MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

O Γιώργος Παπαχρήστος περιγράφει μια σπαρταριστή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Forrest Gump Χαρδούβελη

Aντιγράφουμε από το Νewpost.gr του Τάκη Χατζή

Ένας φάκελος με 100 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται εδώ και μέρες στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Τα χρήματα αυτά είναι το κονδύλι των 100 εκατ. ευρώ που με παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατέθηκαν από την γερμανική τράπεζα KfW στο ελληνικό Ινστιτούτο για την ανάπτυξη. Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, είναι οι κ.κ. Σαμαράς, Χαρδούβελης, Δένδιας.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ €100 ΕΚΑΤ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κράτος οπερέτα

Άλλη μια... επιτυχία της κυβέρνησης. Δεν ξέρουν τι απέγιναν τα χρήματα που ενέκρινε ο Σόιμπλε ως «ένεση ρευστότητας» για τις ελληνικές επιχειρήσεις. 

Μόνο ως ιλαροτραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από την προηγούμενη άνοιξη η Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων (KfW) – μέσω του Σόιμπλε - έχει διαθέσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και η τύχη των χρημάτων αυτών αγνοείται! 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι Ευρωπαίοι μας ληστεύουν και οι Τούρκοι κάνουν βόλτες έξω από τη μαρτυρική Κύπρο

Μοναδική λύση οι εκλογές, ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας λαϊκής βάσης και η συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Σε πολy μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να οδηγούν τη χώρα, σύμφωνα με όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σε συνδυασμό με εκτιμήσεις διαφόρων πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων, η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Eurostat: Πάνω από τους μισούς Έλληνες είναι στα όρια της επιβίωσης - Η κυβέρνηση δηλώνει: "Πάμε καλά"!

Πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες (35,7%) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, το δε 23% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. 

Νέο γύρο λεηλασίας του δημόσιου χρήματος ετοιμάζουν οι τράπεζες

Στην αντεπίθεση πέρασε η τραπεζική ελίτ, πριν καν κλείσει μια εβδομάδα από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των «τεστ αντοχής» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αξιοποιώντας στο έπακρο το σκανδαλωδώς ευνοϊκό για τα συμφέροντά της κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Έτσι, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου η Άλφα Μπανκ χαρακτηρίζει ως επιτακτική την ανάγκη «ταχείας αποκατάστασης του ιδιωτικού ιδιοκτησιακού χαρακτήρα» των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Ταυτόχρονα ανοίγει και την ατζέντα του επόμενου διαστήματος που σχεδόν μονοπωλείται από το στόχο άντλησης εκείνων ακριβώς των κεφαλαίων για κάθε μία τράπεζα που θα μειώσουν την συμμετοχή του δημοσίου σε επίπεδα κάτω του 50%.

Ο Σαμαράς ευθύνεται για την άνοδο των spreads και το δημοσιονομικό αδιέξοδο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Η χώρα μας διαθέτει πλειάδα συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η αξιοποίηση των οποίων στα πλαίσια μιας έξυπνης και άρτια τεκμηριωμένης μακροοικονομικής πολιτικής, θα δημιουργούσε τις αντικειμενικές συνθήκες για την επίτευξη μέσων ετήσιων αναπτυξιακών ρυθμών γύρω στο 4% κατά την επόμενη εικοσαετία, υλοποιώντας έτσι τον πρωτεύοντα στόχο της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Η πειθαρχία των Δημοσίων Οικονομικών και η αναχαίτιση της αχαλίνωτης ανύψωσης του δημοσίου χρέους, προϋποθέτουν την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εθνικής μας οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο ορυκτός πλούτος, η πολιτιστική κληρονομιά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο αγροτικός τομέας, κ.λπ.

Πρόεδρος Πούτιν: Το τουρκικό καθεστώς έχει καταστεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια

ΜΙΧ. Σ.

«Το τουρκικό καθεστώς έχει καταστεί μια σοβαρή απειλή για την διεθνή ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα.

Κατά συνέπεια η Ρωσική Ομοσπονδία θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα να εμποδίσει τον Ερντογάν να διαπράξει μιαν αυτοκτονική περιπέτεια στη Μέση Ανατολή» 

Αυτή τη δήλωση έκανε- κατά το ρωσικό πρακτορείο Ιταρ-ΤΑΣ- ο πρόεδρος Πούτιν στα πλαίσια της Λέσχης Συζητήσεων Βαλντάϊ στο Σότσι, όπου κατήγγειλε ότι ο Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία ένα ορμητήριο της διεθνούς τρομοκρατίας. 

«Εισπράξεις φόρων ανύπαρκτες – το ΔΝΤ απειλεί – κοντά οι εκλογές – τρέχουν να προλάβουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ανανέωση: αυτή τη στιγμή το Μαξίμου έχει 171 ψήφους για Π.Δ. αναμένεται εβδομάδα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων !!! 

Γράφει ο Γεράσιμος 

Οι μόνιμες απειλές της τρόικας δεν φαίνεται να συγκινούν τους κυβερνώντες, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τα σενάρια εκλογών και ιδιαίτερα για το πως θα διατηρηθούν στις βουλευτικές καρέκλες οι οποίες εξασφαλίζουν τον μισθό που απαιτείται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με άνεση και επάρκεια αγαθών … 

Ο δεκάλογος της χειραγώγησης

Είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζει η ελίτ σαν μωρά και ανόητα παιδιά ερήμην μας, να μας κρατάει σε άγνοια, να μας επιβάλει την ξεκούραστη μετριότητα, να μας δημιουργεί ενοχές ή να μας γνωρίζει καλύτερα από τον εαυτό μας;

Φίλος μου έστειλε τον παρακάτω «δεκάλογο του Τσόμσκι», θεωρώντας ότι θα συμβάλλει στην ενημέρωση μου, σχετικά με τις τακτικές, καθώς επίσης με τις στρατηγικές που εφαρμόζει η «ελίτ», για να επιβάλλει στις ανθρώπινες κοινωνίες διάφορες συμπεριφορές: μέτρα φτωχοποίησης, εξαθλίωσης, αποστασιοποίησης, χειραγώγησης κοκ.