MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εκτοξεύθηκαν οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Δραματική φυγή κεφαλαίων από την Ευρωζώνη

Στις κεφαλαιαγορές επικρατεί και πάλι σκεπτικισμός για το μέλλον της ευρωζώνης, παρατηρεί η εφημερίδα Die Welt, παραπέμποντας στην διαφυγή κεφαλαίων από τις χώρες του κοινού νομίσματος.

«Ανησυχητικές διαστάσεις» παίρνει, σύμφωνα με τη Die Welt του Βερολίνου, η εκροή κεφαλαίων από την ευρωζώνη, ωστόσο οι ενδείξεις για αρνητικές εξελίξεις στην ζώνη του κοινού νομίσματος επεκτείνονται και σε άλλους δείκτες.

Ισχυρό σοκ για την Ε.Ε. – ΗΠΑ τα νέα μέτρα Πούτιν

Νέα αντiμετρα κατά ΗΠΑ – Ε.Ε. αυτή τη φορά πιο σκληρά, εισηγούνται στον πρόεδρο Πούτιν ως απάντηση των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση κατά της Ρωσίας.

Μεταξύ όσων εισηγούνται τα σκληρότερα μέτρα μεσούντως του χειμώνα στη βόρεια Ευρώπη, είναι και ο ρωσικός γίγαντας της ενέργειας Rosneft. Είναι η εταιρία που προμηθεύει το 30%-70% του φυσικού αερίου και πετρελαίου που καταναλώνουν τα κράτη της Ε.Ε.

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Από το 2009 οι Ελληνες έχασαν το 1/3 των διαθέσιμων πόρων τους, εξαιτίας των περικοπών

Το 1/3 του διαθέσιμου εισοδήματός τους έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά, εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών μισθών και συντάξεων, καθώς και της φοροαφαίμαξης κατά την πενταετία της κρίσης, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων. 

Economist: Mην επενδύσετε στην Ελλάδα!

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αγορές και επενδυτές επιμένουν να θεωρούν την Ελλάδα «μαύρο πρόβατο», επαναφέροντας μέχρι και τον εφιάλτη της πιθανής εξόδου από την Ευρωζώνη. Δύο από τα εγκυρότερα διεθνή έντυπα, ο «Economist» και η «Die Welt», περιγράφουν μια ζοφερή προοπτική, ωστόσο, για το σύνολο της Ευρωζώνης, «δείχνοντας» προς τη μεριά των άτρωτων μέχρι πρότινος, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Την αίσθηση μιας γενικευμένης κρίσης επιτείνουν και τα στοιχεία, που δείχνουν δραματική αύξηση της φυγής κεφαλαίων, από τον κοινό νομισματικό χώρο της Ευρωζώνης.