MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Εκαναν «μπάχαλο» τη σύνοδο της ΕΕ οι μεγάλες χώρες.

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Συγκρουσιακό ήταν το κλίμα που επικράτησε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Ο Ματέο Ρέντσι και Ντέιβιντ Κάμερον, πιεζόμενοι από τις λαϊκές αντιδράσεις στις χώρες τους, επιτέθηκαν ανοιχτά αυτή τη φορά κατά της γερμανόπνευστης πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η ΕΕ. Ο Ολάντ, ο οποίος ακολουθώντας πολιτική λιτότητας είδε το ποσοστό της δημοτικότητάς του να καταβαραθρώνεται στην πρωτοφανή για Γάλλο πρόεδρο άβυσσο του... 13% (!), προσπάθησε να αντεπιτεθεί τουλάχιστον φραστικά: «Τίποτα δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο μας, που είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», διακήρυξε προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής.

Η Εφορία…κατέσχεσε μια Κρήτη!

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 οι ΔΟΥ κατάσχεσαν την περιουσία 687.427 πολιτών, όσος περίπου ο πληθυσμός της μεγαλονήσου.

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αμετακίνητο ως προς τα εισοδήματα τα οποία θα υπολογίζονται για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, μόνιμος εφιάλτης έχουν γίνει οι κατασχέσεις για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους του Μνημονίου.

Οι 8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανησυχούμε για την κρίση στην Κύπρο

Του Χρήστου Α. Καπούτση

Πρέπει να ανησυχούμε για τα συμβαίνοντα στην ΑΟΖ της Κύπρου;

Μήπως διάφοροι εθνικιστές και κάποιοι γραφικοί εθνοπαράφρονες κινδυνολογούν άσκοπα και άστοχα, για μία ακόμη φορά; Ή πράγματι απειλούνται τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας, από την Τουρκική εξωτερική πολιτική; 

28η Οκτωβρίου 2011: Οταν οι πολίτες ανάγκασαν τον Παπούλια να αποχωρήσει από την παρέλαση

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών ματαίωσαν για πρώτη φορά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία ματαιώθηκε.

Φανερά ενοχλημένος και δυσαρεστημένος αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών.

«Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησαν 15 χρονών τον ναζισμό» ανέφερε και αποχώρησε με τους υπόλοιπους επισήμους.

Tα "επιτυχημένα" stress test, ο Τιτανικός και τα ΜΜΕ σε ρόλο ορχήστρας την ώρα του ναυαγίου

SON OFEON 

O Tιτανικός την εποχή του ήταν το μεγαλύτερο πλοίο και καμάρι της τότε ναυπηγικής τέχνης. 

Στις 15 Απριλίου 1912 κατά το παρθενικό του ταξίδι συγκρούστηκε μ' ένα παγόβουνο και βυθίστηκε στον Ατλαντικό, πνίγοντας περίπου 1500 επιβάτες. 

Η παγίδα

Αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν είναι οι 74 ή 100 δόσεις, αλλά η σχέση τους με το μηνιαίο μισθό, τα ετήσια επιτόκια, καθώς επίσης η μερική διαγραφή των οφειλών - με τις οποίες μεταβιβάζεται η ιδιωτική περιουσία στο κράτος

Έχω δυστυχώς την εντύπωση ότι, οι Έλληνες Πολίτες δεν κατανοούν τους κινδύνους, στους οποίους εκτίθενται, όσον αφορά τα απλήρωτα χρέη τους - με αποτέλεσμα δυστυχώς να επικεντρώνονται στον τρόπο εξόφλησης τους (μακροχρόνιες δόσεις), αντί στα ίδια τα χρέη.