MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συγκλονίζει την υφήλιο η πρόεδρος της Αργεντινής με την περήφανη επιστολή στον Ομπάμα!

«Είναι διορισμένη από εσένα αυτή που υβρίζει την πατρίδα μου και τον λαό μου υπερασπιζόμενη τα κοράκια;»

Για μία ακόμα φορά, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ αποδεικνύει ότι είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες ηγετικές προσωπικότητες που μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας τους δεν γονατίζουν, ούτε σκύβουν το κεφάλι. H επιστολή της προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, η οποία στάλθηκε στις 30 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστική!

Αδειάζουν όλοι την κυβέρνηση.

Του Γ. Δελαστίκ

Πανευτυχής αισθάνεται ο Αντώνης Σαμαράς! Επιτέλους απαλλάχτηκε οριστικά και αμετάκλητα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο! Επιλέγοντας αυτός να δεχτεί να πάει στις Βρυξέλλες και να περάσει την επόμενη πενταετία ως μέλος της Κομισιόν ναι μεν θα μαζέψει λεφτά για να κάνει χρυσά γεράματα, αλλά ταυτόχρονα θα υπογράψει και την πολιτική του συνταξιοδότηση. Παρά τα φληναφήματα περί διαρκούς παρέμβασής του στην πολιτική ζωή του τόπου με το βάρος του επιτρόπου της Κομισιόν, γνωρίζει άριστα ο ίδιος ότι κανένας δεν θα τον λαμβάνει υπ’ όψιν του! Δήμας, Βάσω Παπανδρέου, Παπουτσής, Δαμανάκη: όλοι ξόφλησαν πολιτικά και πετάχτηκαν σαν σκουπίδια από τη στιγμή που πήγαν στην Κομισιόν! Ουδέποτε επανέκαμψαν!

FT: Τα stress tests των τραπεζών είναι παραμύθια - Καλή τύχη στην Ευρωζώνη!

Ο Willem Buiter, ανώτατος οικονομολόγος της Citigroup, δεν τρέφει αυταπάτες: τα περβόητα stress tests στα οποία υποβλήθηκαν οι τράπεζες το τελευταίο διάστημα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από παραμύθια σε μια Ευρωζώνη που τρέφεται από τα... φετίχ της.

Με καυστικό άρθρο του στους Financial Times σημειώνει πως τα τεστ που διενήργησε η European Banking Authority έδειξαν πως 24 τράπεζες (από τις 123) δεν τα κατάφεραν, παρουσιάζοντας ελλείμματα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης!

Η Ελληνική οικονομία δεν πάει καλά, πίσω από τα τερτίπια, τις λογιστικές αλχημείες, τις απίστευτες κόντρες απαξίωσης η χώρα αυτή, η επονομαζόμενη και Μπανανία, προσπαθεί να εμφανιστεί ως υγιής αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είναι βαριά άρρωστη. 

Με πολιτικούς όρους η Ελλάδα διαθέτει μια βουλή ενάντια στην λαϊκή απαίτηση, οι πολιτικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτικές. 

Η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα και δεν μπορεί να στηρίζεται στο bonus των 50 εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και δικαιούται το bonus των 50 εδρών, η ΔΗΜΑΡ έχει συνθλιβεί, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το 50% των εδρών, η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και το Ποτάμι θα εκλέξει βουλευτές. 

Tο 32% των Ελληνων εργαζομένων έχουν καλύτερη εκπαίδευση από εκείνη που απαιτεί η θέση εργασίας τους

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (International Labour Organization, ILO) το 32% των Ελληνων εργαζομένων έχουν καλύτερη εκπαίδευση από εκείνη που απαιτεί η θέση εργασίας τους.

Η σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη για την αναντιστοιχία δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου. Το ποσοστό που καταλαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι σχετικά υψηλό σε σχέση με τις άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης. 

ΑΥΤΟΙ είναι οι ΜΙΣΘΟΙ των ΤΗΛΕΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ του MEGA την ΩΡΑ που ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

Το κανάλι είναι ΦΕΣΩΜΕΝΟ μέχρι τα ΜΠΟΥΝΙΑ- ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ 
Πόσα παίρνει η φωνή της Τρόικας και των κατοχικών δυνάμεων ; 

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους. To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την… αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία: 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τα πραγματικά stress tests των τραπεζών.

Ναι αυτά που τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση… δεν είδαν

Σύσσωμοι Κυβέρνηση, ΜΜ”Ε” της ντροπής, Στουρνάρας και οι τοκογλύφοι της χαράς, πανηγύρισαν για την τεράστια επιτυχία των “κρατικών” τραπεζών να περάσουν τα τεστ αντοχής (stress test). Και γιατί να μην τους πιστέψει ο κόσμος; 

Αφού όλοι λένε τα ίδια, δεν είναι σαφές ότι είναι αλήθεια; Αφού γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι και από εφημερίδα σε εφημερίδα, και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ δημοσιογράφος (ναι από αυτούς τους παντογνώστες της οικονομίας όπως ο Αυτιάς, ο Παπαδάκης, ο Άρης, ο Μπάμπης και τα “δίδυμα της συμφοράς” του μπομπολοκάναλου), να τους παρουσιάσει αυτά που αποκαλύπτει το Ολυμπία, και που υπάρχουν στα επίσημα στοιχεία και στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

Η Αργεντινή ΔΙΕΓΡΑΨΕ το χρέος!

απο το olympia.gr

Που ειναι οι νταβατζηδες και οι ψεκασμένοι τηλεκλόουν να μας “ενημερώσουν” για τις εξελίξεις; 

Τελικά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ … 

πτώχευσαν την Αργεντινή (α, και ένας δικαστής στις ΗΠΑ για χάρη ενος κορακιού που “αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γκέι”, εκτος βεβαίως των γκέι της Αργεντινης. Αυτούς επιχείρησε να τους ληστέψει.)! 
 

Δημόσια τηλεόραση και αφελληνισμένη

Βασίλης Θωμόπουλος, διευθυντής προγράμματος ΝΕΡΙΤ. Το ψωμί του το πληρώνουν οι Ελληνες, που σε καιρό … Μνημονίου χάνουν το δικό τους.

Αυτός ο άνθρωπος, ο διορισμός του οποίου οφείλεται σε πολιτική απόφαση, έριξε το γάντι στους Ελληνες φορολογουμένους και προσέβαλε βαθιά τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπειά τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΡΟΘΥΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Σβήνουν τις «κόκκινες γραμμές» για να επιστρέψουν οι δανειστές

Έτοιμη να πει «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και να παραμείνει η χώρα σε… τροχιά εξόδου από το μνημόνιο.

Αυτή φυσικά είναι δική τους εκτίμηση καθώς οι δανειστές δεν δείχνουν να συμμερίζονται τις απόψεις της ελληνικής πλευράς περί εξόδου από την επιτήρηση. Η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ εξάλλου το είχε ξεκαθαρίσει στον κ. Χαρδούβελη: «Προχωρήστε στις μεταρρυθμίσεις και αφήστε στην άκρη τα περί εξόδου από το μνημόνιο».

Η καρδιά του FED-εραλιστικού κτήνους

Της Αλεξάνδρας Τράγκα

«Πρέπει να θυμάστε ότι είμαστε νομικό δημιούργημα του Κογκρέσου και ότι έχουμε μόνο την εντολή να ασχολούμαστε με το συμφέρον των ΗΠΑ. Οι άλλες χώρες θα πρέπει απλά να λάβουν αυτό ως πραγματικότητα και να προσαρμοσθούν σε εμάς, εφόσον πρόκειται για κάτι σημαντικό για τις οικονομίες τους»

Νέτνις Λόκχαρτ, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ατλάντα