάδα ανεφοδίαζε με τρόφιμα το μέτωπο της Λιβύης. Στόχος των στρατευμάτων αυτών ήταν τα πετρέλαια της Λιβύης-Μ. Ανατολής και η ενίσχυση της άμυνας των Βαλκανίων. Από τα τελευταία εξασφάλιζε στην πολεμική του βιομηχανία το 20% του αντιμονίου, το 50% των ορυκτελαίων, το 60% του βωξίτη και το 100% του νικελίου.

Και το δημόσιο χρέος καλά κρατεί…

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση”, “το Μνημόνιο έφτασε στο τέλος”, “η εικόνα της Ελλάδας βελτιώνεται”…Τ’ ακούμε καθημερινά από κυβερνητικά χείλη και από μαζοχιστές – ελεγχόμενους δημοσιογράφους.

Ακόμα όμως και αν αφήσουμε στην άκρη τις ανακοινώσεις της τρόικας (που στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάνε “για έξοδο από τα Μνημόνια” με 300 επιτηρητές όμως πάνω από την χώρα να ελέγχουν την κάθε μας κίνηση) και αν πιάσουμε τους αριθμούς – που τόσο έχουμε λατρέψει ως λαός από τότε που μπήκαμε στα Μνημόνια – θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πριβέ παρέλαση made in Greece...

Παρέλαση κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται μόνο στην Ελλάδα. Πουθενά αλλού.

Οπως και πέρυσι, λοιπόν, έτσι κι φέτος στις δύο παρελάσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, το «παρών» θα δώσουν μόνο όσοι διαθέτουν σχετική πρόσκληση. Ουδείς άλλος. 

Με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς να είναι ακροβολισμένοι για την τήρηση της τάξης. Μην τυχόν και πλησιάσει κανείς και χυμήξει στους επισήμους.

Πετρέλαιο, οικονομικός πόλεμος και αυτοδυναμία

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ​

Η δραματική πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου μέσα σε λίγους μήνες (από περίπου $115 το βαρέλι. τον Ιούνιο, σε περίπου $85 σήμερα!), και, το πιο σημαντικό, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, που είναι η κύρια πετρελαιοπαραγωγός χώρα, να μην μειώσει τα επίπεδα παραγωγής, ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή στον μέσο όρο των τελευταίων ετών (περίπου $100 το βαρέλι), δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια νέα μορφή οικονομικού πολέμου, πέρα από τις συνήθεις ​​κυρώσεις.

Τσολάκογλου ζείς, εσύ τους οδηγείς!

Μπορεί ο ήρωας φαντάρος του έπους του '40 να ξεχάστηκε και να είχε από τις μετέπειτα κυβερνήσεις την ίδια αντιμετώπιση και τις ίδιες τιμές με τους μαυραγορίτες, τους δωσίλογους και τους κάθε λογής κουκουλοφόρους και συνεργάτες των γερμανών της Κατοχής,
..μπορεί οι ήρωες της Αντίστασης (δεξιοί κι αριστεροί) να ξεχάστηκαν και να ''βρωμίστηκαν'' από κάθε λογής κατά φαντασία ''αντιστασιακούς'', και κάπηλους της Εθνικής Αντίστασης,

 ..από αυτούς που καταντούν όργανα της Νέας Κατοχής, όργανα παραγωγής Προεδρικών Διαταγμάτων που εξυπηρετούν την νέα Γκεστάπο εναντίον του ελληνικού λαού,
..αλλά τον Τσολάκογλου και τους συνεργάτες τους τους θυμούνται και τους τιμούν ακόμα! Έμπρακτα! Ακολουθώντας το παράδειγμά τους.