MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Καθηγητες οικονομικων Γ.Μπήτρος και Κ.Λαπαβίτσας: Ωφελεί την Ελλάδα το ευρώ;

Μια απο τις πιό ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγινε προχτές στο Institute of Diplomacy του Κολλεγίου Derree στην Πλάκα. Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα οι καθηγητες οικονομικων Γ. Μπήτρος και Κ. Λαπαβίτσας συζήτησαν το θέμα της ΟΝΕ και της Ελλάδας.

Ηταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι παρά το γεγονός οτι οι δύο ομιλητές προέρχονταν απο εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους-φιλελεύθερη Δεξια ο πρώτος, σοσιαλιστική Αριστερά ο δεύτερος-η συζήτηση έγινε στα πλαίσια ενος κοινού εννοιολογικού πεδίου που επέτρεπε στο ακροατήριο να διακρίνει τόσο τις διαφορές οσο και τις –οχι ασήμαντες-ομοιότητες στις θέσεις των δύο συζητητών.

Αποικία η Ωραία Ελλάς

Μιχαλού

Ζώντας καθημερινά στον πολιτικό παραλογισμό… όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια συρόμαστε από εξευτελισμό σε εξευτελισμό ενώ μας οδήγουν στην ανέχεια με χειρουργική ακρίβεια -όπως συνηθίζεται να λέγεται!!!

Τελευταία μάθαμε και το τραγικότερο όλων και μάλιστα λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγούμε στις αγορές…Οι Έλληνες δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, διότι χρωστάνε!!!

Δικαστές: Η κυβέρνηση γίνεται απολυταρχική και η δημοκρατία κινδυνεύει

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί στην κυβερνητική πρακτική να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις, κάνοντας λόγο για απολυταρχία που συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τους πολίτες.

Κατά την διάρκεια της πανδικαστικής συγκέντρωσης, οι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων έκαναν λόγο για άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις περικοπές των αποδοχών τους και την καθιέρωση του αφορολόγητου του 25% των αποδοχών τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οι αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Πρόστιμο 7 εκατομμυρίων έσβησε το διοικητικό εφετείο στην Unilever

Στη διαγραφή προστίμου επτά εκατομμυρίων ευρώ από τον πολυεθνικό κολοσσό Unilever που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβίαση κανόνων του ανταγωνισμού, εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

Πρόκειται για την υπ΄αριθμόν 3807/2014 απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η εταιρία μετά την επιβολή του προστίμου που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ΄αριθμόν 441/V/2009 απόφασή του. Το πρόστιμο αφορούσε τις ενέργειες της εταιρείας κατά τα έτη 2000-2002 όταν σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε συνάψει συμφωνίες με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Κυψέλη Α.Ε., Ατλάντικ ΑΕ, Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος, Ορα, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, MAKRO C&C, Βερόπουλος, Μασούτης ΑΕ) και με «παράνομες ρήτρες απαγόρευαν το παράλληλο εμπόριο στα απορρυπαντικά». Απέκλειαν δηλαδή άλλες εταιρείες.