MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πιστωτικές κάρτες και καταχρηστικοί όροι αυτών

Γράφει η Αναστασία Μήλιου 
Δικηγόρος Παρ’Εφέταις Αθηνών * 

Με πάγια νομολόγια του Α.Π. θεωρούνται καταχρηστικές και ως εκ τούτου άκυρες και παράνομες οι επιβαρύνσεις που επιβάλλει η Τράπεζα σε λογαριασμούς καταθέσεων και παραθέτεται αναλυτικά ως καταχρηστική μια λίστα γενικών όρων συναλλαγών (ψιλά γράμματα) που χρησιμοποιούν σήμερα οι Τράπεζες στις συμβάσεις πιστωτικών καρτών.

Γιατί αλλάζουν όλα στα βιβλία Ιστορίας;

(Σ.Σ : Περιλαμβάνεται Video σχετικής ανάλυσης με τον Νίκο Λυγερό)

Ελπίζω και εύχομαι, μετά τα απαράδεκτα σχολικά βιβλία που κυκλοφόρησαν, οι υπεύθυνοι για τα σχολικά εγχειρίδια να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν το άρθρο 16, παρ. 2 του Συντάγματος. 

Εκεί αναφέρεται ως κύριος σκοπός της Παιδείας η ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως. Προβληματίζομαι, πάντως, διότι πληροφορούμαι ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το οποίο αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προβαίνει σε αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών και των σχολικών βιβλίων Ιστορίας του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.

Η ιστορική ομιλία Πούτιν στο Σόχι

Το θέμα των συνομιλιών της εφετινής 11ης συνεδρίασης της Λέσχης, στις οποίες συμμετείχαν 180 πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί δημοσιολόγοι και δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες, ήταν: 

Νέοι κανόνες, ή παιχνίδι χωρίς κανόνες; 

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν απευθύνθηκε στη γεμάτη αίθουσα με την προσφώνηση: « Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, φίλοι», αναφέρθηκε εισαγωγικά στις φιλοδοξίες της λέσχης να καθιερωθεί ως εξέχων χώρος διεθνών συζητήσεων των παγκόσμιων προβλημάτων, σε πνεύμα απόλυτης ελευθερίας και ειλικρινούς έκφρασης των πιο διαφορετικών απόψεων. Και συνέχισε: 

ΑΝ.ΕΛ.: ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή δήλωση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη. 

Όπως αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη, ο κ. Ξυνίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναρωτιέται δημόσια για τη σκοπιμότητα πίσω από τις διαρκείς αλλαγές ονόματος του ΠΑΣΟΚ. Όπως συμπληρώνει, με αφορμή τη συνεδρίαση, αυτό το Σαββατοκύριακο, της Οργανωτικής Επιτροπής ενός ακόμα σχήματος με την επωνυμία «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» ο κ. Ξυνίδης «εύλογα αναρωτιέται» που πήγαν οι άλλες επωνυμίες που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο 2014 όπως αυτές της «Δημοκρατικής Παράταξης» και της «Ελιάς». 

Σε κίνδυνο το σύστημα από τη «στάση πληρωμών» των πολιτών;

Οι πολίτες αποφάσισαν άραγε να γκρεμίσουν το σύστημα με στάση πληρωμών; Αυξήθηκαν οι οφειλέτες προς το Δημόσιο κατά 851.000 μόνο το Σεπτέμβριο. Από 2.451.909 που ήταν οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος Αυγούστου, ανέβηκαν στα 3.303.110. Αύξηση 34,7% μόνο σε ένα μήνα!!!

Όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο θα υπάρξει (ηθελημένα ή άθελα) καθολική στάση πληρωμών των πολιτών.

Η απόλυτη υλοποίηση του δόγματος Κίσινγκερ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Ο Χάιντς Άλφρεντ Κίσινγκερ θα καταγραφεί στην ιστορία, ως ο πολιτικός των ΗΠΑ που ποτέ δεν έκρυψε το μίσος του για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Πως άλλωστε να μην συμβεί αυτό, όταν είχε γεννηθεί το 1923 στο Fuerth της Γερμανίας από Γερμανο-εβραίους γονείς. Η μισητή φυσιογνωμία του, κυριάρχησε στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, από το 1969 έως το 1977, ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Ρίτσαρντ Νίξον (1969-1974) και Τζέραλντ Φορντ (1974-1977).