MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή - μήνυμα αξιοπρέπειας προς τον Κάρολο Παπούλια

Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απευθύνει ο γιατρός Κλεάνθης Γρίβας είναι ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και ήθους, σε μια εποχή που και τα δυο είναι πλέον δυσεύρετα.

​​Η επιστολή δεν είναι του κ. Κλεάνθη Γρίβα, γι' αυτό γράφει από κάτω "Για την αντιγραφή Κλεάνθης Γρίβας" Είναι επιστολή του ομογενή Χρήστου Μαγγούτα από το Τορόντο του Καναδά http://www.oraelladas.gr/2012/03/25/democracy-greece/ και έγινε γνωστή - καλώς φυσικά- από τον κ. Κλεάνθη Γρίβα που την έστειλε σε κάποια μέσα.

Βαρουφάκης: «Απαιτούν πλήρη υποταγή από την κυβέρνηση Σαμαρά και τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό για να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση»

Για μια Ευρώπη, η οποία παριστάνει εδώ και τέσσερα χρόνια ότι δεν βλέπει μια συστημική κρίση και έχει επιλέξει να συνθλίβει διαρκώς τους λαούς της περιφέρειας, έκανε λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Ο γνωστός οικονομολόγος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη εδώ και τέσσερα χρόνια τουλάχιστον προσποιείται ότι δεν έχει βρεθεί θύμα μιας συστημικής κρίσης και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει σαν κρίση χρέους στην Ελλάδα, της αγοράς ακινήτων στην Ολλανδία κλπ.